Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.05.2023 00:16

Administrate de Direcția Silvic Dmbovița,


A A

Fondurile de vntoare, la mare cutare

 Fondurile de vntoare, la mare cutare

*Un bun exemplu ar fi Complexul de Vântoare Bolovani, unde în primvara anului trecut, efectivul de vântoare a fost mrit cu aproape 20 de cerbi, spune conducerea Direcției Silvice Dâmbovița

 

Direcția Silvic Dâmbovița deține în prezent patru fonduri de vântoare. În continuare, acestea se bucur de mare succes în rândul vântorilor profesioniști. Astfel, reprezentanții direcției se preocup în ultima perioad de dezvoltarea acestor activitți profitabile. Directorul instituției, Petre Marin, a declarat recent c periodic sunt organizate partide de vântoare la cele patru ocoale.

Un bun exemplu ar fi Complexul de Vântoare Bolovani, unde în primvara anului trecut, efectivul de vântoare a fost mrit cu aproape 20 de cerbi, spune conducerea Direcției Silvice Dâmbovița.

„Administrând patru fonduri de vântoare, Neagra si Finta O.S. Bucșani, Croitori Ocolul Silvic Gești și Cornțelu- Ocolul Silvic Rcari, Direcția Silvic organizeaz partide de vântoare, în vederea recoltrii cotei aprobate la specii de interes cinegetic precum mistreț, cprior, iepure, fazan. În județul Dâmbovița, la Ocolul Silvic Bucșani este cea mai mare rezervație de zimbri din țar, Zimbrria Neagra, în suprafaț de 160 ha, cu un efectiv de 31 de exemplare. În primvara 2022 au fost aduse în Complexul de Vântoare Bolovani 15 femele de loptar și ulterior 4 masculi într-un tare de carantina de 0,5 ha. În prezent sunt 25 exemplare, 15 femele, 4 masculi și 6 viței care vor fi relocați într-un țarc de 60 ha amenajat din fondurile proprii ale Direcției Silvice Dâmbovița”, a declarat Petre Marin, directorul Direcției Silvice Dâmbovița.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Campania 2022 de scheme de sprijin cuplat n sectorul vegetal
Rata șomajului, n scdere: 3,07%
"Calitatea vieții pensionarilor din Romnia trebuie mbuntțit"
384 de fermieri dmbovițeni s-au nscris n Programul de tomate
Avanseaz lucrrile la rețeaua de canalizare
Conferința ”Educație financiar pentru creșterea afacerilor și dezvoltarea economic”
673 de locuri de munc disponibile
Pensionarii nu ies n strad pentru proteste
676 de locuri de munc disponibile
„Legea salarizrii bugetarilor mai ru i-a nvrjbit”Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rsucire iohannist cu... sticl spart

Domnia sa preedintele României Klaus Werner Iohannis este neam ca obârie etnic. i, de la un neam te atepi s fie exact, nu-i aa, ca un neam precis, ca un „Mercedes”. Dar Domnia sa Klaus Werner Iohannis este neam de-al nostru, de pe malul Cibinului, aa c s-a molipsit de unele metehne mioritice. Asta e.

Deunzi a aprut mre, nu pentru c ar avea vreun metru i optzeci de centimetri, ci, pur... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale