Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.02.2024 00:16

Dâmbovița * „Problema este validarea serviciilor și nu se știe cum va fi partea financiară”


A A

Medicii de familie, exasperați de nefuncționarea sistemului informatic

Medicii de familie, exasperați de nefuncționarea sistemului informatic

*„Pe decembrie și ianuarie s-a  întâmplat la fel, dar abia după 1 februarie s-a spus că serviciile nevalidate pe ianuarie, și au fost atâtea, se vor plăti”

 

De mai mult timp, sistemul informatic din sănătate este nefuncțional și mai mult  blochează decât ajută  activitatea medicală din medicina primară, și nu numai, pentru că situația este comună peste tot, la casă, spital, farmacii, laboratoare. Președinta Asociației Medicilor de Familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu ne-a semnalat din nou acest mare neajuns cu care se confruntă personalul medical. Problema care se pune de fiecare dată și care stârnește îngrijorarea medicilor de familie este validarea serviciilor de către Casa de Sănătate și plata efectivă a acestora.  Ne-a mai spus reprezentanta medicilor de familie din județ că sunt colegi, cei care pot să facă acest lucru, care își încearcă norocul noaptea, dar de multe ori fără succes.

„Îi mai prinzi noaptea, cine are norocul și cine poate să stea noaptea. Noi ne facem treaba, problema este validarea serviciilor și nu se știe cum va fi partea financiară. Nu funcționează peste tot sistemul,  nici la casă, nici la farmacie, nimic. Pe decembrie și ianuarie s-a întâmplat la fel, dar abia după 1 februarie s-a spus că serviciile nevalidate pe ianuarie, și au fost atâtea, se vor plăti. Adică, eu pentru serviciile de luni, ce nu am reușit să validez astăzi nu pot să aflu decât după 1 martie?”, a declarat dr. Ileana Dumitrescu, președinta Asociației Medicilor de Familie din județul Dâmbovița.

De asemenea, medicii de familie nu știu nici ce se va întâmpla de la 1 iulie 2024, când expiră contractul cu Casa de Sănătate. „Contractul a fost prelungit până la 30 iunie 2024, nu știm ce va fi pentru că este, iarăși, în funcție de cât este bugetat pentru Medicina de Familie și Ambulatoriu”, a menționat dr. Ileana Dumitrescu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Tezaurul românilor, nikogda!? (II)
Proteste la orizont, la ușa ROMARM
Undă verde pentru reabilitarea Liceului Voievodul Mircea
Protecția Consumatorilor și Siguranța Alimentară, în vizorul Prefecturii
Analiză detaliată a indicatorilor economico-sociali din Dâmbovița
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Reabilitarea infrastructurii rutiere continuă să avanseze
Daruri pentru Căminul de bătrâni Fundația „Catedrala Eroilor”
Primar de la PSD în cel puțin 5 localități PNL


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Tezaurul românilor, nikogda!? (II)

Documentarul „Zvezda”, în replică la ideea guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, de a lansa un lobby internațional privitor la faptele că „România are un drept de creanță deplin valabil asupra depozitului său de aur evacuat la Moscova în 1916-1917”, isterizați, și comentatorii, și istoricii, chemați „la bară”, s-au dat de ceasul morții să argumenteze (falsuri care ar face-o să... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale