Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro24.03.2023 00:20

Liderul de sindicat Constantin Bucuroiu cere Ministerului Economiei...


A A

Investiții coerente și eficiente în industria din Apărare

Investiții coerente și eficiente în industria din Apărare

*„Decât să aruncăm banii pe utilaje care nu ne sunt necesare sau pe diverse dotări care nu-și găsesc rostul mai bine să facem, la nivel de ROMARM, investiții pe programe în așa fel încât banii să rămână în cadrul societăților și să nu mai plece către terți”

 

 

Violeta Stanciu


 

Președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA), Constantin Bucuroiu, lider de sindicat la Uzina Automecanica Moreni a solicitat ministrului Economiei, Florin Spătaru, în cadrul unei întâlniri de lucru cu reprezentanții ASIAA, să existe o coordonarea strictă și eficientă a investițiilor în cadrul societăților de profil, astfel încât banii să rămână în sistem și să nu se mai scurgă în afara lui, mai ales atunci când este nevoie să se efectueze anumite procedee tehnice. De asemenea, sindicaliștii din această industrie  cer un control al ministerului, prin ROMARM, asupra investițiilor.

„Decât să aruncăm banii pe utilaje care nu ne sunt necesare sau pe diverse dotări care nu-și găsesc rostul mai bine să facem, la nivel de ROMARM, investiții pe programe în așa fel încât banii să rămână în cadrul societăților și să nu mai plece către terți. Dau și un exemplu... CNC-uri s-au cumpărat atâtea CNC-uri că jumătate dintre ele nu funcționează din lipsă de contracte și comenzi. Al doilea lucru, dacă am nevoie de un tratament termic pâi mai bine mă duc cu o investiție de modernizare sau de un tratament nou către o societate din industria de apărare, care are tratament termic, decât să mă duc să arunc bani prin fel și fel de hale nenorocite de peste tot, prin garaje, cum se obișnuiește în momentul de față pentru că fiecare și-a făcut o afacere proprie... Mai bine banii să rămână în cadrul ROMARM. De exemplu, la Tohan fac tratament termic, toată lumea din industria de apărare merge acolo pentru tratamentul termic și atunci banii rămân în interiorul ROMARM și îi folosim în așa fel încât să funcționăm și să putem acorda salarii... Am discutat cu ministrul Economiei despre acest control al Ministerului, prin Romarm, în așa fel încât să fim funcționabili și să profităm de cât mai mulți bani în interior”, a explicat liderul de sindicat Constantin Bucuroiu.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni a fost redeschis
Răsucire iohannistă cu... sticlă spartă
Undă verde pentru construcția rețelei de gaze naturale
Uniunea Sanitas Dâmbovița, alături de colegii de la nivel național
Activitate dedicată Zilei Internaționale a Copilului
Parada Copiilor, bucuria a peste 4000 de copii, părinți și bunici la Târgoviște
Ședință festivă a CJD desfășurată la Palatul Brâncovenesc
O grevă care anunță marea furtună românească
Gala de Excelență a Județului Dâmbovița
Ziua Internațională a Copiilor este sărbătorită astăzi la TârgoviștePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Răsucire iohannistă cu... sticlă spartă

Domnia sa președintele României Klaus Werner Iohannis este neamț ca obârșie etnică. Și, de la un neamț te aștepți să fie exact, nu-i așa, ca un neamț precis, ca un „Mercedes”. Dar Domnia sa Klaus Werner Iohannis este neamț de-al nostru, de pe malul Cibinului, așa că s-a molipsit de unele metehne mioritice. Asta e.

Deunăzi a apărut măreț, nu pentru că ar avea vreun metru și optzeci de centimetri, ci, pur... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale