Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.10.2012 00:20

Afacerile clanului PDL Florin Popescu - Elena Udrea cu banii publici în Dâmbovița


A A

Distrugerea Bucegilor a băgat peste 95 miliarde în trei SRL-uri PDL-iste

Distrugerea Bucegilor a băgat peste 95 miliarde în trei SRL-uri PDL-iste
Elena Udrea și Florin Popescu au cheltuit milioane de euro din banii publici pentru a transforma munții Bucegi în... șantierele groazei!

❚ Așa-zisul proiect “Dezvoltarea infrastructurii în zona montană înaltă”, demarat de echipa Florin Popescu - Elena Udrea, a speriat… munții, a îngrozit speciali știi și a umplut cu zeci de miliarde firmele din familia PDL-istă de Dâmbovița ❚ SRL-urile INFRAMONT SERV și UV SERVICE și-au împărțit frățește două dintre licitații, spre bucuria patronilor: Geo Badea - finul primarului PDL al Târgoviștei și, repsectiv, Vasile Băluță, fost consilier municipal PDL ❚ Aceleași “coincidențe” la licitații i-au adus și firmei CONFORT DÂMBOVIȚA SA (donator oficial la PDL în 2009) două contracte de zeci de miliarde, în “competiția” cu același UV SERVICE SRL care, la rându-i, n-a rămas în pagubă la alte licitații unde a concurat cu firma CONFORT

 

 

Prin proiectul “Dezvoltarea infrastructurii în zona montană înaltă”, CJ Dâmbovița și Ministerul Turismului (în vremea echipei PDL Florin Popescu și Elena Udrea) au găsit prilejul perfect pentru vărsarea câtorva milioane de euro în firmele familiei PDL. Lucrările s-au desfășurat în munții Bucegi, departe de ochii amărăștenilor tăiați la salarii, pensii și ajutoare sociale. Sumele cheltuite sunt amețitoare: contracte de 95,4 miliarde lei vechi au fost deja împărțite unor SRL-uri de casă ale democrat-liberalilor, prin niște licitații cel puțin discutabile și negocieri directe pentru lucrări suplimentare dubioase.

  

Iar dacă Florin Popescu mai rămânea un mandat la șefia CJD, proiectul ar fi scos din buzunarele contribuabililor nu mai puțin de 150 de miliarde lei vechi, așa cum a ținut să precizeze chiar fostul președinte pedelist în ultimul său raport de activitate. Cu toate acestea, fiecare, dar ABSOLUT FIECARE dintre lucrările contractate de CJ Dâmbovița în Bucegi pentru acest proiect au mari probleme de tot felul și au necesitat lucrări suplimentare de multe miliarde lei vechi.

 

Cabane de 20 miliarde lei vechi bucata

Despre reabilitarea traseelor turistice existente și realizarea unor trasee turistice noi am scris pe larg în cotidianul “Jurnal de Dâmbovița”, motiv pentru care nu vom mai insista pe subiect. Lucrarea a fost câștigată în decembrie 2009 de o firmă cu 2 salariați, INFRAMONT SERV SRL, aparținând lui Geo Badea, finul primarului Târgoviștei Gabriel Boriga, la rândul său finul președintelui CJD, Florin Popescu. SRL-ul lui Badea a primit astfel peste 5 miliarde lei vechi, sumă în care a intrat și o suplimentare de 58 de milioane lei vechi, adică puțin peste amenda primită de finul PDL de la Garda de Mediu Dâmbovița.

 

Noutatea în legătură cu acest lot de lucrări reiese din documentele primite de la Consiliul Județean Dâmbovița, în urma unei solicitări pentru informații publice în conformitate cu Legea 544/2001. Trebuie remarcat că, sub conducerea noului președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, aparatul CJD a răspuns foarte prompt, exact cum cere legea, spre deosebire de vremurile în care trebuia să ajungem în instanțe pentru a obține asemenea informații de interes public din care să reiasă modul în care “echipa” fostului președinte Florin Popescu a înțeles să cheltuiască fondurile publice.

 

Elena Udrea și Florin Popescu aflat în spatele ei, amândoi cu căciulile pe frunte, au băgat spaima în specialiști cu proiectul pentru “Dezvoltarea infrastructurii” în munții Bucegi, pe bani publici, prin firmele PDL-iste

 

Așadar, din adresa oficială a Consiliului Județean Dâmbovița reiese că firma INFRAMONT SERV SRL a avut la licitație un singur concurent: firma UV SERVICE SRL, a consilierului municipal PDL Târgoviște Vasile Băluță. Eșecul firmei PDL-istului Băluță în fața SRL-ului cu 2 (doi!) salariați al finului Geo Badea este cel puțin ciudat, însă avem convingerea că lucrările de zeci de miliarde lei vechi câștigate ulterior (una dintre ele la diferență de doar câteva zile!) de firma UV SERVICE SRL l-au împăcat rapid pe consilierul PDL din CLM Târgoviște, Vasile Băluță.

 

SRL-ul acestuia a ajuns, în numai doi ani, să învârtă lucrări de zeci de miliarde în Bucegi, mai abitir decât învârtea patronul său pedelist microfonul la ședința festivă a Consiliului Local Municipal Târgoviște în anul 2008, atunci când nu vroia să-i permită unui consilier PSD să ia cuvântul.

 

Dacă Florin Popescu mai rămânea un mandat la șefia CJD, proiectul ar fi scos din buzunarele contribuabililor nu mai puțin de 150 de miliarde lei vechi

 

Contractele încheiate de firma lui Vasile Băluță au fost pentru platforma heliport (3,5 miliarde lei vechi), cabana Podu cu Florile (24 miliarde lei vechi!) și campingul Zănoaga (aproape 18 miliarde lei vechi!).

 

Celelalte două lucrări, câștigate de firma CONFORT DÂMBOVIȚA SA, condusă de Florin Gâlmeanu, sunt pentru Cabana Dichiu (24 de miliarde lei vechi!) și Baza Salvamont Zănoaga (20 de miliarde lei vechi!). Nu simțiți cum vă ia cu amețeală, ca și cum ați fi urcat prea repede pe serpentinele Bucegilor? Atunci să le luăm mai pe îndelete…

 

Disperarea specialiștilor: “Intelectualii d-lui Popescu și dumnealui, lector universitar, au distrus și muntele, au cheltuit și banii!”

Adrian Ciorbă, custode montan“Sunt foarte curios ce se va mai întampla cu locațiile Consiliului Județean Dâmbovița: cabana Dichiu, cabana Podu cu Florile, Baza Salvamont Zănoaga, veritabile cimitire ale banilor publici… acum, că Florin Popescu prietenul Elenei Udrea și vicepreședinte PDL, - un om cu o putere uluitoare într-un timp -, nu mai este președintele Consiliului Județean Dâmbovița. Căderea lui este unul dintre cele mai bune lucruri ce se puteau întampla pentru Parcul Natural Bucegi, o «pradă» în care acest politician își înfipsese bine de tot ghearele…

 

Trag speranța că actuala conducere a Consiliului Județean Dâmbovița va stopa proiectele păguboase demarate de portocaliii lui Florin Popescu, omul care a distrus Bucegii așa cum nimeni timp de 2000 de ani nu a făcut-o. El a numit dezvoltare ce a făcut, eu și multi alții care știu ce înseamnă turism și protecția mediului, am numit-o distrugere. Ar fi timpul ca aceste inginerii financiare făcute pe seama unei arii protejate, de interes european, să fie cercetate… în urma politicii de cheltuire a banilor, au rămas constructii uriase: cabana Podu cu Florile, cabana Dichiu, pseudo-baza Salvamont de la Zănoaga, construcții ce necesită costuri mari de întreținere și care te gândești că orice ar produce, costurile de investiție nu se vor acoperi nici în zeci de ani. Spre acestea, Consiliul Județean Dâmbovița va trebui să dirijeze bani anual…pentru întreținere, pentru reparații.

 

De câte ori trec prin zona dâmbovițeană a Bucegilor, mereu îi mulțumesc lui Dumnezeu că a scăpat Parcul Natural de acest om… dacă mai prindea un mandat, «dezvolta » muntele de o asemenea manieră încât generații de dâmbovițeni și nu numai, s-ar fi chinuit să refacă după el. Un lucru dacă-l faci în Bucegi te gândești bine înainte… Cu sumele investite chiar s-ar fi făcut ceva util pentru dâmbovițeni, s-ar fi creat surse de venit permanent și locuri de muncă. Intelectualii d-lui Popescu și dumnealui, lector universitar, au distrus și muntele, au cheltuit și banii… rămâne de văzut cum se mai pot repara toate aceste prostii!”, a scris de curând custodele montan Adrian Ciorbă pe blogul său, buceginatura2000.wordpress.com.

Specialistul în turism montan nu este deloc departe de adevăr, care iese ca uleiul la suprafață la o simplă studiere a documentelor oficiale puse la dispoziție de Consiliul Județean Dâmbovița.

 

Firmele din familia PDL de Dâmbovița au fost alimentate cu milioane de euro pentru a transforma munții Bucegi în... șantierele groazei!

 

Licitații pline de “coincidențe”… bătătoare la ochi!

Ceea ce am găsit deosebit de interesant este faptul că la licitația pentru cabana Podu cu Florile au fost patru firme participante, dintre care două cu nume sonore în Dâmbovița: una a fost câștigătoarea SC UV SERVICE SRL (a PDL-istului Vasile Băluță), iar o alta - SC GENICOM SRL care (surpriză!) avea ca subcontractant firma PROCOR SA. Asocierea firmei GENICOM SRL cu societatea de construcții PROCOR, controlată de familia președintelui CJD Florin Popescu, ar putea fi deloc întâmplătoare, având în vedere contractele grase obținute de GENICOM chiar de la Consiliul Județean Dâmbovița!

 

Vom reveni în numerele următoare pe larg asupra lucrărilor la cabanele de lux din Bucegii dâmbovițeni, cu fotografii și documente despre fiecare cabană în parte și despre lucrările de zeci de miliarde, date pe mâna unor animale politice portocalii și apoi lăsate în seama… animalelor sălbatice!

Va urma!

click mai jos pentru episodul al II-lea:
Milioane de euro împărțite frățește în familia PDL

 

Andrei Vasiliu | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale