Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.02.2015 00:14

Agenții economici, sub lupă


A A

Fiscul dâmbovițean, cu ochii pe fraudarea TVA

Fiscul dâmbovițean, cu ochii pe fraudarea TVA
Emilian Rusu, directorul AJFP Dâmbovița

VIOLETA STANCIU


 

„Înregistrarea în scopuri de TVA a agenților economici” de pe raza județului Dâmbovița a reprezentat prima temă abordată de directorul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Dâmbovița, ec. Emilian Rusu, în cadrul conferinței de presă organizată la sediul instituției. Potrivit acestuia, începând cu data de 1 februarie 2015, în conformitate cu prevederile Ordinelor președintelui ANAF 301 și 17, au fost înregistrate la AJFP Dâmbovița 25 de dosare.

Dintre acestea, 13 au fost respinse din start (au fost sub nota 5), 5 au fost aprobate, iar 7 agenți economici au fost invitați la sediul AJFP Dâmbovița pentru clarificarea anumitor aspecte menționate în declarație.

 

„Cea mai mare fraudă fiscală este legată de TVA”

„Lucrurile sunt foarte serioase în ceea ce privește înregistrarea contribuabililor în scopuri de TVA. Încercăm să evităm frauda pe TVA. Știm foarte bine că cea mai mare fraudă fiscală este legată de TVA. Acum sunt convins că noi, Fiscul, suntem un pic incomozi. Agenții economici spun «ce mă tot întreabă de toate», dar totuși noi protejăm și acel agent economic care vrea să se înregistreze în scopuri de TVA, pentru că există riscul să aibă o concurență neloială în piață, pe aceeași activitate. Este posibil ca el să fie de bună credință plătitor de TVA la bugetul de stat, iar celălalt – înregistrat în scopuri de TVA, scăpându-ne nouă – să facă unele operațiuni, nedeclarându-le și nevirându-le la bugetul de stat. Astfel crește nejustificat presiunea pe cel care colectează și este de bună credință”, a explicat directorul Fiscului dâmbovițean, ec. Emilian Rusu.

 

Frauda pe TVA nu e încă la un nivel critic în Dâmbovița

În opinia conducerii AJFP Dâmbovița, frauda pe TVA la nivel de județ nu a ajuns la un nivel critic sau îngrijorător! Totuși, la sfârșitul anului 2014, s-au înregistrat diferențe destul de mari și pe TVA.

„Nu sunt multe cazuri de fraudă pe TVA. Valorile sunt mici, dar se adună. Când am tras linie, la sfârșitul anului, am avut diferențe destul de mari și pe TVA. De fapt sunt diferențele cele mai mari pe taxa pe valoarea adăugată la frauda fiscală. Noi spunem diferențe de impozite și taxe. Acum că vorbim de 1000 lei, de un milion de lei la un agent economic, este cu totul altceva”, a adăugat ec. Emilian Rusu.

 

„Armele” Fiscului

Sechestrul asigurator asupra bunurilor reprezintă principala măsură luată de inspectorii fiscali împotriva celor care fraudează bugetul statului.

„În primul rând, luăm acele măsuri asiguratorii în timpul inspecției fiscale. După ce constatăm aceste impozite și taxe, corelat și cu profilul agentului economic, dispunem un sechestru asigurator asupra tuturor bunurilor. Dar și aici trebuie să respectăm o anumită lege interioară. Nu putem să punem sechestru pe bunurile direct productive. Mergem pe cele colaterale, în funcție și de diferențele aduse la bugetul de stat. Ulterior, acest sechestru asigurator devine executoriu în 30 de zile, dacă el nu-și plătește. Deci blocăm tot activul pentru a fi înstrăinat, după care trecem la sechestrul asiguratoriu, scoatem la licitație și le vindem în condițiile în care ei nu-și asigură datoriile la bugetul de stat. Cam asta este procedura”, a închis acest subiect directorul AJPF Dâmbovița, ec. Emilian Rusu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Străzile din satul Suduleni au fost modernizate
Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița
Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale