Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.06.2024 00:15

Pentru administrația locală din Dobra,


A A

Infrastructura educațională rămâne prioritatea zero

Infrastructura educațională rămâne prioritatea zero

Ștefan Khalil


Primarul Daniel Nica anunță investiții importante în școli și grădinițe pentru a asigura cele mai bune condiții de învățare pentru copiii din comună.

Primăria comunei Dobra se angajează într-un program de modernizare a infrastructurii educaționale, potrivit anunțului făcut de primarul Daniel Nica. Planurile includ investiții masive în școli și grădinițe, urmărindu-se îmbunătățirea condițiilor de învățare pentru copiii și tinerii din întreaga localitate.

Una dintre principalele inițiative este modernizarea Școlii Gimnaziale din Dobra, pentru care se va depune un proiect în valoare de 6.600.000 de lei prin Programul Operațional Regional (POR). Scopul este crearea unui mediu educațional modern și funcțional, adaptat nevoilor actuale ale elevilor și cadrelor didactice. De asemenea, pentru Școala „Iulian Rusu" din Mărcești, a fost deja depus un proiect de reabilitare în valoare de 1.900.000 de lei prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care se află în etapa de pregătire pentru licitația publică. În ceea ce privește dotarea școlilor, primarul Daniel Nica a anunțat depunerea unui alt proiect prin Ministerul Învățământului.

Lucrările de modernizare a Grădiniței din Dobra sunt în plină desfășurare, incluzând anveloparea exterioară a clădirii, schimbarea acoperișului, înlocuirea instalației electrice și introducerea unui sistem de încălzire eficient cu pompe de căldură. De asemenea, se vor monta panouri fotovoltaice și acumulatori de stocare a energiei electrice, alături de alte investiții, toate având ca scop asigurarea celor mai bune condiții pentru copii. Totodată, se lucrează în ritm intens și pentru Grădinița din satul Mărcești. „Este vorba despre ample lucrări de anvelopare exterioară a clădirii, schimbarea acoperișului, înlocuirea instalației electrice, se va schimba sistemul de încălzire cu un sistem performant cu pompe de căldură, se vor monta panouri fotovoltaice și acumulatori de stocare a energiei electrice și alte investiții, pentru ca elevii să beneficieze de cele mai bune condiții”, a transmis primarul comunei Dobra, Daniel Nica.

Primarul Daniel Nica a subliniat că aceste proiecte reprezintă un angajament continuu pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale și că lucrările se vor desfășura și în celelalte sate ale comunei.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Daruri pentru copiii din unitățile de învățământ
„Povestea iei”
Titularizarea fără examen a profesorilor suplinitori
Examenul de Bacalaureat a început pentru 3080 de elevi
Angajarea elevilor și studenților pe perioada vacanței
Mijlocitorul veșnic al mântuirii noastre
„Întâlnirile Babel”, un spațiu relaxat de împărtășire a ideilor
85 de școli din România, inclusiv 3 din Dâmbovița, primesc finanțare prin PNRAS
Cadrele didactice primesc o majorare salarială de 7%
Festivalul BABEL XII - conexiuni și inedit


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)

Pe mine, unul, ofensiva naționalistă de la europarlamentare în occidentul Uniunii Europene nu m-a luat prin surprindere, cum, de pildă, i-a luat pe Macron și Schultz. Era de așteptat, se simțea deja în aer și a fost produsă de aroganța dictatorilor din Consiliul Europei și din Comisia Europeană, care și-au închipuit Uniunea ca pe propria moșie. Și uite că răzbunarea, pe fond îndreptățită, a venit -, dar dacă mă îngrijorează... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale