Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.11.2023 00:11

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!


A A

Italianului Longo i-a ieșit totul

Italianului Longo i-a ieșit totul

Meciul de la Tunari a semănat cu o cursă de anduranță. Bălți, noroi și frig caracterizează decorul ilfovean în care Chindia s-a luptat eroic, ca speranța să nu o părăsească. Cu upovoință (nădejde, speranță) a debutat și noul antrenor al târgoviștenilor, italianul Diego Longo, căruia i-a ieșit totul, de la alcătuirea echipei și până la drămuirea eforturilor. Văzând cu câtă abnegație a plătit Chindia cele 3 puncte uriașe, parcă nici nu ne vine să credem că, în condiții normale de joc, a putut să irosească atâtea altele.

Rareori vezi atâta stăpânire de sine pe un antrenor. Parcă știa rezultatul dinainte. Fără gesticulări teatrale și răcnete disperate, fără șuturi în sticlele de apă, Diego Longo și-a făcut doar datoria de antrenor în mod civilizat și profesionist. Dar, pe lângă asta, a știut ce strategie să adopte și pe ce jucători să se bazeze în condițiile amintite. A surprins pe toată lumea cu modificările sale, cu atâtea rezerve titularizate și chiar cu sistemul de joc. Cum aminteam, totul a fost făcut ca la carte.

Și astfel, speranțele promovării renasc, optimismul crește și poate va crește și numărul spectatorilor la partida următoare, cu Concordia Chiajna. Revenind la joc, trebuie să amintim evoluția excelentă a lui Zivkovic, autorul golului din minutul 70, dar și eroul unor faze de la începutul partidei, când Chindia putea deschide scorul, dacă bara și mocirla nu s-ar fi opus. Titularizare cu efect pe tabela de marcaj pentru numărul 19 al roș-albaștrilor, cam uitat pe banca de rezerve a echipei în mandatul lui Vasile Miriuță.

În repriza secundă, când Chindia a atacat spre poarta cu mai puține bălți prin preajmă, valoarea jucătorilor lui Diego Longo a început să-și spună cuvântul și, astfel, au apărut și golurile. Al doilea, cel marcat de Moldoveanu, cu concursul fundașului Leca, din minutul 81, a liniștit emoțiile micuței galerii târgoviștene și, desigur, ale miilor de telespectatori.

Deocamdată, Chindia urcă doar pe locul 9, la 2 puncte de disputatul loc 6, la egalitate de puncte cu viitoarea adversară, Concordia Chiajna (20) și cu același golaveraj (+9). Ce meci va fi pe 3 decembrie, la Târgoviște! O încleștare care poate duce echipa noastră pe loc de play-off, înaintea sărbătorilor de iarnă, și care poate așeza o eșarfă sau un fanion lângă pomul de iarnă al târgoviștenilor. Mereu am susținut că lotul Chindiei este unul valoros, dar rezultatele așteptate nu vin din cauza lipsei de coerență și omogenitate.

Să fi găsit, doar în câteva zile, noul antrenor cheia lucidității în exprimare a jucătorilor? Sau a fost doar o inspirație matinală? Păi, și așa este bine, pentru că inspirațiile se perpetuează, când pornesc din profesionalism.  Oricum, victoria de la Tunari este mare cât Turnul Chindiei și felicitările, de la antrenor și până la ultimul jucător, sunt meritate și binevenite. Despre viitorul meci, cel din etapa a 15-a, cu Concordia Chiajna, mai avem timp să aprofundăm.

 

 

 

Vasile Neagu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

S-a stabilit programul Cupei României
Unele motivate, altele hazardate
Mesajul lui Boriga, după despărțirea de Chindia
Au prins finale la Cupa României
Victorie la scor de tenis
S-au jucat finalele Fazei Regionale
România la Jocurile Olimpice
Flacăra a început pregătirile pentru noua stagiune
Să fie Ghergu salvatorul Chindiei?
Antrenament în Bucegi


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale