Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.08.2016 00:21

Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a tras ieri un semnal chiar de pe teren:


A A

Lucrările pe drumurile din sud trebuie accelerate

Lucrările pe drumurile din sud trebuie accelerate

❚ La o zi după vizita pe șantierele din nord, conducerea județului a luat la pas lucrările la trei drumuri importante din sud: Corbii Mari - Gratia, DJ 702 G și DJ 711 A ❚ Președintele CJD este nemulțumit de constructori și de evoluția lucrărilor, și îngrijorat de timpul din ce în ce mai scurt până la momentul în care se va spune stop decontărilor pe Ordonanța 28/2013 ❚ „Interesul nostru este să finalizăm lucrările cât mai rapid, pentru că este posibil ca la sfârșitul lunii septembrie, prima parte a lunii octombrie, să nu mai avem finanțări”, a avertizat Adrian Țuțuianu

ANA MARIA POPESCU

 


 

Nemulțumit de modul în care lucrează constructorii, dar și pentru că timpul este din ce în ce mai scurt până la momentul în care se va spune stop decontărilor pe Ordonanța 28/2013, iar județul poate rămâne cu „buza umflată” fără să primească banii de investiții, de care are atâta nevoie, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a efectuat ieri o nouă vizită de lucru, de această dată pe marile șantiere deschise în zona de sud a județului, acolo unde se lucrează la reabilitarea și modenizarea unor drumuri extrem de importante, care leagă Dâmbovița cu județele Teleorman și Argeș, dar și drumuri de legătură între anumite localități și Autostrada A1 sau DN 1.

Corbii Mari, proiect de 12 milioane lei

Primul șantier verificat ieri de șeful forului administrativ județean a fost cel din Corbii Mari, acolo unde se lucrează de zor la drumul de legătură cu Gratia, județul Teleorman, un proiect început în acest an, deși planurile erau făcute încă din 2005, însă de atunci și până în 2015 nimeni nu a alocat vreun leu pentru această investiție. Anul trecut, președintele CJD a preluat frâiele problemei și a depus acest proiect de anvergură la Ministerul Dezvoltării de unde a și primit finanțare pe Ordonanța 28/2013. Proiectul are o valoare de 12 milioane de lei, lucrările au demarat undeva la începutul acestui an, până acum s-au decontat aproape 5,5 milioane lei, dar șeful forului administrativ nu-i slăbește deloc din ochi pe constructori și asta pentru că și-a propus ca până în luna septembrie să realizeze cât mai mult din acest proiect pentru a putea lua banii de la Minister. Ieri a primit și promisiunea constructorului că va intensifica ritmul de lucru, ba chiar va aduce „forțe” suplimentare pentru a executa cât mai mult din acest proiect până la termenul din septembrie.

„Mi-am propus să merg pe teren să discut cu constructorii pentru că sunt nemulțumit de modul în care se derulează, în general, lucrările Consiliului Județean, fie că vorbim de lucrări pe Ordonanța 28, fie că vorbim de lucrări pe alte tipuri de finanțare, cum ar fi asocierea. Aici suntem pe un Drum Județean care face legătura între Corbii Mari și localitatea Gratia din Teleorman. În anul 2005, când Consiliul Județean a depus proiectul «Drumul Sudului », Dobra - Titu - Potlogi, s-a obligat să realizeze pe banii proprii legătura de la Potlogi și să ducă drumul mai departe pentru conectivitate cu județul Teleorman. ªtiți foarte bine că nu s-a întâmplat lucrul acesta din 2005 până în 2015. În 2015 am putut să depunem un proiect la Ministerul Dezvoltării, pe Ordonanța 28/2013. Am primit aprobare și am încheiat contractul de finanțare. Valoarea lucrărilor este de 12 milioane de lei. Din această sumă avem decontări astăzi de 5,5 milioane lei, deci un pic mai puțin de jumătate. Stadiu fizic al lucrărilor este mai bun decât valoarea decontată, dar este în curs de analiză la Ministerul Dezvoltării o solicitare de peste 600.000 lei pentru decontare. Acum am venit să le spun constructorilor că, din analiza făcută la Ministerul Dezvoltării, s-au consumat pe Ordonanța 28 circa 80% din fondurile alocate național și interesul nostru este să finalizăm lucrările cât mai rapid, pentru că așa cum se întâmplă astăzi este posibil ca la sfârșitul lunii septembrie, prima parte a lunii octombrie, să nu mai avem finanțări și nu știm dacă acest Guvern va decide să mai aloce ceva la o rectificare ulterioară. În noiembrie nici nu știm dacă va mai fi vreo rectificare. Ca urmare, interesul meu este ca toate lucrările pe Ordonanța 28, indiferent că beneficiar este Consiliul Județean sau primăriile, să se facă în ritm consistent. Pentru Consiliul Județean avem două zone majore de interes, drumul acesta, unde mai avem de luat mai mult de 6 milioane lei și drumurile din munte, unde avem de luat 17 milioane lei. Aceasta este explicația pentru prezența mea în teren. Lucrările pe acest drum către Gratia - Teleorman sunt destul de avansate prin raportare la termenul contractual, dar și prin raportare la complexitatea proiectului și la faptul că sunt începute anul acesta. Am convenit cu constructorul că vor face un efort și vor aduce mijloace și resurse suplimentare ca să poată finaliza majoritatea lucrărilor până la sfârșitul lunii septembrie”, a declarat la fața locului președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

Valoarea investiției de pe DJ 702 G - peste 8 milioane lei

Un alt drum important din sudul județului, de această dată de legătură cu județul Argeș, este Drumul Județean 702 G. Acesta are o lungime de 7,4 kilometri, este realizat tot cu fonduri de la Guvernul României, via Ordonanța 28, și este realizat în proporție de peste 95%. Constructorul, SC Lucrări Drumuri și Poduri a dat ieri asigurări că în maxim o lună lucrările vor fi finalizate și se vor putea depune cererile de decontare.

„Este o parte din Drumul Județean 702 G, sector Pătroaia Deal - Ionești, de la kilometrul 21 până la kilometrul 28, adică 7,4 kilometri, din care pe raza UAT Petrești - 2,1 kilometri, diferența fiind pe raza UAT Crângurile. Valoarea totală a investiției este de 8.442.276 lei, executantul lucrărilor este SC LDP, iar sursa de finanțare este Guvernul României, prin Ordonanța 28/2013. La momentul acesta lucrările sunt făcute pe aproape 7 kilometri, vom finaliza aceste lucrări într-o lună de zile și vom deconta integral din Ordonanța 28/2013. Drumul este important pentru că ne asigură legătura de la Petrești, prin Pătroaia, cu localitățile din județul Argeș, deci iată încă o intrare/ieșire din județ pe care o finalizăm, din cele 27 pe care le are județul Dâmbovița pe tot conturul cu vecinii. Urmează să vedem cum să legăm drumul acesta de Autostrada A1”, a declarat șeful forului administrativ județean.

DJ 711 A, realizat cu fonduri proprii

Ultima investiție verificată de președintele Consiliului Județean a fost cea de pe Drumul Județean 711 A, Lungulețu – Ghergani - Bilcurești, arteră rutieră care se realizează cu fonduri de la bugetul forului administrativ județean. În momentul acesta, lucrările sunt oprite, pentru că și alocările din acesta an au fost foarte mici, dar pentru că drumul este extrem de important pentru zona de sud a județului, președintele Adrian Țuțuianu a reușit să convingă constructorul să reia cât mai curând execuția lucrărilor, cu promisiunea că în perioada următoare, dar și anul viitor alocările de la Consiliul Județean vor fi mai mari.

„Este vorba de Drumul Județean 711 A Lungulețu – Ghergani - Bilciurești, lucrările sunt făcute de SC Pragosa SRL, pe bani de la bugetul Consiliului Județean. Alocarea de anul acesta este destul de mică, circa 700.000 lei, ceea ce înseamnă 10% din valoarea lucrării. Am discutat cu constructorul, va relua în două săptămâni lucrările, să mergem cu stratul unu până la ieșirea din DN 71, cu promisiunea că noi vom încerca la rectificare să alocăm niște bani suplimentari și că vom plăti și anul viitor la aceste lucrări. Drumul este important pentru toată zona de sud a județului, practic leagă Autostrada 1 - Potlogi, Potlogi - Lungulețu, Lungulețu - Ghergani, Ghergani - Săbiești, Săbiești - Bilciurești, Bilciurești - Ibrianu (Cornești), Cornești - DN 1 și Ploiești, deci foarte bună legătură pentru cei care merg cu produsele la piață”, a subliniat la finalul vizitei în teren președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale