Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.01.2024 00:15

Mai multe unități de învățământ din Târgoviște vor intra în reabilitare


A A

Infrastructura școlară, în plină refacere

Infrastructura școlară, în plină refacere

*Primarul a subliniat și demersurile pentru finanțarea europeană a unor proiecte prin Programul Operațional Regional (POR)

 

În cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a oferit detalii despre proiectele de reabilitare care urmează să debuteze în perioada imediat următoare, vizând infrastructura educațională din prima reședință de județ.

Primul proiect menționat este Grădinița Nr 11 din Priseaca, pentru care au fost semnate deja contractele de execuție. Lucrările ar putea începe chiar în această săptămână, potrivit edilului șef, marcând astfel începutul transformărilor unităților de învățământ din municipiu. În plus, primarul Daniel Cristian Stan a informat asupra semnării contractelor de execuție pentru mai multe unități de învățământ din Târgoviște. Printre acestea se numără Grădinița Nr 2, Școala „Grigore Alexandrescu” și Școala Nr 9 din microraionul 11.

Primarul a subliniat și demersurile pentru finanțarea unor proiecte prin Programul Operațional Regional (POR). Printre unitățile de învățământ vizate se numără Școala „Vasile Cârlova”, atât clădirea de pe Calea Domnească, cât și cea de pe strada Pârvan Popescu, precum și Școala „Ioan Alexandru Brătescu Voinești”.

Proiectul de renovare energetică al Liceului „Ion Heliade Rădulescu” este un alt aspect evidențiat de primar, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Această inițiativă se înscrie în eforturile de a moderniza și eficientiza clădirile școlare în vederea asigurării unui mediu propice desfășurării activităților educaționale. Nu în ultimul rând, va mai intra într-un amplu program de reabilitare și Liceul „Constantin Brâncoveanu”, fiind deja identificată sursa de finanțare, potrivit primarului Daniel Cristian Stan.

Aș mai preciza că în acest moment avem semnate contracte de execuție pentru Grădinița Nr 11 din Priseaca, lucrările cred vor debuta în următoarea săptămână. De asemenea, avem semnat contractul de execuție pentru mai multe  unități de învățământ: Grădinița Nr 2, pentru Școala «Grigore Alexandrescu», Școala Nr 9 din microraionul 11. Nu în ultimul rând, lucrăm la documentațiile necesare în vederea finanțării pe Programul Operațional Regional (POR), în privința unor proiecte pentru mai multe unități de învățământ din Târgoviște, dintre care, Școala «Vasile Cârlova», pentru ambele locații...atât pentru cea de pe Calea Domnească, cât și cea de pe strada Pârvan Popescu. De asemenea, pentru Școala «Ioan Alexandru Brătescu Voinești», urmează să aplicăm Planul Urbanistic Zonal, urmând ca după aceea să trecem și la documentațiile de intervenție, cu precizarea că avem aviz de la Ministrul Culturii și lucrurile au mers ceva mai greu, dar suntem pe drumul cel bun. De asemenea, vor debuta curând lucrările și la Liceul «Ion Heliade Rădulescu», proiect pentru renovarea energetică, obținut prin PNRR. Avem foarte multe proiecte pentru ceea ce înseamnă infrastructura educațională din municipiul Târgoviște. Avem și pentru Liceul «Constantin Brâncoveanu», am identificat finanțarea. În urmă cu trei săptămâni am făcut o vizită acolo și pregătim toate documentațiile necesare. Ca observație generală, pot să vă spun că avem soluții pentru toate problemele care mai există în infrastructura educațională din Târgoviște”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Vindecarea celor doi demonizați din ținutul Gadarei
Astăzi are loc Examenul Național pentru Definitivare
Licee dâmbovițene, rezultate de top la Evaluarea Națională
Școli din Dâmbovița, în Competiția Națională „Școală Europeană”
Școli din Dâmbovița, în Competiția Națională „Școală Europeană”
674 de candidați au susținut proba scrisă la titularizare
Admiterea la liceu 2024
Începe examenul de titularizare
Promovabilitatea la Bacalaureat a crescut: 78,9%
Despre grijile vieții


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale