Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.03.2015 00:20

În Dâmbovița, pentru amenajări și regularizări de râuri în vederea combaterii inundațiilor


A A

Peste 113 milioane lei pentru lucrările pe râuri

Peste 113 milioane lei pentru lucrările pe râuri
În zona Pucioasa, vor avea loc lucrări importante: amenajare și regularizare pârâu Bizdidel, lucrări la baraj și decolmatarea lacului, reabilitare echipament hidromecanic și rețele

❚ Banii vor fi alocați în 2015 în urma demersurilor constante și continue făcute în ultimii ani de conducerea județului pe lângă factorii responsabili ❚ Suma este considerată de conducerea Consiliului Județean drept cea mai importantă din ultimii zece ani ❚ Repartizate în funcție de probleme, fondurile vor ajunge în bazinul hidrografic Cricovul Dulce, pentru lucrări în cinci comune, la Runcu, și în alte nouă localități situate în amonte și aval de râul Ialomița ❚ La Pucioasa, pentru lucrările de punere în siguranță a barajului și de decolmatare a lacului s-a stabilit o sumă de 63.754.000 lei.

VIOLETA STANCIU

 


 

„Început foarte bun pentru podul de la Viișoara”

În urma semnalelor trase de mass media locală, dar și a demersurilor comune inițiate de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița și grupul parlamentarilor dâmbovițeni, reabilitarea podului de la Viișoara (pe DN 72), ajuns un pericol public, a intrat pe lista de priorități a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR). Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a anunțat ieri în cadrul conferinței de presă că a fost elaborată deja expertiza tehnică pentru podul de pe DN 72 (kilometrul 20+422) peste râul Dâmbovița, la Viișoara, în vederea remedierii degradărilor apărute la infrastructura podului, fapt comunicat chiar de CNADNR la data de 18 martie a.c.

„Urmează ca în acest an să se efectueze lucrările hidrotehnice în albie, de consolidare a fundației podului. De asemenea, vor fi executate lucrări la suprastructura podului, respectiv înlocuirea căii, trotuarului și parapetului. Alocarea pe anul acesta este de un milion de lei (10 miliarde lei vechi). Cred că este un început foarte bun care va permite punerea în siguranță a podului. Vom continua demersurile noastre ca, la rectificarea bugetară să primim o sumă suplimentară, astfel încât anul viitor să finalizăm aceste lucrări”, a precizat președintele CJ Dâmbovița. Vă reamintim că situația alarmantă în care a ajuns podul de pe DN 72 ține pe jar autoritățile județene și poliția rutieră. Construit în 1958, podul care face legătura cu sudul țării este în pericol: începând cu anul 2005, apa a săpat atât de mult, încât doi dintre pilonii de rezistență sunt dezgoliți.

Alocări importante de bani pentru amenajări și regularizări de râuri

Veștile bune nu se opresc aici. Tot ca urmare a demersurilor constante și continue făcute în ultimii ani de conducerea județului pe lângă factorii responsabili, în Dâmbovița urmează să sosească în acest an alocări importante de fonduri pentru amenajări și regularizări de râuri în vederea combaterii inundațiilor.

Potrivit președintelui CJD, sumele de bani alocate județului sunt cele mai mari din istoria ultimilor zece ani: „Pe 20 martie 2015 a avut loc ședința Administrației Bazinale Buzău-Ialomița în cadrul căreia a fost avizat și programul de investiții pentru anul 2015. Avem alocări importante pentru județ. Cele mai mari de când știu eu. Pentru combaterea inundațiilor în bazinul hidrografic Cricovul Dulce avem o propunere de alocare de 15.082.000 lei. Proiectul presupune un total de 9,5 kilometri consolidări de mal la Vișinești, Valea Lungă, Moreni, Caragiale și Cornești. De asemenea, avem amenajare și regularizare pârâu Ialomicioara în zona comunei Runcu, cu alocare financiară pe acest an de 6.036.000 lei. Proiectul cuprinde lucrări în opt puncte afectate de pe teritoriul comunei Runcu (1,1 kilometri reabilitare albie și 1,3 kilometri apărări de mal). În anul 2014, am avut o sumă de 63.000 lei alocată pentru această lucrare. O altă lucrare are în vedere regularizarea râului Ialomița în amonte și aval Târgoviște, în zona localităților Brănești, Săcuieni, Comișani, Bucșani, Mărcești, Dobra, Gheboaia, Finta și Cornești. Anul acesta avem alocată suma de 14 milioane lei. Aceste lucrări au fost începute în 2013”, a detaliat Adrian Țuțuianu.

Alte obiective

Nu au fost trecute cu vederea nici obiectivele de investiții cu studiile de fezabilitate elaborate și avizate. Aici intră reabilitarea derivației Ialomița-Ilfov, cu o propunere financiară pentru acest an de 3.625.000 lei; amenajare și regularizare pârâu Bizdidel în zona comunei Bezdead și a orașului Pucioasa (1,58 kilometri de apărări de mal 1,58 kilometri de calibrare albie și două praguri de fund) cu alocare de 10.557.000 lei în acest an. „Pentru mărirea gradului de siguranță a acumulării Pucioasa, ceea ce înseamnă punerea în siguranță a barajului – decolmatare lac, reabilitare echipament hidromecanic și rețele electrice, centru de monitorizare și exploatare – și sistemul informațional de gospodărire a apelor, suma stabilită este de 63.754.000 lei. Obiectivul este propus la finanțare prin Banca Mondială. Eu zic că sunt sume extraordinar de importante pentru lucrări care sunt necesare și utile”, a completat Adrian Țuțuianu, președintele CJD. Anul trecut, numai în vară, inundațiile au făcut pagube în județul Dâmbovița de peste 600 miliarde lei vechi.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival
Pensionarii semnalează că serviciile medicale la domiciliu sunt în scădere
Peste 1000 de persoane și-au găsit un loc de muncă
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale