Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.05.2023 00:13

Astzi, miercuri, 17 mai 2023, ntre orele 11.00-13.00,


A A

Grev de avertisment și n nvțmntul dmbovițean

Grev de avertisment și n nvțmntul dmbovițean

*„Greva de avertisment este premergtoare grevei generale, fr de care nu putem declara greva general *„Puțin probabil c se va schimba ceva în intervalul 17-22  mai 2023 și cel mai probabil va fi grev general”

 

Profesorii au decis: nu se poate fr grev! Miercuri, 17 mai 2023, va fi grev de avertisment și în învțmântul dâmbovițean, la fel ca la nivel național, între orele 11.00-13.00. Președintele Sindicatului Liber din Învțmânt (SLI) Dâmbovița, prof. Marius Popescu ne-a declarat ieri c elevii vor veni la școal, vor fi supravegheați de profesori, dar aceștia nu vor efectua activitți didactice, adic nu vor preda, nu vor asculta... Din numrul total de membri de sindicat ai SLI Dâmbovița, aproape 78% au semnat c sunt de acord cu declanșarea grevei generale care ar urma s se desfșoare în data de 22 mai, numai c aceasta nu poate avea loc fr greva de avertisment.

„Puțin probabil c se va schimba ceva în intervalul 17-22  mai 2023 și cel mai probabil va fi grev general. Cred c se va ajunge la aceasta, pentru c la nivel național 72% dintre membrii de sindicat sunt pentru grev general, este un procent foarte mare. Nu ne dorim grev general, dar alt formul se pare c nu exist decât protestul acesta extrem. În principal nemulțumirile noastre se bazeaz pe nerespectarea legislației, este vorba de faptul c pentru personalul nedidactic nu este respectat legea salarizrii, avem în continuare colegi care nici în acest moment când legea ar fi trebuit s intre în vigoare... nu s-a întâmplat. Sunt nemulțumiri legate de salarizarea celorlalte categorii din învțmânt, avem salarii care, pentru colegii din auxiliar, nu au mai fost modificate din 2018. Avem probleme legate de neindexarea cu rata inflației a salariilor tuturor colegilor, neaplicarea unui regulament pentru sporuri, pentru categoriile de salariați din învțmânt. Suntem singura categorie care nu beneficiaz de sporuri pentru condiții de munc deși, unele dintre sindicate au câștigat în instanț, li s-a confirmat existența unor sporuri de ctre Direcțiile de Sntate Public și totuși nu s-au pus în practic. Normarea personalului didactic auxiliar și nedidactic este din 1999 în condițiile în care numrul de angajați a sczut la aceste categorii, iar volumul de munc a crescut. Orele suplimentare nu sunt pltite... Înc din 2008, în sistemul de învțmânt se acord zile libere care de cele mai multe ori nu pot fi efectuate, iar  lista poate continua. Greva de avertisment este premergtoare grevei generale, fr de care nu putem declara greva general”, ne-a declarat ieri președintele SLI Dâmbovița, prof. Marius Popescu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Vernisajul expoziției elevilor de la Școala Popular de Art "Octav Enigrescu"
Festivalul Babel 2023, program complet
mplinirea fgduințelor
Lucrrile la noua sal de Sport a Universitții „Valahia” au avansat
Redeschiderea Muzeului Scriitorilor Dmbovieni
Etapa național Olimpiadei Tehnologiei Informației, la final
„Eroica”, la o lansare patriotic
„Pictur plus pictur egal pictur”
PS Nifon, la hramul Catedralei Patriarhale din București
CJD, n Programul pentru școli al RomnieiPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rsucire iohannist cu... sticl spart

Domnia sa preedintele României Klaus Werner Iohannis este neam ca obârie etnic. i, de la un neam te atepi s fie exact, nu-i aa, ca un neam precis, ca un „Mercedes”. Dar Domnia sa Klaus Werner Iohannis este neam de-al nostru, de pe malul Cibinului, aa c s-a molipsit de unele metehne mioritice. Asta e.

Deunzi a aprut mre, nu pentru c ar avea vreun metru i optzeci de centimetri, ci, pur... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale