Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.05.2023 00:15

Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei,


A A

ÎPS Nifon, la hramul Catedralei Patriarhale din București

ÎPS Nifon, la hramul Catedralei Patriarhale din București

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal a participat duminică, 21 mai 2023, la hramul Catedralei patriarhale, alături de Patriarhul României și de alți Ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În cadrul Sfintei Liturghii, ce a fost săvârșită pe un podium special amenajat în apropierea sfântului locaș, a avut loc proclamarea solemnă a canonizării Sf. Ier. Neofit Cretanul, al cărui nume a fost recent introdus în calendarul bisericesc de Sfântul Sinod.  De asemenea, la finalul sfintei slujbe s-a desfășurat festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”, ce s-a desfășurat în Patriarhia Română în cadrul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești.

Din Arhiepiscopia Târgoviștei a fost premiată echipa catehetică de la Parohia Vulcana Pandele, Protoieria Pucioasa, câștigătoare a locului I la faza eparhială.

Înaltpreasfinția Sa a participat sâmbătă, 20 mai 2023, la lucrările Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, ce a avut loc tot la București, la Palatul Patriarhiei, prilej cu care s-a hotărât înființarea unui nou Ordin Mitropolitan cu numele Ierarhului Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești.

Precizăm că Mitropolitul Nifon a primit din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, noul Ordin Mitropolitan Sf. Ier. Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

IPS Nifon: „Tinerii sunt primăvara Bisericii, speranța ei plină de încredere și bucurie”
Două Olimpiade Naționale la Târgoviște
„Artiști în devenire”, ediția a III-a, Târgoviște, 2024
Peste 32.000 de elevi primesc burse școlare
Salonul Anual de Grafică „Marin Petre Constantin”
"Ecouri din Bucegi" o apariție surpriză în peisajul presei culturale dâmbovițene
Liceul „Ion Heliade Rădulescu” devine parte din elita națională a hub-urilor viitorului
Liceul de Arte "Bălașa Doamna", autorizație provizorie pentru clasă de coregrafie
Elevii se pregătesc de vacanță
Mitropolitul Nifon, pe șantierele bisericilor în reabilitare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Tezaurul românilor, nikogda!? (II)

Documentarul „Zvezda”, în replică la ideea guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, de a lansa un lobby internațional privitor la faptele că „România are un drept de creanță deplin valabil asupra depozitului său de aur evacuat la Moscova în 1916-1917”, isterizați, și comentatorii, și istoricii, chemați „la bară”, s-au dat de ceasul morții să argumenteze (falsuri care ar face-o să... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale