Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro24.03.2023 00:20

Liderul de sindicat Constantin Bucuroiu cere Ministerului Economiei...


A A

Investiții coerente și eficiente în industria din Apărare

Investiții coerente și eficiente în industria din Apărare

*„Decât să aruncăm banii pe utilaje care nu ne sunt necesare sau pe diverse dotări care nu-și găsesc rostul mai bine să facem, la nivel de ROMARM, investiții pe programe în așa fel încât banii să rămână în cadrul societăților și să nu mai plece către terți”

 

 

Violeta Stanciu


 

Președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA), Constantin Bucuroiu, lider de sindicat la Uzina Automecanica Moreni a solicitat ministrului Economiei, Florin Spătaru, în cadrul unei întâlniri de lucru cu reprezentanții ASIAA, să existe o coordonarea strictă și eficientă a investițiilor în cadrul societăților de profil, astfel încât banii să rămână în sistem și să nu se mai scurgă în afara lui, mai ales atunci când este nevoie să se efectueze anumite procedee tehnice. De asemenea, sindicaliștii din această industrie  cer un control al ministerului, prin ROMARM, asupra investițiilor.

„Decât să aruncăm banii pe utilaje care nu ne sunt necesare sau pe diverse dotări care nu-și găsesc rostul mai bine să facem, la nivel de ROMARM, investiții pe programe în așa fel încât banii să rămână în cadrul societăților și să nu mai plece către terți. Dau și un exemplu... CNC-uri s-au cumpărat atâtea CNC-uri că jumătate dintre ele nu funcționează din lipsă de contracte și comenzi. Al doilea lucru, dacă am nevoie de un tratament termic pâi mai bine mă duc cu o investiție de modernizare sau de un tratament nou către o societate din industria de apărare, care are tratament termic, decât să mă duc să arunc bani prin fel și fel de hale nenorocite de peste tot, prin garaje, cum se obișnuiește în momentul de față pentru că fiecare și-a făcut o afacere proprie... Mai bine banii să rămână în cadrul ROMARM. De exemplu, la Tohan fac tratament termic, toată lumea din industria de apărare merge acolo pentru tratamentul termic și atunci banii rămân în interiorul ROMARM și îi folosim în așa fel încât să funcționăm și să putem acorda salarii... Am discutat cu ministrul Economiei despre acest control al Ministerului, prin Romarm, în așa fel încât să fim funcționabili și să profităm de cât mai mulți bani în interior”, a explicat liderul de sindicat Constantin Bucuroiu.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Proiectul european - atacat la „baionetă”
Bază sportivă modernă finalizată la Clubul Sportiv Școlar
Industria de Apărare și-a crescut exportul
„Noi avem cele mai mici salarii din tot sistemul bugetar”
Finalizarea campaniei de vaccinare antirabică și măsuri pentru microciparea animalelor
Astazi
Educația europeană - prioritate strategică a noii Comisii Europene?
Noi investiții în infrastructura educațională din Târgoviște
Sprijin pentru Azilul de bătrâni din Pucioasa
7 zile de festival, 30 de spectacole, 10 filme de artă - sinteza BABEL 2024


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Proiectul european - atacat la „baionetă”

În ultimii ani, proiectul european a fost atacat la "baionetă" de o serie de crize majore suprapuse, care intră în competiție pentru resurse și pentru atenția decidenților și a cetățenilor deopotrivă. Fiecare dintre aceste crize a pus la încercare coeziunea, solidaritatea și capacitatea de răspuns a UE, dar, în același timp, a oferit oportunități de învățare și de... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale