Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.09.2014 00:25

„Lucrurile au scăpat de sub control” susține directorul Direcției de Salubritate din cadrul Primăriei Târgoviște


A A

Legea eutanasierii blocată în instanță, câinii - liberi pe străzi

Legea eutanasierii blocată în instanță, câinii - liberi pe străzi
Cu normele legale suspendate, maidanezii nu mai pot fi nici măcar adunați de pe străzi

❚ În ultimele două luni, situația maidanezilor a luat-o din nou razna, asta după ce se găsise oarecum rezolvarea prin legea eutanasierii ❚ În timp ce normele sunt suspendate de Curtea de Apel București, iar Guvernul a atacat hotărârea la ÎCCJ, la Târgoviște curg sesizările de la școli, grădinițe și cetățeni că s-a umplut iar orașul de câini, însă Direcția de Salubritate are interzis și la capturare ❚ Chiar și numărul dâmbovițenilor mușcați de câinii fără stăpân scăzuse față de anul trecut, însă acum este posibil ca lucrurile să o ia de la capăt, din păcate

 

VIOLETA STANCIU


A scăzut numărul cetățenilor mușcați de câini în județul Dâmbovița! Dacă în primele nouă luni din 2013 erau înregistrați în evidențele Secției de Boli Contagioase a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște circa 1201 pacienți, victime ale câinilor maidanezi, în aceeași perioadă din acest an, numărul celor mușcați de câini a scăzut la 909.

„În ceea ce privește aprovizionarea cu vaccin și ser antirabic, pot să vă confirm faptul că în Secția boli contagioase, care se ocupă de această problemă, există ser și vaccin antirabic pentru orice situație care s-ar putea ivi în orice moment”, ne-a declarat dr. Elena Firoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

Dan Badea: „Nu putem acționa pentru că răspundem penal”

Reducerea numărului de victime ale căieților a fost elucidată de directorul Direcției de Salubritate din cadrul Primăriei Municipiului Târgoviște, Dan Badea. Potrivit acestuia, fenomenul câinilor vagabonzi a putut fi stăpânit până în urmă cu aproximativ două luni, când era în vigoare legea eutanasierii, cu normele metodologice aferente. Problema este că normele au fost suspendate de Curtea de Apel București, iar situația maidanezilor a fost scăpată de sub control de autoritățile locale, existând pericolul ca numărul celor mușcați de câini să crească din nou.

„De două luni normele sunt suspendate de Curtea de Apel București și nu avem voie să facem nici măcar capturare, nu mai vorbim despre eutanasiere. Din câte cunosc, Guvernul a atacat hotărârea la Înalta Curte, dar până în momentul de față nu sa stabilit un termen pentru judecată. Situația în prezent este destul de delicată. Au scăpat lucrurile de sub control, pentru că iar au apărut maidanezi peste tot. Reușisem să stopăm fenomenul la acea dată, dar acum ne-au dat peste cap cele două luni de pauză. Suntem monitorizați de cei de la Protecția Animalelor. Așteptăm hotărârea Înaltei Curți să vedem exact ce avem de făcut. Avem sesizări de la școli, grădinițe, din cartiere. Situația este destul de delicată, iar noi fără o bază legală nu putem acționa pentru că altfel răspundem penal”, ne-a explicat Dan Badea, directorul Direcției de Salubritate din cadrul Primăriei Târgoviște.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale