Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro03.04.2024 00:15

În Dâmbovița...


A A

Numărul localităților fără biblioteci a crescut în ultimul an

Numărul localităților fără biblioteci a crescut în ultimul an

În cadrul unei conferințe de presă, managerul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, Agnes Erich, a transmis că  numărul localităților din județul Dâmbovița în care nu funcționează biblioteci a ajuns la 18. Această situație reprezintă o creștere  față de anul trecut, când erau înregistrate doar 15 astfel de localități.

Cu un total de 89 de localități în județ, ar fi de așteptat ca fiecare să dispună cel puțin de o bibliotecă funcțională. Cu toate acestea, în prezent există doar 71 de biblioteci active, dintre care două municipale, cinci orășenești și 64 comunale, alături de șapte filiale funcționale.

Localitățile afectate de lipsa bibliotecilor sunt: Buciumeni, Cândești, Cornești, I.L Caragiale, Lungulețu, Malu cu Flori, Petrești, Pietroșița, Răscăieți, Râul Alb, Runcu, Șelaru, Tătărani, Valea Lungă, Văcărești, Vișina, Vârfuri și Vlădeni.

Agnes Erich a subliniat că, în ciuda deschiderii primarilor din aceste localități, care manifestă interes pentru rezolvarea situației, există o piedică majoră: ordonanța care restricționează angajările în sectorul public. Printre motivele pentru închiderea bibliotecilor se numără pensionările, decesele sau demisiile personalului. Totuși, reprezentanții bibliotecii au anunțat că vor face toate demersurile legale pentru ca aceste localități respective să beneficieze de biblioteci.

În acest moment avem doar 71 de biblioteci funcționale, două municipale, cinci orășenești și 64 comunale, la care se mai adaugă și șapte filiale funcționale. Din păcate, sunt 18 localități unde nu funcționează biblioteca. Între timp, a intervenit și acea ordonanță care nu mai permite angajarea la momentul acesta. Vorbim despre diferite cazuri. Sunt localități unde pensionarul s-a pensionat, a decedat, sau pur și simplu a demisionat. Deschidere există din parte celor mai mulți dintre primari, doar că nu se poate face nimic cu această ordonanță în care nu se permit angajări la stat”, a declarat Agnes Erich, manager al Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română
287 de locuri de muncă disponibile
CJ Dâmbovița, reprezentat la Comitetul European al Regiunilor
115 elevi la olimpiada „Cultură și spiritualitate românească”
Ziua internațională a cărții, la Muzeul „Casa Romanței”
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Amenzi usturătoare pentru șoferii băuți la volan


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale