Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.02.2015 00:25

Cu toate că există promisiuni de consolidare din anul 2013,


A A

Podul de la Viișoara, bombă cu ceas?

Podul de la Viișoara, bombă cu ceas?
Pilonii de susținere a podului, afectați de activitatea necontrolată a balastierelor

❚ Numit de localnici „podul groazei”, obiectivul tranzitat de DN 72 a ajuns un real pericol în zona satului Viișoara ❚ Din cauza balastierelor de pe albia râului Dâmbovița, la baza pilonilor s-au format adevărate cratere, structura de rezistență a fost serios avariată, iar podul se poate prăbuși în orice moment ❚ Semnale de alarmă a tras și șeful Poliției Rutiere Dâmbovița, comisar șef Ion Niculae, care avertizează că orice transport agabaritic ar putea rupe platforma construcției și astfel o tragedie ar fi iminentă ❚ Podul aparține de Societatea Drumuri Naționale, însă instituția susține că nu sunt bani momentan pentru consolidare ❚ În urmă cu doi ani, fostul ministru Dan Șova și autoritățile județene au evaluat situația și au promis o reparație, lucru care nu s-a întâmplat

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

„Podul groazei” - așa poate fi numit podul care trece peste râul Dâmbovița, pod tranzitat de DN 72, în zona localității Viișoara. În ultima perioadă acesta a ajuns un real pericol pentru cei care îl traversează. Din cauza balastierelor de pe albia râului, la baza pilonilor s-au format adevărate cratere, structura de rezistență a fost serios avariată, iar podul se poate prăbuși în orice moment.

„Sperăm ca autoritățile să vadă problemele de aici”

Mare parte dintre șoferii care trec zilnic peste acest pod nici nu știu la ce riscuri se expun. Însă cei care locuiesc în zonă cunosc bine situația și spun că le este teamă să-l mai tranziteze.

􀁺 „Trec zilnic pe aici, fac curse regulat între Găești și Târgoviște, dar nu am știut că acest pod este într-o stare atât de avansată de degradare. Într-adevăr există un pericol pentru toți cei care trecem pe acest pod. Sperăm ca autoritățile să vadă problemele de aici și în cel mai scurt timp podul să fie consolidat”.

􀁺 „Eu locuiesc chiar aici, în Viișoara, și știu problemele care sunt la baza podului. Toate acestea s-au produs din cauza balastierelor care sunt în zonă și care, nefiind controlate de nimeni, au excavat în albia râului. Și de aici toate problemele”.

􀁺 „Podul este foarte vechi, au mai fost făcute lucrări de consolidare, însă viiturile din anii trecuți, precum și extragerea necontrolată a nisipului și a balastrului din râu au dus la formarea unor gropi la pilonii de rezistență, iar podul nu mai prezintă siguranță”.

􀁺„Eu nu am mașină și trec pe jos pe acest pod, iar în momentul în care trece un tir sau o mașină mai mare simt cum podul vibrează. Ne este teamă, dar este singura modalitate de a ajunge în partea cealaltă a râului Dâmbovița”.

Promisiuni neonorate

Despre pericolul de prăbușire a podul a atras atenția și șeful Poliției Rutiere Dâmbovița, comisar șef Ion Niculae. Domnia sa ne-a precizat că orice transport agabaritic ar putea rupe platforma construcției și astfel o tragedie este iminentă. Podul este în administrarea Societății de Drumuri Naționale, dar reprezentanții instituției susțin că momentan nu sunt fonduri pentru consolidare.

În anul 2013, autoritățile județene, împreună cu fostul ministru delegat pentru proiecte de infrastructură și fost ministru al Transporturilor, Dan Șova, au făcut o evaluare a situației și au promis că în cel mai scurt timp se vor aloca fonduri pentru consolidarea acestui obiectiv din Dâmbovița. Până la acest moment, însă, nimic nu s-a concretizat. DN 72 este unul dintre cele mai importante drumuri naționale din țară și face legătura între județele Prahova, Dâmbovița și Argeș. Dacă în cel mai scurt timp autoritățile nu vor interveni pentru consolidarea acestui pod, se poate ajunge la o tragedie, iar în eventualitatea în care traficul va fi oprit, se va bloca circulația între cele trei județe amintite.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale