Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.02.2015 00:21

Încurcate de vidul legislativ, autoritățile municipale întorc problema pe toate fețele pentru a găsi soluții


A A

Fenomenul maidanezilor, scăpat din lesă la Târgoviște

Fenomenul maidanezilor, scăpat din lesă la Târgoviște
Îngrijorare pentru administrația municipală: situația cățeilor maidanezi s-a agravat

❚ Primăria Târgoviște vrea să facă un recensământ al câinilor comunitari din municipiu, să construiască un adăpost pentru aceștia și chiar să organizeze un târg al adopțiilor de animale, totul în încercarea de a stopa pericolul maidanezilor și avalanșa de reclamații

ANA MARIA POPESCU

 


 

Câinii comunitari dau bătăi mari de cap administrației municipale! În ultima perioadă Primăria Târgoviște a fost luată cu asalt de sesizări venite din partea cetățenilor deveniți victime, într-un fel sau altul, ale câinilor fără stăpân. În consecință, echipa administrativă a municipiului caută acum soluții pentru a combate acest fenomen, care în momentul de față, este cam scăpat de sub control. Asta și din cauza faptului că normele metodologice de aplicare a Ordonanței privind programul de gestionare a animalelor fără stăpân sunt suspendate de instanța de judecată.

Autoritățile de la Târgoviște nu au de gând însă să aștepte să se întâmple o nenorocire ca să ia măsuri, mai ales că situația în ultima perioadă s-a agravat și s-a transformat într-un coșmar pentru cetățeni. Viceprimarul municipiului, Cristian Stan, a anunțat că va propune la nivelul primăriei elaborarea unei strategii și a unui plan de acțiuni care să aibă ca scop combaterea fenomenului câinilor comunitari. Se va începe cu un recensământ al patrupedelor canine și se vor impune unele măsuri și la nivelul câinilor cu stăpân. De asemenea, administrația locală se gândește serios și la construirea unui nou adăpost pentru câinii comunitari, dar și la organizarea unui „târg al adopțiilor”, pentru a oferi astfel șansa iubitorilor de animale să-și arate dragostea pentru ei, să-i „înfieze”, să-i îngrijească și să răspundă pentru ei.

„Strategia trebuie să cuprindă și un plan de măsuri cu date concrete”

„În acest moment, din păcate, normele metodologice de aplicare a Ordonanței privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân sunt suspendate de Curtea de Apel Ploiești, în urma unei cereri de suspendare formulate de un ONG din zona protecției animalelor. Dar asta nu înseamnă că Primăria Târgoviște trebuie să asiste pasiv la acest fenomen care în ultimul timp a cunoscut o dezvoltare destul de mare. Din păcate, din momentul suspendării normelor metodologice, la nivelul Primăriei Târgoviște nu au mai existat acțiuni foarte concrete de combatere a acestui fenomen și atunci se impune elaborarea unei strategii eficiente. Am inițiat o discuție, am ajuns la un acord cu toți cei responsabili în această zonă și voi propune elaborarea unei strategii care să cuprindă un plan de acțiuni privind combaterea fenomenului câinilor comunitari, care va cuprinde și un recensământ al câinilor, pentru a stabili exact numărul acestora și locurile unde sunt ei. Strategia trebuie să cuprindă și un plan de măsuri cu date concrete. Concomitent, vom propune un Regulament privind gestionarea câinilor cu sau fără stăpân din municipiu, regulament care va stabili obligații în sarcina tuturor posesorilor de câini din municipiu, niște obligații care țin de sterilizare, de identificare și sancțiuni pentru abandonul câinilor în spațiul public, creșterea lor în spațiul de folosință comună. Ne gândim la alocarea unor surse bugetare pentru construirea unui nou adăpost pentru câinii comunitari, pentru că adăpostul pe care îl avem este insuficient, având puțin peste 100 de locuri. De asemenea, voi propune și o măsură care vizează sterilizarea gratuită a câinilor cu stăpân într-o anumită perioadă de grație. O să facem și un târg al adopțiilor pentru câinii comunitari”, ne-a declarat Cristian Stan, viceprimarul municipiului Târgoviște.

Vă reamintim că în județ este în plină derulare și campania de microcipare a câinilor cu stăpân care va crea o bază de date exacte, la nivel național. Proprietarii câinilor vor putea fi identificați imediat, iar abandonul, cel puțin teoretic, va fi stopat.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale