Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.05.2023 00:16

Pentru a verifica stadiul unor lucrări de reabilitare și restaurare,


A A

ÎPS Nifon, în vizită pastorală în protoieriile Târgovișteni

ÎPS Nifon, în vizită pastorală în protoieriile Târgovișteni

Marți, 16 mai 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul eparhial și Părinți Protopopi, a efectuat o vizită pastorală la parohiile: Alba, Sf. Nifon, Săcuieni și Dărmănești II, din cadrul Protoieriei Târgoviște Sud, precum și la parohiile Răzvadul de Sus și Răzvadul de Jos din cadrul Protoieriei Târgoviște Nord.

La Parohia Alba din Municipiul Târgoviște, Înaltului Ierarh i-a fost prezentat stadiul lucrărilor de restaurare a picturii interioare, demers realizat în proporție de 90%.

La Parohia Sf. Nifon din Municipiul Târgoviște, Chiriarhul nostru a evaluat stadiul lucrărilor la clădirea multifuncțională, unde va funcționa Centrul Social Creștin al parohiei, care va găzdui întâlniri pentru tineret, un centru de meditații pentru elevii nevoiași, precum și o trapeză cu bucătărie.

La Parohia Săcuieni, Înaltpreasfinției Sale i-au fost prezentate mobilierul  și catapeteasma, realizate din fier forjat, chiar de către unul din slujitorii bisericii - Pr. lect. univ. dr. Sorin Bute. Înaltul Ierarh a îndemnat la urgentarea lucrărilor de renovare a exteriorului sfântului locaș, în vedere târnosirii.

La Parohia Dărmănești II, a fost prezentat stadiul șantierului de construcție al noii biserici, după ce s-au finalizat recent lucrările la acoperiș, precum și la exteriorul sfântului locaș.

La Parohia Răzvadul de Jos, a fost evaluată starea lucrărilor la capela mortuară, iar la Parohia Răzvadul de Sus, s-a hotărât demararea unui proiect similar.

Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat, la parohiile vizitate, de primarii comunelor respective, care au promis tot sprijinul pentru finalizarea lucrărilor aflate în derulare. Aceștia sunt: domnul Emanuel Spătaru, Primarul Comunei Răzvad, domnul Sorin Ioniță, Primarul Comunei Gura Ocniței și domnul Valentin Mihalache, Primarul Comunei Dărmănești.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a oferit îndrumările necesare pentru buna, rapida și optima finalizare a lucrărilor edilitare de la parohiile vizitate, totodată fiindu-i prezentate și problemele specifice fiecărei comunități locale de credință.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Dorul toxic după imperiul defunct (I)
Investiții importante inaugurate la Băleni
Activitate cu tinerii la Centrul Social-Cultural al Parohiei „Sf. Nifon”
Probleme grave ale pensionarilor
Medicii de familie, în așteptarea noului contract cadru
Proiectul european - atacat la „baionetă”
Bază sportivă modernă finalizată la Clubul Sportiv Școlar
Industria de Apărare și-a crescut exportul
„Noi avem cele mai mici salarii din tot sistemul bugetar”
Finalizarea campaniei de vaccinare antirabică și măsuri pentru microciparea animalelor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dorul toxic după imperiul defunct (I)

În 1991, Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste, de altminteri o formă reșapantă a Rusiei țaristo-imperiale, a dispărut, s-ar putea zice, pe mâna rusească, aia a comunismului bolșevic, metamorfozat (oare cu de la sine putere?) în capitalist autocratic Boris Elțîn.

Și care, tot cu mână rusească, de fapt, o gheară de diavol, se încearcă a fi reanimat în granițele fostei Uniuni... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale