Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.11.2023 00:16

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, reacție despre...


A A

Forma finală a declarației de meditații pentru profesori

Forma finală a declarației de meditații pentru profesori

*Această declarație ar urma să cuprindă informații legate de meditațiile pe care profesorii le susțin cu elevii și școlile de la care provin aceștia, conform declarațiilor lui Sorin Ion, Secretar de stat în Ministerul Educației

 

Ministerul Educației anunță că forma finală a declarației de interese pentru profesori, cunoscută și sub numele de „declarația de meditații”, se va situa „undeva la mijloc”, conform declarațiilor lui Sorin Ion, Secretar de stat în Ministerul Educației și fost inspector școlar general în județul Dâmbovița. Acest anunț vine ca răspuns la valul de proteste și discuții aprinse care au apărut în mediul online și pe grupurile de profesori de pe Facebook în legătură cu formularul de declarație de interese pus în dezbatere publică.

Potrivit lui Sorin Ion, declarația de interese este o necesitate pentru conformitatea cu Legea 198/2023, care prevede că personalul didactic de predare trebuie să respecte valorile și principiile legii și să reprezinte un model de etică și integritate pentru elevi și societate. Această declarație ar urma să cuprindă informații legate de meditațiile pe care profesorii le susțin cu elevii și școlile de la care provin aceștia.

Deși forma finală a declarației nu a fost încă stabilită, autoritățile sunt conștiente de preocupările și criticile aduse în legătură cu acest aspect. Liderul sindical Marius Nistor a subliniat că procedura propusă, care impune o monitorizare detaliată a meditațiilor și impune profesorilor să declare date suplimentare, poate fi percepută ca prea restrictivă.

Noua lege a Educației, care a intrat în vigoare în septembrie, interzice explicit meditațiile cu elevii de la propria clasă, considerându-le o abatere disciplinară. „Nu facem decât să transpunem într-o metodologie ceea ce spune legea. Forma finală va fi undeva la mijloc. Am experiență lungă de tot la catedră. Întotdeauna meditația cu propriul copil, cu copilul de la clasă, chiar dacă tu ești un om onest și-ți propui să nu te influențeze în evaluarea acelui copil, asta se va întâmpla, e în firea omenească”, a declarat Sorin Ion.

 

 

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți - 2023
Mobilități ERASMUS+ la Liceul de Arte „Bălașa Doamna”
Întristarea unui bogat
Niciun liceu cu 0% promovabilitate la Bac nu va mai avea clasa a IX-a
Autoritățile locale, preocupate de modernizarea unităților de învățământ
Singurătatea în bogăție
Hramul seminarului teologic ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur”
Performanță deosebită pentru târgovișteanul Darius Andrei Butuligă
UVT, între cele 8 centre regionale de orientare în carieră
Târgul regional de știință „CODE kids fest” Dâmbovița 2023 și-a desemnat câștigătorii


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (II)

A se lua seama, cu toată seriozitatea, la ceea ce s-a întâmplat, fără să fie o întâmplare câtuși de puțin, în San Francisco, la Summitul Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific, de pe la mijlocul lui noiembrie 2023. Ne oferă, dacă nu avem mintea năucă, ci gata să facă un minim efort de a înțelege „mersul lumii”, o perspectivă a unui orizont geopolitic de pe care s-a ridicat un colț al... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale