Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.01.2024 00:16

Cuvântul care zidește


A A

Pilda nunții fiului de împărat

Pilda nunții fiului de împărat

Evanghelia de astăzi ne pune în fața învățăturii despre nunta fiului de împărat, la care cei invitați au refuzat să participe, prezentând diverse scuze. Parabola ilustrează invitația divină de a participa la unirea cu Fiul lui Dumnezeu, simbolizată prin nunta fiului de împărat. Într-o lume agitată, această invitație continuă să fie relevantă, sugerând o cale de transformare spirituală și apropiere de Dumnezeu. Tatăl ceresc ne cheamă la unirea cu Hristos, în „cămara de nuntă” a Bisericii, unde găsim bucatele îmbelșugate ale bunătăților cerești.             

Asemenea poporului ales care L-a respins pe Hristos, suntem chemați să participăm la ospățul duhovnicesc pregătit de Mântuitorul nostru. Prin aceasta, avem acces la hrană pentru suflete, lumina adevărului și mângâiere pentru inimă. Astfel, devenim parte a ospățului pe care Hristos îl oferă, obținând puterea să biruim toate încercările vieții.

Îndemnul este să nu respingem chemarea divină, în contrast cu cei care, prin orgoliu și egoism, refuză să participe la ospățul lui Dumnezeu. Refuzul participării de către cei inițial invitați subliniază pericolul tentațiilor lumești care ne pot îndepărta de la căutarea semnificației spirituale. Astăzi, tentațiile materiale și distracțiile moderne pot constitui obstacole în calea conștientizării necesității unei conexiuni spirituale.

Prin ascultarea față de această chemare, nu doar că păstrăm harul divin, dar și trăim viața creștină autentică. Adevărata înțelegere a lui Hristos nu constă doar în a vorbi despre El, ci și în a-L urma cu faptele, căci „Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne! va intra în Împărăția cerurilor, ci acela care face voia Tatălui Meu”.

Participarea la ospățul credinței este nu doar o experiență personală, ci și o mărturie pentru ceilalți. Într-o eră în care comunicarea este facilă, modul în care trăim credința noastră poate fi o mărturisire puternică și actuală pentru cei din jurul nostru.

 

Preot Sima Silviu-Marius, Parohia Ocnița I

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Admiterea la liceu 2024
Începe examenul de titularizare
Promovabilitatea la Bacalaureat a crescut: 78,9%
Despre grijile vieții
Conferința pastoral-misionară la Târgoviște
Sprijin pentru tineri elevi care vor concura în SUA
Reabilitarea Liceului Teoretic „Ion Heliade Rădulescu”
Festivalul „Peștera-Padina”
Meditație la Duminica Sfinților Români
Al doilea elev eliminat din BAC


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Descrețirea inovației (II)

DAN LUCA 


Merg mai departe și îmi vin în minte alte două exemple, total diferite, dar deosebit de inovative. Era în anul de grație 1985, Franck Biancheri lansa idea unei asociații studențești europene, interdisciplinare, dar fără nivelul național. Adică, structurile de coordonare ale organizației erau centrele universitare racordate direct la un Comitet... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale