Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.07.2015 00:07

Fonduri suplimentare de la Guvern pentru proiecte retrospective de apă și canalizare în județul Dâmbovița


A A

Investiții "recuperate" în 8 localități

Investiții
Municipiul Moreni, beneficiar al lucrărilor pe POS1-Mediu, ar putea primi 25% din contribuția statului la acestea. Alte 7 localități sunt și ele eligibile

❚ Cele opt, dintre care trei sunt orașele Răcari, Fieni și Moreni, s-ar putea califica pentru obținerea unei părți din fondurile guvernamentale cheltuite pentru proiectele de apă și apă uzată, sau chiar recuperarea întregii investiții, dacă aceasta a fost suportată doar din bugetul localității ❚ Vestea cea bună vine de la Ministerul Fondurilor Europene, care condiționează obținerea acestor bani de finalizarea investițiilor până la 31 decembrie 2015 ❚ Proiectele selectate au fost deja trimise la minister pentru analiză

VIOLETA STANCIU


 

Ministerul Fondurilor Europene a înștiințat Consiliul Județean Dâmbovița, printr-o adresă oficială, despre oportunitatea accesării de noi fonduri pentru promovarea proiectelor retrospective din sectorul apă - apă uzată. Astfel UAT-urile pot primi bani pentru finalizarea proiectelor sau pot să-și recupereze banii investiți din resursele proprii din economiile realizate la nivel național pe POS1-Mediu.

În urma unei analize făcute la CJD, șase primării din județ s-ar putea califica pentru accesarea de fonduri din aceste economii.

„Noi am făcut toate eforturile ca să putem să adjudecăm cât mai multe lucrări din economiile realizate pentru contractele care privesc județul Dâmbovița. Am avut deja o întâlnire cu 20 de primari de localități, la care au participat și constructorii, pentru că esențial este să-și asume finalizarea lucrărilor până la data de 31 decembrie 2015. Au participat primarii din Târgoviște, Moreni, Fieni, Răcari, Aninoasa, Bărbulețu, Cândești, Crevedia, Crângurile, Doicești, Gura Foii, Morteni, Moțăieni, Pietroșița, Pucheni, Raciu, Runcu. Dintr-o analiză pe care am făcut-o, s-ar califica localitățile Pucheni, Gura Foii, Răcari, Costești Vale, Răzvad, Moreni, Fieni și Sălcioara. Pot fi finanțate lucrări executate sau aflate în diferite stadii de execuție care au posibilități certe de finalizare până la sfârșitul anului. În cazul proiectelor finanțate din bugetul local, deci din surse proprii, actul normativ dă posibilitatea celor care accesează acest mecanism să beneficieze de până la 100% din sumele finanțate de autoritatea locală. Este extraordinar de important să aloci zece miliarde pentru o investiție și să primești banii înapoi. În cazul proiectelor finanțate inițial din bugetul de stat, actul normativ dă posibilitatea celor care accesează acest mecanism să beneficieze de până la 25% din sumele finanțate de la bugetul de stat pentru finanțarea altor proiecte de infrastructură incluse în strategiile de dezvoltare locală. Gândiți-vă că o localitate ca Pucheni are lucrări de apă de 70-80 miliarde sau Sălcioara are lucrări de 140 miliarde... Să primești 25% ca să poți face alte lucrări de dezvoltare locală, cred că este echivalentul bugetului localității pe un an”, a precizat președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

Vineri, 24 iulie a.c., CJD a transmis la minister situația centralizată cu UAT-urile care s-ar putea califica, urmând ca cei de acolo să întocmească dosarele și să dispună măsurile necesare implementării proiectelor până la termenul stabilit.

„Eu zic că este un lucru deosebit pe care îl face Guvernul în direcția sprijinirii infrastructurii de apă și canal din toate unitățile administrativ teritoriale”, a conchis președintele CJD.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival
Pensionarii semnalează că serviciile medicale la domiciliu sunt în scădere
Peste 1000 de persoane și-au găsit un loc de muncă
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale