Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.11.2023 00:20

Editorial


A A

Gangsterismul valah

Gangsterismul valah

Cine ar fi crezut acum 34 de ani de la „revoluția română” din decembrie, când tot neamul era convins că, scăpând de comunism și de Nicolae Ceaușescu, va trăi într-o „țară ca afară”, adică în Paradisul capitalist democrațic, deci cine ar fi crezut că România o să cadă din lac în Puț, în infernul globalizării mafiote și gangsteriste.

În superba noastră naivitate de mioritici care cred, uneori, că tot ce zboară se mănâncă, și mimetici cum suntem până la sinucidere, împrumutând „forme fără fond”, ne-am trezit într-un timp extrem de scurt că am devenit un popor consumator însetat de substanțe psihoactive/droguri fel de fel. Că „îmbogățiții de revoluție” („miliardarii de care țin”) fac legea fără teamă de justiție care, din păcate, s-a lăsat pătrunsă până-n măduva oaselor de corupție, că atacurile gangsterești și „reglările de conturi” între afaceriști și grupările de interese oneroase au devenit ceva obișnuit, „la ordinea zilei”, ca în faimoasele democrații capitaliste… de afară!

Spargerile de locuințe, nu mai zic de visele și palatele bogătașilor „vremurilor noi”, asasinatele profesioniste la comandă, iar când făptașii sunt prinși de polițiștii patriei cu celeritate este un eveniment național, căci mulți gangsteri rămân… nevăzuți (nici de camerele de luat vederi), necunoscuți, este firesc să fi vârât groază în sufletele românilor. Ei nu mai știu și mă refer la milioanele de oameni obișnuiți care trăiesc de azi pe mâine, reușind, poate și o amărâtă de agoniseală, cu câte lacăte să-și ferece ușile și ferestrele.

Nici nu s-a ajuns la 34 de ani de la faimoasa „revoluție română”. Cauzele? Există și astea. Pe unele le știm. Una este aia a „stânei fără câini” din „țara lui Papură vodă”. Am vrut o „țară ca afară”, de pildă, „made in USA” (apropo de gangsterism). Iată. O avem. OK!

 

 

 

George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Importanța identificării candidatului ideal
Crin Antonescu de ce nu?
Se întețește lupta pentru „tronul” de la Cotroceni
„Reziștii” nu înțeleg că sunt pe făraș...
Remco în Schepdaal
Rolul concesiilor strategice în construcția europeană
Descrețirea inovației (II)
Descrețirea inovației (I)
"La Piovra" valahă (II)
"La Piovra" valahă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale