Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.03.2019 00:16

În această săptămână, fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, s-a întâlnit cu fermieri din județul nostru


A A

Legea cooperativelor, în discuție în Dâmbovița

Legea cooperativelor, în discuție în Dâmbovița

VIOLETA STANCIU


Campanie pentru înființarea de cooperative agricole de producție... în județul Dâmbovița! Daniel Constantin, fost ministru al Agriculturii, în prezent prim-vicepreședinte Pro România, a efectuat, la începutul acestei săptămâni, o vizită de lucru în principalele bazine legumicole, dar și pomicole ale județului Dâmbovița, pentru a le vorbi agricultorilor autohtoni despre necesitatea asocierii și importanța înființării acestor cooperative agricole, singurele în măsură să le asigure existența pe piață și intrarea în competiție cu fermierii din țările dezvoltate. Nu de alta, dar în lipsa asocierii fermierilor români, agricultorii străini și intermediarii sunt cei care fac legea în piețele și supermarketurile din țara noastră, respectiv din județul Dâmbovița... Legea cooperativelor a fost principalul subiect abordat în discuțiile cu fermierii din Lungulețu și Băleni, dar și cu pomicultorii de pe Valea Dâmboviței, pentru că s-a constatat că oamenii nu dețin toate informațiile și nu au cunoștință despre avantajele acestui act legislativ. La întâlnirile cu agricultorii, fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, a fost însoțit de deputatul Pro România, Oana Vlăducă și de coordonatorul Pro România Dâmbovița, Georgică Dumitru.

Competiție neloială față de fermierii români

„În esență, Legea spune foarte clar că cei care se asociază în cooperative și, cel puțin, comercializează în comun sunt scutiți de impozite 5 ani, atât impozit pe profit, cât și impozit pe proprietate. Era o formă de stimulare a tuturor să comercializeze în comun pentru că principala problemă pe care am identificat-o atunci și o găsim și acum, nu s-a schimbat mai nimic, este legată de desfacere, cu cât comercializezi o cantitate mai mare, cu cât ai logistica necesară de etichetare, sortare, ambalare, cu atât prețurile sunt mai bune și marfa garantat este vândută mai bine. De aceea i-am stimulat încă o dată pe cei din Lungulețu, ca și pe cei din Băleni, și am promis că o să vin peste două luni să discutăm și mai aplicat și sper ca în acest timp să se facă deja pași. (…) Constat cu amărăciune că nu s-a schimbat mare lucru, aceeași problemă de desfacere, aceeași problemă legată de lipsa investițiilor, iar o altă problemă pe care o văd este lipsa informației… Oamenii nu știau nici de Legea cooperativelor, nu știau de facilitățile de finanțare prin PNDR, nu știau nici de Legea 145/2015 care spune că fermierul care vinde la piață este protejat în fața intermediarului. Fermierul care vinde în piață nu trebuie să emită bon fiscal, cel care e intermediar trebuie să emită bon fiscal. Mergeți în piață să vedeți dacă există case de marcat, case care să dea bonuri fiscale… Legea 145 nu se aplică și atunci cel care pierde este micul fermier pe care l-am găsit aici în Băleni… În piață încă se comercializează și citrice pe atestate de producător, fără bon fiscal… Nu e posibil așa ceva, asta este o competiție neloială față de fermierii români”, a declarat recent fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Topul Județean al Firmelor" (ediția XXVI)
"Dezvoltarea activitatii AGB CONSULT SRL prin achizitionarea de utilaje de constructii"
Plăți în avans pentru fermieri
"Dezvoltarea activitatii AGB CONSULT SRL prin achizitionarea de utilaje de constructii"
"Dezvoltarea activitatii AGB CONSULT SRL prin achizitionarea de utilaje de constructii"
AGB CONSULT SRL angajează
Servicii fiscale electronice la dispoziția contribuabililor
"Construire și dotare Grădinița Răcari, jud.Dâmbovița "
"Construire și dotare Grădinița Răcari, jud.Dâmbovița "
"Construire și dotare Grădinița Răcari, jud.Dâmbovița "


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Bumerangul electoral

Așa cum am promis, revin cu o succintă analiză asupra primului tur al scrutinului prezidențial de duminică, 10 noiembrie a.c. Și, din capul locului, remarc un fapt esențial: a fost un scrutin echilibrat, ceea ce dovedește că, electoral politic, românii s-au maturizat.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale