Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.10.2014 00:21

Luni seară, lecție de curaj și voință transmisă din platoul emisiunii „Sinteza Zilei”


A A

Micuța Lorelai, invitată la Antena 3

Micuța Lorelai, invitată la Antena 3

❚ „Lorelai, fetița fără brațe, a învins toate barierele”, a fost subiectul care a emoționat întreaga țară ❚ Permanent cu zâmbetul pe buze, micuța târgovișteancă a cântat, a interpretat Imnul Național la orgă, a jucat o scenetă și a scris cu ajutorul piciorușelor un mesaj pentru viitorul șef al statului: „Domnule președinte, vă rog să fiți un om drept, bun și corect”

ANDREI VASILIU

 


 

„Lorelai, fetița fără brațe, a învins toate barierele”, a fost subiectul care a emoționat întreaga țară luni seară, la emisiunea „Sinteza Zilei” difuzată pe postul național de televiziune Antena 3. Micuța invitată i-a avut alături în emisiune pe profesorii dragi de la Școala „Vasile Cârlova” din Târgoviște, precum și pe prietenii militari din Batalionului 114 Tancuri din municipiul reședință de județ. „Trăiesc cu intensitate fiecare clipă, fac nu ceea ce-mi place, ci îmi place ceea ce fac”, și-a declarat Lorelai deviza în emisiunea „Sinteza Zilei”, oferind o lecție de viață celor prezenți, dar și telespectatorilor, despre cum poți să învingi orice, atunci când îți dorești.

 

Alături de Lorelai, s-a aflat și mama sa adoptivă, Viorica Pârvan, care a povestit cu emoție: „Pe Lorelai am cunoscut- o în urmă cu 12 ani, după ce am văzut un anunț că s-a născut și a fost abandonată. Am cerut ajutorul unui asistent social și am fost la maternitate să o văd. Pașii i-am urmat în funcție de ce mi-a oferit ea. Și când un copil îți spune «mamă», te face să uiți de de absolut tot și îți dă o forță teribilă, o determinare”, a spus Viorica Pârvan. „Hai să le arătăm celor de acasă ce înseamnă curaj, ce înseamnă voință, ce înseamnă să spulberi orice bariere. Noi credem că suntem întregi, dar uneori ne lipsesc mai multe lucruri decât unui copil care, iată, s-a născut fără mânuțe”, a încurajat-o pe Lorelai realizatorul emisiunii „Sinteza Zilei”, jurnalistul Mihai Gâdea.

 

Permanent cu zâmbetul pe buze, Lorelai a cântat live melodia „Capul sus” (Lora), după care a interpretat la orgă Imnul Național „Deșteaptă-te române”, pe care l-a dedicat Zilei Armatei Române și batalionului „Petru Cercel”. Apoi Lorelai a interpretat tot la orgă melodia „Floare de colț” și a jucat o mică scenetă în memoria actorului Nae Lăzărescu. Prof. Tatiana Costache, directorul Școlii Gimnaziale „Vasile Cârlova” din Târgoviște, a explicat: „Am primit-o cu mândrie cu toții. Am încercat să facem lucruri frumoase pentru ea, școala să fie un spațiu confortabil și în care să poată performa”, iar Mădălina Ionescu, profesor de muzică la Liceul „Voievodul Mircea” din Târgoviște, a completat: „N-am mai avut niciodată de rezolvat o astfel de situație. Lorelai nu-mi este elevă, ne-am întâlnit la un concurs de muzică, mi-a plăcut cum a cântat. Ea ma căutat la liceu și mi-a solicitat ajutorul. M-a învățat cum să lucrez cu ea, să-i descopăr limitele. Câștigul e al meu în primul rând”.

Mesaj pentru viitorul președinte

Lorelai a scris, cu ajutorul piciorușelor, un mesaj pe care realizatorul Mihai Gâdea a promis că îl va înmâna viitorului șef de stat al României: „Viitorul președinte nu trebuie să uite niciodată de copiii din țara asta. Președintele ar trebui să aibă un bilet de la tine, pentru a nu uita că trebuie să fie o prioritate grija față de copii ca tine. Scrie așa: «Domnule președinte, fiți un om bun»”. Micuța târgovișteancă a scris următorul mesaj emoționant pe biletul adresat viitorului ocupant al fotoliului de la Cotroceni: «Domnule președinte, vă rog să fiți un om drept, bun și corect. Lorelai»”.

 

Cotidianul „Jurnal de Dâmbovița” a scris în numeroase rânduri despre cazul extrem de emoționant al micuței Lorelai. Pe numele adevărat Alberta Moșneguțu, Lorelai scrie poezii, pictează și sculptează, fiind apreciată de toți cei care o cunosc drept „o luptătoare”.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Alexia la 14.10.2014 10:16

D-na Parvan nu este "mama adoptiva" ci asistent maternal profesionist, prin urmare este platita sa ingrigeasca acest copil!


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale