Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.05.2015 00:09

Editorial sportiv :: Lovitura de la colț


A A

Pe cine mai interesează subiectele serioase?

Pe cine mai interesează subiectele serioase?

COSTIN MIHAI

 


 

O scriu cu părere de rău că nicăieri nu am sesizat la conferințele de presă și, slavă Domnului, am participat la foarte multe, o atmosferă mai neserioasă ca la cele organizate de Primăria Târgoviște.

Civilizați și de bun simț, primarul interimar Cristian Stan și viceprimarul Cosmin Bozieru trec peste acest amănunt, pentru a nu-i deranja în vreun fel pe colegii de breaslă, care mai degrabă se conversează între ei decât să asculte mesajul transmis de reprezentanții autorității locale. Mai o caterincă, mai o sesizare de interes personal, de zici că ești la cafenea și nu în Sala Florentină a Primăriei Târgoviște.

Unii vin în șlapi, alții în bermude, încât mai au să comande o bere de la cârciumile de pe Centrul Vechi. Până și secretarul Chiru Cătălin Cristea, apărut și el pe la jumătatea conferinței de presă de ieri, să asiste, s-a dat la bârfă cu voce ridicată în timp ce vorbea primarul, încât ultimul și-a pierdut răbdarea, cerându-i să înceteze cu o asemenea atitudine. Am ascultat politicos ce s-a vorbit, după care l-am întrebat și eu pe Cristi Stan cum comentează situația de la Clubul Sportiv Municipal Târgoviște, unde echipele de baschet și de volei au rămas fără antrenori și fără jucătoare, în schimb cu datorii impresionante, care apar din mai multe direcții.

Ca la un semn, colegii de breaslă au părăsit sala, total dezinteresați de un subiect, în opinia mea, de o importanță majoră pentru comunitate, nu doar pentru sport. De fapt, în afara noastră, nu am văzut pe niciunde în presa locală să abordeze cineva subiectul CSM Târgoviște altfel decât laudativ sau cu multă înțelegere. Până la urmă, e treaba fiecăruia cum își alege politica editorială, și nu vreau să intru în alte detalii, cu liste și tabele. Nu-i includ aici pe toți jurnaliștii locali, mai ales că pe unii îi respect sincer, însă nu-i înțeleg. Chiar să nu-ți pese că în sportul local se cheltuiesc iresponsabil zeci de miliarde anual? Ori că s-au acumulat datorii de sute de mii de euro și nimeni nu plătește pentru asta? Sunt bani publici, banii târgoviștenilor, ai celor care plătesc taxe și impozite, care au sperat să trăiască mai bine și care au dreptul să știe cum sunt cheltuiți.

Dacă noi nu-i informăm sau ne facem că nu vedem mizeria care pute de-ți mută nasul, atunci de ce ne recomandăm ca fiind jurnaliști? În fine, nu fac eu aici pe moralistul, dar nici nu voi renunța la principiile mele. Cine și-a asumat în scris că-i va oferi Ivankăi Matic un salariu lunar de 13.500 de euro ori lui Dikeoulakos 120.000 de euro pe sezon? Pe ce s-a bazat când a făcut asta? De ce nu achită el acești bani? Sau până când să mai plătească Primăria Târgoviște, din bani publici, pentru greșelile sau pentru aroganțele unora? Sincer, acestea sunt lucrurile care mă interesează pe mine, și nu că apare găinaț de păsări pe băncile din parc sau că își parchează unii mașinile cu spatele spre stradă.

Unii poate că au uitat repede, însă nici nu mișcau la conferințele de presă ale baronilor portocalii, unde noi nici măcar nu eram primiți. Cristi Stan ar trebui să solicite și să primească mai multă seriozitate la întâlnirea cu presa. Am impresia că și el a uitat cum îl țineau unii pe la uși, încuiați pe dinăuntru, când a mers să-i întrebe cum au cheltuit banii târgoviștenilor.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale