Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.05.2023 00:16

Pentru a verifica stadiul unor lucrri de reabilitare și restaurare,


A A

PS Nifon, n vizit pastoral n protoieriile Trgovișteni

PS Nifon, n vizit pastoral n protoieriile Trgovișteni

Marți, 16 mai 2023, Înaltpreasfințitul Printe Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Printele Vicar eparhial, Prinți Consilieri de la Centrul eparhial și Prinți Protopopi, a efectuat o vizit pastoral la parohiile: Alba, Sf. Nifon, Scuieni și Drmnești II, din cadrul Protoieriei Târgoviște Sud, precum și la parohiile Rzvadul de Sus și Rzvadul de Jos din cadrul Protoieriei Târgoviște Nord.

La Parohia Alba din Municipiul Târgoviște, Înaltului Ierarh i-a fost prezentat stadiul lucrrilor de restaurare a picturii interioare, demers realizat în proporție de 90%.

La Parohia Sf. Nifon din Municipiul Târgoviște, Chiriarhul nostru a evaluat stadiul lucrrilor la cldirea multifuncțional, unde va funcționa Centrul Social Creștin al parohiei, care va gzdui întâlniri pentru tineret, un centru de meditații pentru elevii nevoiași, precum și o trapez cu buctrie.

La Parohia Scuieni, Înaltpreasfinției Sale i-au fost prezentate mobilierul  și catapeteasma, realizate din fier forjat, chiar de ctre unul din slujitorii bisericii - Pr. lect. univ. dr. Sorin Bute. Înaltul Ierarh a îndemnat la urgentarea lucrrilor de renovare a exteriorului sfântului locaș, în vedere târnosirii.

La Parohia Drmnești II, a fost prezentat stadiul șantierului de construcție al noii biserici, dup ce s-au finalizat recent lucrrile la acoperiș, precum și la exteriorul sfântului locaș.

La Parohia Rzvadul de Jos, a fost evaluat starea lucrrilor la capela mortuar, iar la Parohia Rzvadul de Sus, s-a hotrât demararea unui proiect similar.

Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat, la parohiile vizitate, de primarii comunelor respective, care au promis tot sprijinul pentru finalizarea lucrrilor aflate în derulare. Aceștia sunt: domnul Emanuel Sptaru, Primarul Comunei Rzvad, domnul Sorin Ioniț, Primarul Comunei Gura Ocniței și domnul Valentin Mihalache, Primarul Comunei Drmnești.

Înaltpreasfințitul Printe Mitropolit Nifon a oferit îndrumrile necesare pentru buna, rapida și optima finalizare a lucrrilor edilitare de la parohiile vizitate, totodat fiindu-i prezentate și problemele specifice fiecrei comunitți locale de credinț.

 

Biroul de Pres al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

 Comentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Locuințele sociale și Spitalul Județean, n vizorul Consiliului Județean
Lumea ntre ciocniri de valuri (II)
Parada Copilului, eveniment de amploare la Trgoviște
Campania „Doneaz snge, salveaz o viaț!”
Msurile afirmative pentru elevi, discutate de Grupul Mixt de Lucru pentru Romi
Lumea ntre ciocniri de valuri (I)
Greva profesorilor, punct fierbinte n Colegiului Prefectural Dmbovița
Mitropolitul Nifon a premiat Corul Excelsior al Seminarului Teologic
Asistența social pentru vrstnici, n vizorul pensionarilor
Muzeul Național al Poliției Romne are nevoie de lucrri de conservarePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lumea ntre ciocniri de valuri (II)

GEORGE COAND


Fascinant, nu? Oare, îns umanitatea, estabilishment-ele i leadership-urile sociale, economice, politice cu deosebire au luat seama la vuietul celui de-al Treilea Val al Schimbrii care se auzea înc de acum patru decenii i mai bine? Se pare c nu. C interesele imediate i meschine, i egocentriste ale corporatismului, mai ales ale celui american, au fcut ca „ocul viitorului”, teoretizat de acelai... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale