Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.04.2023 00:13

Județul Dmbovița a obținut...


A A

Peste dou milioane de euro n Programul Erasmus+

Peste dou milioane de euro n Programul Erasmus+

Una dintre cele mai importante virtuți a unei societți este educația, iar Programul Erasmus+ reușește s ofere șansa atât elevilor, cât și profesorilor,  de a-și împrtși cunoștințele și cu alte țri. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița,  unitțile de învțmânt care au aplicat pentru Programul Erasmus+ au reușit s obțin în total 2.058.943 de Euro în anul școlar 2022-2023.  În cadrul programului menționat vor fi derulate activitți  de formare profesional.

„Am avut așa: Educație Școlar (proiecte pentru activitți de formare a profesorilor si personalului din scoli și schimburi de elevi în scoli din UE): - instituții acreditate (KA121SCH)- 36 de cereri depuse, 36 aprobate (100% din instituțiile acreditate), ceea ce reprezint un adevrat record - 12,45% dintre instituțiile acreditate la nivel național (faț de o rat de sub 2,4% cat revine județului Dâmbovița) - buget 1,17 milioane de Euro = aprox. 10% din bugetul național! Am avut și instituții neacreditate, 7 proiecte aprobate din 11 depuse - buget 157110 Euro = aprox. 6% din bugetul național! În ceea ce privește  formarea profesional (VET), au fost abordate stagii de practic pentru elevii din sistemul VET (licee tehnologice, școli profesionale, arte, pedagogic și mate-info) - instituții acreditate (KA121VET)- 8 cereri depuse, 8 aprobate - buget 549823 Euro (aprox. 3% din bugetul național) - instituții neacreditate. 3 cereri depuse, 3 aprobate -buget 175919 (6% din bugetul național). Vrem s felicitm fiecare echip  și fiecare contribuitor la reușit. Pentru cele patru scoli care nu au prins buget, pregtim îmbuntțirea aplicațiilor la noul apel! Mult succes celor peste 70 de instituții beneficiare, aplicant sau membru în cele dou consorții județene și s avem parte de o îmbuntțire a ecosistemului educațional dâmbovițean, cel puțin proporțional cu reușita din acest an, pentru aceast acțiune finanțat de ANPCDEFP  prin Programul Erasmus+! Si așteptm rezultatele pentru acțiunea cheie 2”, au transmis reprezentanții IȘJ Dâmbovița.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

„Eroica”, la o lansare patriotic
„Pictur plus pictur egal pictur”
PS Nifon, la hramul Catedralei Patriarhale din București
CJD, n Programul pentru școli al Romniei
Evenimente educaționale importante la ISJ Dmbovița
Sfinții mprați Constantin și Elena
Grev de avertisment și n nvțmntul dmbovițean
ncepe Evaluarea Național la clasa a IV-a
Peste 15.000 de vizitatori la Noaptea Muzeelor
Imnografia creștin, izvor al Sfintei TradițiiPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lumea ntre ciocniri de valuri (II)

GEORGE COAND


Fascinant, nu? Oare, îns umanitatea, estabilishment-ele i leadership-urile sociale, economice, politice cu deosebire au luat seama la vuietul celui de-al Treilea Val al Schimbrii care se auzea înc de acum patru decenii i mai bine? Se pare c nu. C interesele imediate i meschine, i egocentriste ale corporatismului, mai ales ale celui american, au fcut ca „ocul viitorului”, teoretizat de acelai... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale