Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro03.11.2020 00:17

Direcția Agricolă Dâmbovița:


A A

Însămânțările de toamnă... pe final

❚ ,,Într-un an normal, grâul, în județul Dâmbovița, se seamăna pe circa 35.000 – 36.000 ha... Noi credem că, anul acesta, dacă nu vom putea să ajungem la suprafața unui an normal, vom fi undeva foarte aproape, respectiv undeva la 28.000 - 30.000 ha cu grâu”

 

VIOLETA STANCIU


Însămânțarea culturilor de toamnă se apropie de final în județul Dâmbovița! Dacă la rapiță procedura de însămânțare s-a încheiat, grâul se află pe ultima sută de metri. Din cauza secetei pedologice din acest an, rapița a fost însămânțată pe o suprafață ceva mai mică față de anul trecut, respectiv 1930 ha. La grâu, directorul Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Viorel Cigăran estimează o suprafață însămânțată de circa 28.000 - 30.000 ha. ,,În ceea ce privește însămânțarea culturilor agricole de toamnă, singura cultură despre care putem să spunem că s-a încheiat este rapița. Suprafața, față de anii normali, este destul de mică, 1930 ha de rapiță semănată, ea deja a răsărit... Deci suprafața este mai mică decât anul trecut, pentru că din cauza secetei nu s-a putut semăna în perioada optimă. Grâul a fost semănat pe o suprafață destul de mare, dar încă se mai seamănă. Întrun an normal, grâul, în județul Dâmbovița, se seamăna pe circa 35.000 – 36.000 ha. Anii trecuți, datorită secetei, suprafața cu grâu a fost mai mică, în jur de 24.000 ha. Noi credem că, anul acesta, dacă nu vom putea să ajungem la suprafața unui an normal, vom fi undeva foarte aproape, respectiv undeva la 28.000 - 30.000 ha cu grâu. Mai avem triticale, orz, orzoaică de toamnă. La orz și orzoaică de toamnă sunt ceva probleme pentru că suntem cam ieșiți din epoca optimă. Probabil că se va semăna, dar suprafețe mici. Epoca optimă era 10-15 octombrie. S-a semănat orzoaică de toamnă pe 830 ha, iar orzul s-a semănat 2840 ha. De regulă cu orzul ne duceam undeva spre 3800 - 4000 ha, iar cu orzoaica de toamnă la 1700 – 1800 ha. Din cauza secetei nu s-a putut pregăti optim terenul pentru semănat.Triticale este o specie de grâu, de fapt este o încrucișare între grâu și secară care se cultivă pe suprafețe relativ mici. La această dată avem cultivate 860 ha, iar suprafața anuală era în jur de 1200 ha”, ne-a declarat directorul Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Viorel Cigăran.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Finalizarea proiectului "Dezvoltarea AngiMetal Impex SRL prin extinderea capacității de prestare a serviciilor de recuperarea materialelor reciclabile sortate pe piața internă și internațională"
Activează-ți viitorul! Pariază pe educație!
"Sindicatele sunt de acord ca salariile să nu mai fie la mâna primarului"
Amenzi de 81.000 lei aplicate de ITM Dâmbovița
Doar doi fermieri dâmbovițeni s-au înscris în Programul Usturoiul!
DSVSA, în controale pentru siguranța alimentară
Număr relativ constant de salariați în județul Dâmbovița
"Cum recuperează statul român datoria pe care o are COS Târgoviște?"
Exporturile și importurile, în picaj!
APIA Dâmbovița, cu ochii pe cererile pentru motorinăPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Când, acum 80 de ani, ostașii țării au retrecut Prutul... (I)

În zorii zilei de 22 iunie 1941 România a intrat în războiul mondial. În cel de-al doilea al secolului XX. Sau, după unii istorici, în „ultima parte”/ secondo tempo a Marelui Război din 1914-1918. O „parte a doua” (1939-1945) a unui apocaliptic abator uman.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale