Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.10.2012 00:20

Dezastru marca PDL în munții Bucegi cu banii de la MDRT și CJD


A A

Milioane de euro împărțite frățește în familia PDL

Milioane de euro împărțite frățește în familia PDL

❚ Firmele INFRAMONT SERV SRL (a finului PDL Geo Badea), UV SERVICE SRL (a consilierului municipal PDL Vasile Băluță) și CONFORT DÂMBOVIȚA SA (donator oficial la PDL în 2009), au participat împreună, în diverse formule, la licitațiile pentru lucrările din munții Bucegi, finanțate cu milioane de euro de echipa PDL Florin Popescu - Elena Udrea ❚ Împărțirea lucrărilor de zeci de miliarde s-a “nimerit” deosebit de convenabilă pentru cele 3 SRL-uri de casă ale partidului portocaliu din Dâmbovița, care au mai primit, în plus, multe miliarde și pentru lucrări suplimentare LA FIECARE licitație ❚ Pentru trei dintre cabanele construite în munții Bucegi, Consiliul Județean Dâmbovița a mai pus la bătaie câteva contracte de multe miliarde pentru lucrări de FINALIZARE! Două dintre ele au fost deja câștigate de firma UV SERVICE SRL, a consilierului municipal PDL Vasile Băluță, iar cel de-al treilea este licitat chiar în aceste zile

 

vezi și episodul I:
Distrugerea Bucegilor a băgat peste 95 miliarde în trei SRL-uri PDL-iste


Licitații de zeci de miliarde pe modelul “una mie, una ție...”

Trei firme din Dâmbovița au prins toate lucrările de 95,4 miliarde lei vechi din inima Bucegilor, după ce au participat împreună și au câștigat separat licitațiile derulate de Consiliul Județean Dâmbovița, sub conducerea Nașului PDL Florin Popescu. Banii au venit, în mare parte, de la MDRT, din pixul Elenei Udrea, care i-a dat însă mână liberă prietenului Florin Popescu să taie și să spânzure fondurile guvernamentale după bunul plac al familiei PDL de Dâmbovița.

 

În 2009 au demarat astfel licitațiile pentru “Dezvoltarea infrastructurii în zona montană înaltă”, program care promitea cheltuirea a nu mai puțin de 150 miliarde lei vechi (aproximativ 4 milioane de euro!) prin ariile naturale protejate din munții Bucegi. Așadar, hai cu neamurile PDL la licitații! Geo Badea (finul primarului Târgoviștei Gabriel Boriga, la rândul său finul președintelui CJD Florin Popescu), cu firma INFRAMONT SERV SRL - abia înființată și cu doar doi salariați -, a câștigat o lucrare de 4 miliarde lei vechi, fără TVA, pentru reabilitarea traseelor turistice existente și crearea unor noi trasee. Finul Geo Badea a semnat contractul cu Nașul PDL pe data de 4 decembrie 2012.

 

Geo Badea - finul primarului PDL al Târgoviștei -
și Vasile Băluță - fost consilier municipal PDL -

 

Singurul său concurent la licitație a fost SC UV SERVICE SRL, firma consilierului municipal PDL Vasile Băluță. Acesta a fost repede consolat pentru pierderea licitației cu INFRAMONT, deoarece a semnat și el imediat cu CJ Dâmbovița, la numai două săptămâni diferență de finul PDL Geo Badea, un contract de 2,26 miliarde lei vechi, fără TVA, pentru construirea în Bucegi a unei platforme heliport (mai precis, un spațiu de aterizare pentru elicoptere). Ciudată ironia sorții, veți spune probabil, dat fiind că în 2008, tot Vasile Băluță învârtea, ca pe elice, microfonul în ședința festivă a Consiliului Municipal Târgoviște, pentru a nu-i permite unui consilier municipal PSD să-l deranjeze pe Nașul PDL cu eventuale critici.

 

Recompensele nu au întârziat! Consilierul municipal PDL Vasile Băluță a mai negociat direct cu CJ Dâmbovița, în anul 2010, și alte lucrări suplimentare de “numai” 569 milioane lei vechi la platforma pentru elicoptere. Iar afacerea era abia la început. Îl vom găsi pe Vasile Băluță, cu firma sa, în tot felul de combinații la licitații, pe modelul “una mie, una ție...”

 

click pentru mărire

 

CONFORT de zeci de miliarde pentru cabanele din Bucegi, călcate azi de urși

Firma UV SERVICE SRL, a consilierului municipal PDL Vasile Băluță, a mai participat și la celelalte licitații din cadrul proiectului de “dezvoltare a infrastructurii” în munții Bucegi, principalul contracandidat fiindu-i firma CONFORT DÂMBOVIȚA SA, reprezentată de Florian Gâlmeanu. Cele două firme s-au “bătut” în oferte pentru lucrările la platforma heliport, apoi pentru cele de la Baza salvamont Zănoaga și, nu în ultimul rând, pentru campingul de la Zănoaga.

 

Dacă în cazul platformei heliport lucrările au fost câștigate de firma lui Băluță, cele două licitații pentru lucrările de la punctul Zănoaga au fost “împărțite frățește”, respectiv câte una pentru fiecare dintre cele două SRL-uri din familia democrat-liberalilor de Dâmbovița. Mai precis, la licitația pentru Baza salvamont Zănoaga, firma câștigătoare a fost SC CONFORT DÂMBOVIȚA SA.

 

Ca fapt divers, vă reamintim că aceasta a donat oficial la PDL, în 29.09.2009, suma de 200 de milioane lei vechi, pentru ca, în noiembrie și decembrie 2009, să semneze două contracte care, în total, i-au adus lucrări de câte 20 de miliarde lei vechi! Sigur, fără nici o legătură cu donațiile oficiale la PDL...

 

În Monitorul Oficial din 31 martie 2010:
firma CONFORT, donator oficial la PDL cu 200 milioane lei

 

Întâi și-ntâi, firma CONFORT DÂMBOVIȚA SA a participat de una singură la licitația pentru construirea cabanei Dichiu, adică pentru un contract de 18,85 miliarde lei vechi fără TVA, încheiat în data de 09.11.2009. Nici lucrarea de la Șaua Dichiului din munții Bucegi nu a scăpat nesuplimentată, suma negociată direct cu CJ Dâmbovița de SRL-ul donator la PDL fiind de 690 de milioane lei vechi.

 

În al doilea rând, contractul pentru baza salvamont Zănoaga de 14,19 miliarde lei vechi a fost semnat în data de 10 decembrie 2009 și apoi suplimentat, prin negociere directă, cu încă 2,23 miliarde lei vechi în 20 septembrie 2010 și în 17 iunie 2011. În total, pentru cabana zisă “bază salvamont”, firma CONFORT DÂMBOVIȚA SA a pus mâna pe lucrări de 20,36 miliarde lei vechi, cu tot cu TVA. Și fiindcă era într-atât de “necesară” încât nu mai vine nici dracu’ gol pe-acolo (după cum ne spune și ne arată în fotografii custodele montan Adrian Ciorbă pe blogul său, buceginatura2000.wordpress.com), cabana de peste 20 de miliarde lei vechi a ajuns acum la cheremul animalelor sălbatice și arată ca după război, cu anexele distruse.

 

Peste 20 miliarde lei vechi au fost băgate în cabana Zănoaga ale cărei anexe sunt în prezent devastate de animalele sălbatice.

sursa: buceginatura2000.wordpress.com

 

Tot UV SERVICE SRL (a consilierului PDL Vasile Băluță) și CONFORT Dâmbovița (donator oficial la PDL în 2009) au participat și la licitația pentru campingul Zănoaga, alături de încă două firme: SC RECON ȘI DOJE SRL din București și o anume SC STINGAL EST SRL, o firmă din Olt înființată în 2008 și cu 0 (zero) salariați. Contractul de peste 11 miliarde lei vechi a fost adjudecat de data aceasta de UV SERVICE SRL, care a câștigat ulterior încă 3,18 miliarde lei vechi prin cerere de ofertă.


Contracte portocalii cu... FINALIZARE (fericită) de miliarde!

Și dacă ați crezut că le-ați văzut pe toate, aflați că pentru cabana Podu cu Florile a fost mare agitație la licitație. S-au înscris nu mai puțin de patru ofertanți, care mai de care cu diverși subcontractanți! SILVER TRADING SRL și GENICOM SRL au venit cu câte două firme subcontractante după ei, în timp ce UV SERVICE SRL și LUCRÃRI SPECIALE ÎN CONSTRUCȚII SRL (tot din județul Olt!) au participat fără ajutoare la licitație. Dacă ne uităm numai la ofertantul GENICOM SRL, cu subcontractant PROCOR SA, deja licitația devine deosebit de interesantă.

 

Adică GENICOM SRL din județul Argeș, care a luat de la Consiliul Județean Dâmbovița, pe vremea lui Florin Popescu, milioane de euro pentru lucrările la deja “celebrul” hangar de mentenanță de la Otopeni, a venit la licitație cu firma controlată de familia aceluiași Florin Popescu! Iată un subiect tare interesant, pe care instituțiile abilitate în investigarea cazurilor de corupție l-ar putea aborda, dacă n-ar fi prea ocupate cu anchetarea cetățenilor simpli care au mers să voteze la referendum. Nu-i așa?

 

Tandemul GENICOM & PROCOR a pierdut însă, în mod curios, în fața “singuraticei” UV SERVICE SRL, așa că firma lui Vasile Băluță - subalternul politic al președintelui CJD, Florin Popescu - a primit pe 7 iunie 2010 un contract de 13 miliarde lei fără TVA, pe care l-a și suplimentat, la numai câteva luni, prin negociere directă, cu suma de 4,71 miliarde lei vechi.

 

 

Interesant este că aceeași UV SERVICE a participat, de una singură, și la cererea de ofertă pentru lucrările de FINALIZARE a cabanei Podu cu Florile, pentru care a primit, în data de 2 iulie 2012, încă 2 miliarde lei vechi. Pe asta vă zic drept că n-am înțeles-o. Păi cum adică altă licitație doar pentru FINALIZARE? Contractul inițial nu prevedea și terminarea lucrărilor? Interesant este însă că și pentru campingul de la Zănoaga, firma UV SERVICE SRL a primit cele 3,18 miliarde lei vechi tot pentru lucrări de FINALIZARE! Iar din câte se vede, Consiliul Județean Dâmbovița organizează chiar în aceste zile o nouă licitație pentru lucrări de FINALIZARE la Baza Salvamont Zănoaga, pentru care câștigătoarea va primi în jur de 4,5 miliarde lei vechi! Nu vă sună a dezastru marca PDL pe bani publici acest grandios proiect de... distrugere a Bucegilor?

Va urma

 

 

Andrei Vasiliu | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale