Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro28.11.2023 00:16

Înaintea sărbătorilor de iarnă, Direcția Sanitar-Veterinară Dâmbovița lansează...


A A

Plan de măsuri pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare

Plan de măsuri pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare

În contextul creșterii consumului de alimente, în special a cărnii de porc, în perioada sărbătorilor de iarnă, Dr. Marius Bucur, director executiv adjunct al Direcției de Sănătate Sanitar – Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, a anunțat la ultima ședință a Colegiului Prefectural implementarea unui plan de măsuri menit să asigure siguranța alimentară și să prevină răspândirea virusului pestei porcine africane.

Direcția Sanitar-Veterinară Dâmbovița va avea permanență medicală zilnică, inclusiv în weekend-uri, prin prelungirea programului de lucru. În plus, se va efectua un examen pentru identificarea paraziților în carnea de porc sacrificată în gospodăriile populației, iar rezultatele vor fi comunicate prin intermediul unui buletin. Costul unei astfel de analize este de 24 de lei la cele patru circumscripții oficiale și între 20 și 50 de lei la circumscripțiile sanitar veterinare private.

„Pe lângă aceste măsuri, vor fi derulate controale oficiale în piețele agro-alimentare, abatoare și unitățile de procesare pentru a verifica respectarea condițiilor sanitar-veterinare. În cazul în care se constată abateri, vor fi aplicate măsuri legale corespunzătoare. Pentru a preveni propagarea virusului pestei porcine africane, DSVSA Dâmbovița va colabora strâns cu Inspectoratul de Poliție Județean în cadrul unor controale menite să identifice mijloacele de transport implicate în mișcări ilegale de animale și produse de origine animală și non-animală. Aceste măsuri reprezintă eforturile susținute ale autorităților pentru a asigura siguranța alimentară și a proteja sănătatea publică în perioada sărbătorilor de iarnă”, a transmis Dr. Marius Bucur, director executiv adjunct al DSVSA Dâmbovița.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
"Comasarea alegerilor provoacă frisoane doar celor care nu au făcut nimic"
"Se stopează un pic accesul unor partide care duc către extremă la Uniunea Europeană"
IPS Nifon: Biserica noastră promovează bunele relații în dialogul intercreștin
Blestemul aurului românilor (II)
Șofer-pericol, băut la volan cu peste 100 de km/h
Proiect pentru construirea unui parc fotovoltaic la Pucioasa
Modernizarea unităților de învățământ cu peste 35 de milioane de lei
Incendiile la locuințe, în vizorul autorităților la Fieni
Blestemul aurului românilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Blestemul aurului românilor (II)

GEORGE COANDĂ


Ofuscat, dinozaurul Soros și-a întins păienjenișul de intrigi până la Palatul Cotroceni, și, astfel, a apărut decizia altui premier, cu nume de rețetă de ceapă Julien. Un alt înalt trădător de țară, care a inclus situl Roșia Montană în Patrimoniul mondial în pericol UNESCO, și de la idee la faptă includerea s-a făcut cu… celeritate. Iar „Gabriel... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale