Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.10.2014 00:21

Salariații nemulțumiți au declanșat ieri...


A A

Grevă de avertisment la Mondotrans

Grevă de avertisment la Mondotrans
Revoltați, șoferii sunt hotărâți să continue și astăzi greva

❚ Cei 80 de șoferi ai celei mai mari firme de transport din județ au refuzat să pornească mașinile și să îmbarce clienții ❚ Ei acuză că nu și-au mai primit salariile din luna ianuarie și că firma le impută banii pe motorina consumată în perioada în care nu a funcționat tahograful ❚ Sumele imputate șoferilor sunt de la câteva milioane până la 1,2 miliarde lei vechi ❚ Noul director, Iulian Stanciu, dă vina pe fosta conducere pentru proasta gestionare a situației din societate

 

 

CORVIN DUMITRICĂ


Angajații de la Mondotrans, cea mai mare firmă de transport din Dâmbovița, au declan șat, ieri, 1 octombrie a.c., o grevă de avertisment. Ei sunt nemulțumiți de faptul că nu și-au primit salariile din ianuarie și că firma le impută banii pe motorina consumată în ultimele luni, când, susțin ei, nu a funcționat tahograful.

Acuzațiile salariaților

Salariații spun că sunt acuzați pe nedrept de patroni că ar fi furat motorină. Așa au ajuns ca unii dintre ei să fie obligați să restituie chiar și 1,2 miliarde de lei vechi.

● „Salariile ni se dau fără fluturaș, nu contează cât lucrăm, noi tot 5 sau 6 milioane avem salariu”. ● „Ieri, pe 30, m-a chemat să-mi dea salariul pe ianuarie și februarie. Ne descurcăm foarte greu. Clienți avem, nu știu cum merge firma, dar clienți avem, mașinile vin la capacitate. Am fost forțați o perioadă să urmăm un traseu prin oraș și kilometrii făcuți în plus ne-au pus să-i plătim. Au plecat doar mașinile care erau programate până în ora 8.00. Restul sunt trase pe dreapta. Până acum nu ne-a băgat nimeni în seamă. Dar azi ne-au chemat la negocieri. Dar noul director ne-a amenințat că ne dă afară, fel de fel de amenințări”. ● „Dacă azi (n.n. ieri) nu se rezolvă nimic, facem grevă generală. O să urmăm pașii pe care-i spune legea”. ● „La problema colegilor cu kilometrii s-a ajuns din cauza foilor de parcurs care nu au fost băgate în autonet și noi nu am avut acces la autonet. Acolo se intră cu parolă, nu avem noi, șoferii, treabă. De șapte ani și jumătate nu s-a făcut nici o citire de kilometraj. Sumele pe care ni le impută sunt de la 3, 4 milioane până la colegul cu un miliard, depinde fiecare cum a lucrat”.

Noul director a promis reluarea plății salariilor… „încet-încet”

Disperați și revoltați, oamenii au invitat organele abilitate de control să cerceteze situația din societate. Între timp, noua conducere, instalată de puțin timp, dă vina pe vechea conducere pentru proasta gestionare a problemelor. Iulian Stanciu, directorul general al Mondotrans, ne-a declarat: „Au dreptate undeva la 45%. Sumele imputate se datorează unor kilometri nejustificați, am avut control intern și s-a decis imputarea. De vechea conducere nu pot să spun nimic momentan. S-ar putea să li se impute și lor. Se vor da și salariile, încet-încet, o să venim cu ele la zi. O să avem un audit și o să vedem din ce cauză nu s-au putut plăti salariile”. Până atunci însă, cei aproximativ 80 de șoferi au declarat că nu mai vor să lucreze cu actualul director și sunt hotărâți să facă grevă și azi, anunțând că nu se vor mai urca la volan dacă șefii nu le vor da salariile restante și nu vor intra la negocieri pentru măriri de leafă.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Moldova cu inimă, minte și literatură
Noi facilități de agrement la Parcul Complexului de Natație
Sprijin pentru Centrul Social Creștin din Târgoviște
Centrul de zi pentru persoane vârstnice va fi inaugurat în această lună
Mii de controale, sute de amenzi de 1 Mai și de Paște
Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Moldova cu inimă, minte și literatură

Acum vreo 5 ani descopeream potențialul Republicii Moldova de a intra în Uniunea Europeană. Fiind la Euractiv, la Bruxelles, mi-a plăcut povestea Ministrului de Externe de atunci, Nicu Popescu, iar apoi video-interviul cu Natalia Gavriliță, Prim-ministru, mi-a confirmat că strategia țării este pe direcția bună.

Unii moldoveni mă întreabă de ce îi ajut? Le răspund simplu, fără nici o ezitare.... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale