Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.06.2023 00:18

Ieri, Consiliul Județean Dâmbovița a premiat personalități ale județului în cadrul unui eveniment festiv:


A A

Gala de Excelență a Județului Dâmbovița

Gala de Excelență a Județului Dâmbovița

*Sute de invitați au luat parte la acest eveniment desfășurat la Cinematograful Independența din municipiul Târgoviște, în cadrul căruia președintele CJD, Corneliu Ștefan, a premiat o serie de personalități ale Dâmboviței care au contribuit, de-a lungul timpului, la prestigiul județului

 

Ștefan Khalil


 

În cadrul suitei de manifestări dedicate Zilelor Județului Dâmbovița, ieri a fost organizată și Gala de Excelență a Județului Dâmbovița. Sute de invitați au luat parte la acest eveniment, care s-a desfășurat, într-o atmosferă festivă, la Cinematograful Independența din municipiul Târgoviște.

Gala a fost onorată de participarea IPS Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, de primarul municipiului reședință de județ - Daniel Cristian Stan, de prefectul județului - Claudia Gilia, de consilieri locali și județeni, primari și directori de instituții din Dâmbovița. Totodată, numeroase personalități politice au răspuns invitației: ministrul Sănătății - Alexandru Rafila, ministrul Culturii - Lucian Romașcanu, senatorul Titus Corlățean, deputații Ionuț Vulpescu, Carmen Holban, Radu Popa, Ioan Balint, Gabriel Plăiașu, Daniel Blaga, fostul Prim-ministru al României - Teodor Stolojan și foști președinți ai Consiliului Județean Dâmbovița

Gazda acțiunii, președintele CJD, Corneliu Ștefan, a premiat o serie de personalități ale Dâmboviței care au contribuit, de-a lungul timpului, la prestigiul județului.

Astfel, au fost premiate personalități remarcabile de la nivel județean și național: academician Georgeta Filitti - membru al Academiei Române, ministrul Sănătății - prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Culturii - Lucian Romașcanu, dirijorul român, maestru în arta corală - Voicu Enăchescu - post-mortem, prof univ dr ing Adrian Alexandru Badea, președinte al Academiei Oamenilor de Știință din România, alături de Doina Banciu, membru al AOSR, prof. univ. dr. Ion Cucui - fost rector al Universității Valahia Târgoviște - post-mortem, Liviu Mușat - directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, prof. univ. dr. Mihai Oproiu, pictorul târgoviștean Mihai Șerbănescu, coregraful Gheorghe Văduva, echipele de roboticieni ROBOT X și ROBOT Z, coordonate de prof. Daniela Floroiu, prof. univ. dr. Marin Cârciumaru, fostul primar al comunei Doicești - Mircea Ismail - cel mai longeviv primar din România, și îndrăgita artistă Alina Mavrodin Vasiliu, directorul artistic al Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de aur” și cofondator al Muzeului „Casa Romanței” din Târgoviște, unic în România. Discursuri emoționante au însoțit decernarea diplomelor de excelență și a plachetelor elegante oferite de președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

Spre finalul galei, Alina Mavrodin Vasiliu a lansat un apel către ministrul Culturii, Lucian Romașcanu și către Guvernul României, pentru a fi făcute toate demersurile oficiale de realizare a dosarului pentru includerea Romanței în Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanității.

„Mă aștept ca domnul ministru Romașcanu, aici de față, să fie alături de noi și să facem ceea ce portughezii au făcut demult pentru Fado. De ce este important să fie introdusă și Romanța în patrimoniul mondial UNESCO? Pentru ca să fie protejată, pentru că vremurile sunt grele. Asta vrem și noi pentru romanța românească, să aibă protecție și să fie recunoscută ca gen de patrimoniu, nu doar pe plan național, ci și pe plan mondial”.

Alina Mavrodin Vasiliu a mai transmis, aseară, un apel, în mesajul vibrant pentru care a primit aplauze la scenă deschisă, către Ministerul Educației pentru a include Romanța în programa de studiu la clasele de canto ale liceelor și facultăților de arte din România. „Romanța ne unește” au rostit într-un glas participanții la eveniment, completat inspirat de președintele CJD Corneliu Ștefan cu salutul de final al galei: „Dâmbovița ne unește”.

VIDEO INTEGRAL AICI

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale