Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.01.2014 09:34

FOTO :: Utilajeje SC Lucrări Drumuri și Poduri au cam rămas singure în fața Codului Portocaliu...


A A

Firmele de deszăpezire nemulțumesc conducerea SC LDP

Firmele de deszăpezire nemulțumesc conducerea SC LDP

ANDREI VASILIU


Bombardat din toate părțile în acest week-end cu solicitări pentru deszăperirea drumurilor din Dâmbovița, directorul SC Lucrări Drumuri și Poduri SA, Alin Manole, s-a declarat nemulțumit de activitatea societăților comerciale contractate pentru deszăpezire. Astfel, după ce că de-abia a adjudecat lucrările, deoarece firmele nu au părut interesate de licitațiile pentru deszăpeziri, conducerea SC LDP Dâmbovița s-a trezit aproape singură în fața viscolului din acest sfârșit de săptămână. Codul Portocaliu se pare că i-a cam speriat pe „privați”, care au preferat să-și țină utilajele la loc sigur decât să elibereze drumurile dâmbovițene de omătul viscolit.

 

„Firmele contractate pentru deszăpeziri nu prea și-au făcut datoria așa cum ne așteptam. După cum știți, la unele trasee am făcut licitația și de 5 ori și de-abia a venit câte o firmă. Așa că nu am avut de ales între foarte multe societăți. Sper ca la anul să fie încurajată mai mult concurența și să se găsească mai mulți oameni serioși care să vină la acest tip de lucrări. E un tip delicat, fiindcă nu stai niciodată liniștit iarna, ești tot timpul pe drum și la comandamente sau ședințe. Am vorbit cu oameni care mi-au spus că nu merită acest risc, preferă să lucreze vara și să stea liniștiți iarna”, ne-a declarat directorul SC LDP SA, Alin Manole.

 

În ceea ce privește tronsoanele de drum rămase neadjudecate, directorul SC LDP susține că în urma licitării și răs-licitării acestora, s-a reușit într-un final atribuirea tutuor contractelor, cu excepția celui pentru DJ 714, din partea dâmbovițeană a munților Bucegi.

„Drumul din munte se află la a 6-a licitație. A fost o încredințare directă, în condițiile legii. Până la urmă a venit o firmă din Brașov, care însă nu a fost dotată corespunzător și am reziliat contractul. Pe 28 ianuarie a.c. va fi reluată licitația. Din câte știu, nu au fost probleme pe DJ 714, cu toate că a nins destul de mult. DJ 713 e încă în construcție, nu e deschis circulației. Nu cred că s-a aventurat cineva pe acolo, zăpada poate atinge și 2-3 metri”, a mai precizat conducerea SC Lucrări Drumuri și Poduri SA.

 

Cât despre eficiența parazăpezilor, directorul Manole a afirmat că acestea s-au dovedit utile pentru drumurile naționale, pe marginea cărora au fost amplasate. Cu toate că DN 7 și DN 71 au fost blocate în acest week-end din cauza nămeților și a mașinilor înzăpezite, parazăpezile au reușit totuși să limiteze efectele viscolului asupra drumurilor.

„Parazăpezile au avut cei ce la Drumuri Naționale și în mare parte am văzut că au reușit să facă față. Au fost însă unele probleme și pe DN-uri”, ne-a spus Alin Manole.

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Străzile din satul Suduleni au fost modernizate
Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița
Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale