Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.10.2022 00:19

„Vorbim de 500 de milioane de euro care vor fi investiți”


A A

Ministrul Economiei: „Vom propune un sprijin guvernamental pentru COS Târgoviște”

Ministrul Economiei: „Vom propune un sprijin guvernamental pentru COS Târgoviște”

*„Vom propune în Guvern o nouă schemă de ajutor de stat pentru a putea sprijini și pentru putea accelera un astfel de proces. Mă aștept ca această unitate care a fost închisă pentru o perioadă de timp, să vedem la Târgoviște sute de oameni, poate chiar mii de oameni, care să lucreze în această fabrică”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru *În acest moment, COS Târgoviște are 500 de angajați și target-ul stabilit până la finalul acestui an este de a ajunge la 750 de angajați

                                              

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a fost, ieri, într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița. Prima oprire a avut-o la Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște, achiziționat de italienii de la Beltrame Group, considerat unul dintre cei mai mari producători de oțeluri din Europa. Pentru început, Grupul Beltrame a început producția de oțel-beton, sub numele brandului Donalam. Astfel, combinatul de la Târgoviște va fi singura sursă de oțel-beton din țară. Ministrul Economiei a venit la inițiativa președintelui CJD, Corneliu Ștefan, prezent la eveniment. Florin Spătaru a anunțat că vor fi investiții de 500 de milioane de euro, atât în linia de laminare, cât și în oțelărie.

De asemenea, au mai participat primarul municipiului Târgoviște - Daniel Cristian Stan, prefectul județului - Claudia Gilia, parlamentarii Carmen Holban, Titus Corlățean și Marian Țachianu, precum și vicepreședintele CJD, Luciana Cristea. Gazda întâlnirii a fost Carlo Beltrame, managerul Beltrame Grop. Acesta din urmă a făcut un anunț foarte important. De ieri, a fost demarată o nouă campanie de recrutare personal. În acest moment, COS Târgoviște are 500 de angajați și target-ul stabilit până la finalul acestui an este acela de a ajunge la 750 de angajați.

Ministrul Florin Spătaru a declarat: „Este prima etapă a vizitei pe care o fac în județul Dâmbovița. Mă bucur că am ocazia să văd Combinatul de Oțeluri Speciale care a început să lucreze. Am discutat împreună cu domnul Beltrame cum putem veni cu un program aplicat, cu un sprijin guvernamental pentru accelerarea acestui program investițional. Vorbim de 500 de milioane de euro care vor fi investiți, atât în linia de laminare, cât și în oțelărie. Am stabilit că marți vom avea deja prima discuție și atunci când vom vedea întregul plan, vom propune în Guvern o nouă schemă de ajutor de stat pentru a putea sprijini și pentru putea accelera un astfel de proces. Mă aștept ca această unitate care a fost închisă pentru o perioadă de timp, să vedem la Târgoviște sute de oameni, poate chiar mii de oameni, care să lucreze în această fabrică”.

Primarul Daniel Cristian Stan a declarat: „Timp de doi ani jumătate, până în iunie, România nu a mai produs fier-beton. Ei bine, începând din iunie, Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște a pus România pe harta mondială a producătorilor de fier-beton. Referitor la investiții, din discuțiile pe care le-am avut astăzi, am aflat că săptămâna trecută a fost aprobată de conducerea Beltrame investiția de 350 de milioane de euro pentru noua oțelărie, ceea ce reprezintă pentru municipiul Târgoviște, coroborat cu celelalte investiții în actualele capacități de producție, conturează cea mai mare investiție din ultimii 30 de ani în județul Dâmbovița, vorbind desigur despre o investiție privată. Lucrul acesta nu poate decât să ne bucure, este importantă și campania de angajări pentru că avem nevoie de locuri de muncă, de asemenea, pentru municipiul Târgoviște este important și faptul că avem un contribuabil important la bugetul local, pentru că atâta timp cât Combinatul a fost în procesul de reorganizare judiciară, nu a contribuit în niciun fel”.

 

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Străzile din satul Suduleni au fost modernizate
Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița
Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale