Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.04.2023 00:13

Județul Dâmbovița a obținut...


A A

Peste două milioane de euro în Programul Erasmus+

Peste două milioane de euro în Programul Erasmus+

Una dintre cele mai importante virtuți a unei societăți este educația, iar Programul Erasmus+ reușește să ofere șansa atât elevilor, cât și profesorilor,  de a-și împărtăși cunoștințele și cu alte țări. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița,  unitățile de învățământ care au aplicat pentru Programul Erasmus+ au reușit să obțină în total 2.058.943 de Euro în anul școlar 2022-2023.  În cadrul programului menționat vor fi derulate activități  de formare profesională.

„Am avut așa: Educație Școlară (proiecte pentru activități de formare a profesorilor si personalului din scoli și schimburi de elevi în scoli din UE): - instituții acreditate (KA121SCH)- 36 de cereri depuse, 36 aprobate (100% din instituțiile acreditate), ceea ce reprezintă un adevărat record - 12,45% dintre instituțiile acreditate la nivel național (față de o rată de sub 2,4% cat revine județului Dâmbovița) - buget 1,17 milioane de Euro = aprox. 10% din bugetul național! Am avut și instituții neacreditate, 7 proiecte aprobate din 11 depuse - buget 157110 Euro = aprox. 6% din bugetul național! În ceea ce privește  formarea profesională (VET), au fost abordate stagii de practică pentru elevii din sistemul VET (licee tehnologice, școli profesionale, arte, pedagogic și mate-info) - instituții acreditate (KA121VET)- 8 cereri depuse, 8 aprobate - buget 549823 Euro (aprox. 3% din bugetul național) - instituții neacreditate. 3 cereri depuse, 3 aprobate -buget 175919 (6% din bugetul național). Vrem să felicităm fiecare echipă  și fiecare contribuitor la reușită. Pentru cele patru scoli care nu au prins buget, pregătim îmbunătățirea aplicațiilor la noul apel! Mult succes celor peste 70 de instituții beneficiare, aplicant sau membru în cele două consorții județene și să avem parte de o îmbunătățire a ecosistemului educațional dâmbovițean, cel puțin proporțional cu reușita din acest an, pentru această acțiune finanțată de ANPCDEFP  prin Programul Erasmus+! Si așteptăm rezultatele pentru acțiunea cheie 2”, au transmis reprezentanții IȘJ Dâmbovița.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Daruri pentru copiii din unitățile de învățământ
„Povestea iei”
Titularizarea fără examen a profesorilor suplinitori
Examenul de Bacalaureat a început pentru 3080 de elevi
Angajarea elevilor și studenților pe perioada vacanței
Mijlocitorul veșnic al mântuirii noastre
„Întâlnirile Babel”, un spațiu relaxat de împărtășire a ideilor
85 de școli din România, inclusiv 3 din Dâmbovița, primesc finanțare prin PNRAS
Cadrele didactice primesc o majorare salarială de 7%
Festivalul BABEL XII - conexiuni și inedit


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Care neutralitate?

A scrie editoriale e un lucru fantastic. Poți să lansezi idei, dar și să explici teorii, care de cele mai multe ori sunt știute, dar imposibil de exprimat deschis în spațiul public. Pentru astăzi am ales tema neutralității, cu precădere cea de la nivelul Republicii Moldova. Sub deviza „noi suntem între două mari blocuri, cel Vestic și cel rus”, Republica a bâjbâit de la independența obținută... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale