Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.06.2023 00:18

Ieri, Consiliul Județean Dâmbovița a premiat personalități ale județului în cadrul unui eveniment festiv:


A A

Gala de Excelență a Județului Dâmbovița

Gala de Excelență a Județului Dâmbovița

*Sute de invitați au luat parte la acest eveniment desfășurat la Cinematograful Independența din municipiul Târgoviște, în cadrul căruia președintele CJD, Corneliu Ștefan, a premiat o serie de personalități ale Dâmboviței care au contribuit, de-a lungul timpului, la prestigiul județului

 

Ștefan Khalil


 

În cadrul suitei de manifestări dedicate Zilelor Județului Dâmbovița, ieri a fost organizată și Gala de Excelență a Județului Dâmbovița. Sute de invitați au luat parte la acest eveniment, care s-a desfășurat, într-o atmosferă festivă, la Cinematograful Independența din municipiul Târgoviște.

Gala a fost onorată de participarea IPS Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, de primarul municipiului reședință de județ - Daniel Cristian Stan, de prefectul județului - Claudia Gilia, de consilieri locali și județeni, primari și directori de instituții din Dâmbovița. Totodată, numeroase personalități politice au răspuns invitației: ministrul Sănătății - Alexandru Rafila, ministrul Culturii - Lucian Romașcanu, senatorul Titus Corlățean, deputații Ionuț Vulpescu, Carmen Holban, Radu Popa, Ioan Balint, Gabriel Plăiașu, Daniel Blaga, fostul Prim-ministru al României - Teodor Stolojan și foști președinți ai Consiliului Județean Dâmbovița

Gazda acțiunii, președintele CJD, Corneliu Ștefan, a premiat o serie de personalități ale Dâmboviței care au contribuit, de-a lungul timpului, la prestigiul județului.

Astfel, au fost premiate personalități remarcabile de la nivel județean și național: academician Georgeta Filitti - membru al Academiei Române, ministrul Sănătății - prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Culturii - Lucian Romașcanu, dirijorul român, maestru în arta corală - Voicu Enăchescu - post-mortem, prof univ dr ing Adrian Alexandru Badea, președinte al Academiei Oamenilor de Știință din România, alături de Doina Banciu, membru al AOSR, prof. univ. dr. Ion Cucui - fost rector al Universității Valahia Târgoviște - post-mortem, Liviu Mușat - directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, prof. univ. dr. Mihai Oproiu, pictorul târgoviștean Mihai Șerbănescu, coregraful Gheorghe Văduva, echipele de roboticieni ROBOT X și ROBOT Z, coordonate de prof. Daniela Floroiu, prof. univ. dr. Marin Cârciumaru, fostul primar al comunei Doicești - Mircea Ismail - cel mai longeviv primar din România, și îndrăgita artistă Alina Mavrodin Vasiliu, directorul artistic al Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de aur” și cofondator al Muzeului „Casa Romanței” din Târgoviște, unic în România. Discursuri emoționante au însoțit decernarea diplomelor de excelență și a plachetelor elegante oferite de președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

Spre finalul galei, Alina Mavrodin Vasiliu a lansat un apel către ministrul Culturii, Lucian Romașcanu și către Guvernul României, pentru a fi făcute toate demersurile oficiale de realizare a dosarului pentru includerea Romanței în Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanității.

„Mă aștept ca domnul ministru Romașcanu, aici de față, să fie alături de noi și să facem ceea ce portughezii au făcut demult pentru Fado. De ce este important să fie introdusă și Romanța în patrimoniul mondial UNESCO? Pentru ca să fie protejată, pentru că vremurile sunt grele. Asta vrem și noi pentru romanța românească, să aibă protecție și să fie recunoscută ca gen de patrimoniu, nu doar pe plan național, ci și pe plan mondial”.

Alina Mavrodin Vasiliu a mai transmis, aseară, un apel, în mesajul vibrant pentru care a primit aplauze la scenă deschisă, către Ministerul Educației pentru a include Romanța în programa de studiu la clasele de canto ale liceelor și facultăților de arte din România. „Romanța ne unește” au rostit într-un glas participanții la eveniment, completat inspirat de președintele CJD Corneliu Ștefan cu salutul de final al galei: „Dâmbovița ne unește”.

VIDEO INTEGRAL AICI

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Proiectul european - atacat la „baionetă”
Bază sportivă modernă finalizată la Clubul Sportiv Școlar
Industria de Apărare și-a crescut exportul
„Noi avem cele mai mici salarii din tot sistemul bugetar”
Finalizarea campaniei de vaccinare antirabică și măsuri pentru microciparea animalelor
Astazi
Educația europeană - prioritate strategică a noii Comisii Europene?
Noi investiții în infrastructura educațională din Târgoviște
Sprijin pentru Azilul de bătrâni din Pucioasa
7 zile de festival, 30 de spectacole, 10 filme de artă - sinteza BABEL 2024


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Proiectul european - atacat la „baionetă”

În ultimii ani, proiectul european a fost atacat la "baionetă" de o serie de crize majore suprapuse, care intră în competiție pentru resurse și pentru atenția decidenților și a cetățenilor deopotrivă. Fiecare dintre aceste crize a pus la încercare coeziunea, solidaritatea și capacitatea de răspuns a UE, dar, în același timp, a oferit oportunități de învățare și de... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale