Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.07.2016 00:20

La apelul primarului Constantin Ana,


A A

Parcul Central Pucioasa, curățat cu ajutorul cetățenilor

Parcul Central Pucioasa, curățat cu ajutorul cetățenilor
Primăria a anunțat, totodată, că Poliția Comunitară va aplica, de astăzi, sancțiuni severe celor care mai fac mizerie în parc

❚ Zeci de oameni au muncit mai bine de trei ore, cot la cot cu angajații SCUP de la Primăria Pucioasa, pentru a face curat ❚ Cetățenii care au răspuns apelului primarului Constantin Ana pentru a ajuta la curățenia orașului sunt de acord cu aplicarea de sancțiuni pentru cei care mai fac mizerie în parc

ANDREI VASILIU

 


 

Vineri, 15 iulie a.c., Parcul Central al orașului-stațiune Pucioasa a fost „luat cu asalt” de echipe de curățenie formate din tineri, care au răspuns apelului primarului Constantin Ana pentru igienizarea locației. Zeci de oameni au muncit mai bine de trei ore, cot la cot cu angajații Serviciului Comunitar de Utilități Publice (SCUP) al Primăriei Pucioasa, pentru a face curat (deși acțiunea începuse, neoficial, de aproape trei zile!), au strâns gunoaiele de pe jos, au spălat, frecat și măturat monumentul din fața Centrului Cultural, au tuns iarba, au măturat și spălat aleile centrale și au igienizat locul de joacă, au înlăturat crengile căzute pe jos și unele cioturi rămase pe spațiul verde, totul sub atenta supraveghere a primarului Constantin Ana și a viceprimarului Dan Sprinceană. Li s-au alăturat și consilierii locali PSD Cerasela Roșoiu și Alin Nițescu, punându-și mănuși și strângând gunoaiele în saci de plastic, contribuind la acțiunea de curățenie din Parcul Central.

VOX POPULI: „Așa ajungem și noi la normalitate”

Cetățenii care au răspuns apelului primarului Constantin Ana pentru a ajuta la curățenia orașului sunt de acord cu supravegherea mai atentă a parcului și aplicarea de sancțiuni celor care aruncă gunoaie pe jos: ● E corect, dacă noi muncim, nu ne place să vină alții să facă murdărie ● Până nu se va crea un precedent cu sancțiunile, lumea nu va înțelege ● Trebuie să se respecte legea, Poliția Comunitară asta trebuie să facă ● Așa ajungem și noi la normalitate, vrem și noi să avem curățenie. Primarul a anunțat totodată faptul că eforturile primăriei de a curăța Parcul Central vor fi dublate de o monitorizare atentă din partea Poliției Comunitare, care va aplica amenzi celor depistați că fac mizerie… în urma echipelor de curățenie!

„Vom continua în zona centrală și în cartierele de blocuri”

Primarul a dezvăluit faptul că acțiunea de vineri a fost mai mult pentru ca oamenii să simtă că au contribuit personal la curățenia orașului. În fapt, igienizarea parcului s-a desfășurat pe o perioadă de câteva zile și a necesitat mult efort, de unde și decizia de a aplica sancțiuni cu mai multă severitate.

„Curățenia în parc am început-o, de fapt, acum 3-4 zile. E unul dintre puținele puncte de atracție reală ale orașului Pucioasa, mai ales în perioadele călduroase. Familiile cu copiii vin aici și am vrut să le oferim un loc de care să se bucure cu adevărat. Astăzi (n.n. vineri) am vrut să-i ajutăm pe cetățeni să conștientizeze că numai un efort comun poate să ne aducă în situația de a ne bucura de un oraș curat și, în același timp, că urmează o perioadă în care trebuie să ne schimbăm cu toții atitudinea. Când vii și muncești voluntar într-un parc o jumătate de oră sau o oră, ești conștient că trebuie să fii un pic mai responsabil în toate acțiunile tale: să duci paharul la coș după ce ai băut cafeaua etc. Sunt sigur că toți cei care ne-au urmărit, ne vor susține și în perioada următoare. Vă anunț oficial că există cadrul legal și vreau să-l aplicăm la sânge, începând de luni poliția comunitară va fi prezentă în parc, va aplica sancțiuni contravenționale, începând cu un avertisment și cu publicarea numelor celor care încalcă legea. Sunt amenzi de la 500 la 1000 de lei, dar nu despre amendă în sine e vorba, ci de faptul că trebuie să păstrăm curățenia, nu să măturăm de 30 de ori în urma unor oameni care nu au pic de respect. Am început din parc și vom continua cu zona centrală, apoi în cartierele de blocuri. Mi-am propus ca, o dată la două săptămâni, să fim într-o zonă. Cu toate că am făcut curat, au fost azi câteva mașini pline cu saci de gunoi”, a declarat Constantin Ana, primarul orașului Pucioasa.

Urmează dezinsecția și deratizarea parcului

„Am multe idei pentru parcul din Pucioasa, în primul rând ca părinte. Acest loc de joacă, de exemplu, felul în care e organizat, nu oferă niciun fel de siguranță. Toate animalele își fac nevoile în mărgăritarul acela cu care se joacă, a doua zi, cei mici. Suntem într-o situație destul de urâtă, vom gândi o soluție rapidă. Nu am mai văzut astfel de acțiuni de curățenie în parc. De luni, vom începe dezinsecția și deratizarea. E cazul să fie și la noi curat, să poată merge părinții cu copiii prin parc fără să se întoarcă acasă cu tot felul de gângănii”, a mai spus Constantin Ana.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

"Guvernul are puține instrumente să intervină la COS Târgoviște"
Zi fierbinte pentru pompierii Dâmbovițeni
Uluitorul cinism politic...
Proiectul Padina-Peștera, condiționat de refacerea drumurilor
Reabilitarea Școlii Gimnaziale "Mihai Viteazul" se apropie cu rapid de final!
Un oarecare Interlop
Stațiunea Padina-Peștera, încă departe de a fi realizată
Prăznuirea Sf. Ierarh Nifon, puternică mărturisire de credință ortodoxă
S-a furat startul
71 persoane confirmate cu COVID-19


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Uluitorul cinism politic...

GEORGE COANDĂ


... l-a „pus în valoare”, deunăzi, domnul prim-ministru Ludovic Orban. Nici că se putea mai anapoda pentru guvernul PNL și pentru PNL însuși. Nu pricep din ce pricini, premierul, și președinte al PNL, a băgat o fugă până în Valea Jiului – „valea plângerii”, nu-i așa – ca să marcheze cu înalta sa prezență Ziua Minerului, cu care ocazie a participat, depunând... [citește tot...]



Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter






Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale