Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.05.2023 00:17

În Arhiepiscopia Târgoviștei,


A A

Omagiu voievodului Mihai Viteazul la Mănăstirea Dealu

Omagiu voievodului Mihai Viteazul la Mănăstirea Dealu

*La Mănăstirea s-a desfășurat o manifestare cultural-educațională dedicată personalității lui Mihai Viteazul - „Domn al Țării Românești și al Moldovei și Principe al Transilvaniei”, „martir și erou al națiunii române”

 

 

 

La 423 de ani de la înfăptuirea primei uniri a celor trei țări românești, vineri, 26 mai 2023, a avut loc, la Mănăstirea Dealu, în cea mai importantă necropolă voievodală munteană, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, o manifestare cultural-educațională dedicată personalității lui Mihai Viteazul - „Domn al Țării Românești și al Moldovei și Principe al Transilvaniei”, „martir și erou al națiunii române”.

Masa rotundă a reunit profesori și studenți de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia, profesori și elevi de la Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aur, precum și profesori și elevi de la Școala Mihai Viteazul, toate, instituții din Municipiul Târgoviște.

Manifestarea a fost deschisă de Pr. Cons. Marian Puiescu care a prezentat mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfinției Sale, precum și volumele tipărite de Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei și dedicate lui Mihai Viteazul. Au prezentat, apoi, comunicări: Pr. Prof. dr. Marin Bugiulescu, Directorul Seminarului, Prof. Luminița Miloiu și Pr. Asist. univ. dr. Florin Vârlan, iar, după aceea, au avut loc discuții pe baza celor prezentate.

La eveniment au mai participat: Pr. prof. univ. dr. Florea Ștefan, Prodecanul Facultății de Teologie din Târgoviște, Pr. asist. univ. dr. Anton Savelovici, Pr. Cons. Ionuț Ileana, Pr. Insp. Gabriel Oproiu, Pr. Insp. Sergiu Andrei Niculăescu, din partea Centrului eparhial, Pcuv. Emanuela Preda, Stareța Mânăstirii Dealu, Pr. prof. dr. Mihail Iulian Stan, Inspector de Religie și Pr. Prof. Alin Marian Pleșa de la Seminarul Teologic.

După încheierea mesei rotunde a avut loc un Te Deum în biserica Mânăstirii Dealu, după care toți participanții au vizitat muzeul din cadrul complexului monahal.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

 

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Investiții ample în infrastructura sportivă
C40 – spre neocomunismul / neofascismul distopic (II)
Sprijin pentru Centrul „Sf. Andrei” de la Gura Ocniței
Ședință-record la Consiliul Județean Dâmbovița
Târgoviște face trecerea la administrația publică digitală
C40 – spre neocomunismul/neofascismul distopic (I)
Noua sală de sport a Universității „Valahia” capătă contur
Lucrările de modernizare a DJ 714 - Bolboci, pe ultima sută de metri
Regizorul MC Ranin, premiat de Uniunea Artiștilor Plastici din România
A început școala... cu aglomerație pe șosele


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

C40 – spre neocomunismul / neofascismul distopic (II)

GEORGE COANDĂ


Din agenda acestui grup, de fapt o bandă de descreierați – păcat că s-au vârât în această gașcă dubioasă și primarii orașelor românești mai înainte pomenite – haideți să spicuim câteva păcăleli parșive ambalate în proiecte promițătoare, cum ar fi, de pildă „o tranzacție verde și justă”, „un viitor mai verde, mai sănătos și mai... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale