Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro24.11.2023 00:13

Cuvântul care zidește


A A

Întristarea unui bogat

Întristarea unui bogat

Nu putem urma pe Iisus Hristos dacă suntem împovărați de grija propriilor bogății. Suntem dispuși să ne sacrificăm propria viață, timpul acesta destul de limitat, pentru a acumula sau a moșteni diverse avuții. Suntem convinși că ne vom fi eliberat, la un moment dat, de acest impuls nelimitat de a acumula.

Înfricoșați de grija zilei de mâine, uităm să trăim clipa prezentă, singura care există cu adevărat, pentru că nimeni nu oferă garanția vreunui viitor mai apropiat sau mai îndepărtat. Creștinii au fost avertizați de la bun început de iminența propriului sfârșit sau al lumii. În pofida acestor lucruri, un oarecare dregător bogat și-a pus problema moștenirii vieții veșnice, adică a eliberării de frica morții, a finalului.

Dregătorul se întristează când aude ce îi mai lipsește pentru a-L urma pe Hristos. A-și vinde totul și a împărți la săraci este imposibil. Nu ar mai fi el. S-ar pierde în mulțime și poziția lui socială, dobândită în virtutea situației lui materiale, ar deveni irelevantă. Nu ar mai ști cine este și încotro se îndreaptă. Mesajul acesta radical al Celui de care se apropiase pentru o clipă îl dezamăgește. Constată că banii lui nu au nicio valoare în ochii Celui care a creat totul.

În fapt, renunțarea la averi însemna eliberarea de griji. Și-ar fi găsit Calea, Adevărul și Viața (Ioan 14, 6). Ar fi găsit sensul împlinirii poruncilor. S-ar fi îmbrăcat “cu milostivirile îndurării, cu bunătate, cu smerenie, cu blândețe, cu îndelungă-răbdare, îngăduindu-vă unii pe alții și iertând unii altora”(Coloseni 3, 12). Toate ar fi devenit posibile acumulând pace, iertare și milă, îmbogățindu-se în Dumnezeu. Ar fi simțit suflarea de Viață a lui Dumnezeu redevenind Om, adică ființă vie.

 

Pr. prof. Alin Marian Pleșa, Parohia Gura Ocniței

 

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Artiști în devenire”, ediția a III-a, Târgoviște, 2024
Peste 32.000 de elevi primesc burse școlare
Salonul Anual de Grafică „Marin Petre Constantin”
"Ecouri din Bucegi" o apariție surpriză în peisajul presei culturale dâmbovițene
Liceul „Ion Heliade Rădulescu” devine parte din elita națională a hub-urilor viitorului
Liceul de Arte "Bălașa Doamna", autorizație provizorie pentru clasă de coregrafie
Elevii se pregătesc de vacanță
Mitropolitul Nifon, pe șantierele bisericilor în reabilitare
Extraordinară achiziție de carte veche de către Arhiepiscopia Târgoviștei
Proiectul cultural „Cu și despre Caragiale”, ediția a VIII-a


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai contează, la vot, poporul român?

Răspunsul la întrebarea din titlu este NU. Și, atunci, pentru ce s-au răzvrătit românii în decembrie 1989 dacă nu pentru, printre altele, dar fundamental, dreptul democratic de a fi ales și de a alege pe cei care pot fi garanții demnității și progresului națiunii? Fără a fi impuși pentru a servi fără crâcnire intereselor oneroase ale străinătății, manipularea, și fățișă, și subliminală, determinând votul.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale