Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.05.2024 00:18

Liderul de sindicat din Poliția Dâmbovița, Florin Bălan, dezamăgit


A A

Militarii și polițiștii, în situație critică

Militarii și polițiștii, în situație critică

*„A ajuns să aibă un salariu mai mare un vânzător la supermarket decât un cadru militar sau un polițist”

 

Șeful Armatei României cere de urgență o lege pentru pregătirea populației, motivând că Rusia nu se va opri la Ucraina, dacă va câștiga războiul! Generalul Gheorghiță Vlad, șeful Statului Major al Apărării, a semnalat, în urmă cu puțin timp, că Armata României nu are legea necesară pentru a pregăti populația în cazul extinderii războiului din Ucraina și nici pentru a acționa în raport cu pericolele militare existente.

Generalul  avertizează  că dacă Rusia va câștiga în Ucraina, următoarea țintă va fi Republica Moldova, estimând că este posibil să asistăm la tensiuni și în Balcanii de Vest. În timp ce șefii Armatei trag semnalul de alarmă, iar clasa politică își vede liniștită de campania electorală, sindicatele atrag atenția că există tensiuni mari în sistemul de apărare și ordine publică din cauza salariilor mici și nemotivante.

„Cu ce să se pregătească România, pentru că în momentul când se va pleca la război, cei mai mulți vor   fugi, vor pleca din țară. Se vor trezi că va suna goarna pentru mobilizare și nu are cine să se prezinte. Deci este destul de delicată situația, noi am încercat să le explicăm, cu subiect și predicat, la diverse întâlniri cu mai mari țări, au notat, știu despre ce este vorba, au promis că vor face ceva dar nu au făcut nimic. S-au mărit salariile cu sume foarte mici de bani care nici măcar nu au acoperit inflația, în condițiile în care vrei să ai Armată și Poliție la dispoziție, tot sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, să-i ai la dispoziție 24 h din 24. Păi, în momentul în care îl prevalezi de niște drepturi pe un cetățean trebuie să existe anumite compensații, așa spun normele UE. Noi nu vrem nici măcar să-i plătim, nu mai vorbim de alte drepturi, că nu au voie să desfășoare nici o altă activitate. Deci ei și familiile lor trebuie să trăiască dintr-un salariu de mizerie plătit de stat. A ajuns să aibă un salariu mai mare un vânzător la supermarket decât un cadru militar sau un polițist. În condițiile în care se pune problema formării unei armate de mercenari plătiți cu mii de euro pe lună, noi ne gândim să nu dăm nici măcar 1000 de euro unui soldat care trebuie să participe la un eventual război? Se pare că politicieni trăiesc în altă țară sau în altă lume”,  a semnalat liderul polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)
Infrastructura rutieră din jurul școlilor, în reabilitare de amploare
Festivalul Rhododendronilor, la Peștera
Prefectul Județului, avertizare de caniculă
Reabilitarea școlilor gimnaziale Nr. 1 și Nr. 6, pe masa CLM Târgoviște
Autorizație de construire GIGI AUTO SRL
Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (I)
Investiții masive pentru transportul public la Târgoviște
Săptămână „de foc” pentru pompierii dâmbovițeni
Un proiect internațional finanțat de Institutul Cultural Român


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)

Pe mine, unul, ofensiva naționalistă de la europarlamentare în occidentul Uniunii Europene nu m-a luat prin surprindere, cum, de pildă, i-a luat pe Macron și Schultz. Era de așteptat, se simțea deja în aer și a fost produsă de aroganța dictatorilor din Consiliul Europei și din Comisia Europeană, care și-au închipuit Uniunea ca pe propria moșie. Și uite că răzbunarea, pe fond îndreptățită, a venit -, dar dacă mă îngrijorează... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale