Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.05.2017 00:18

Ieri, la Târgoviște,


A A

Femei de afaceri din China, în vizită în Dâmbovița

Femei de afaceri din China, în vizită în Dâmbovița
Delegația chineză s-a întâlnit cu conducerea CJD, cu parlamentari PSD de Dâmbovița și cu președintele Camerei de Comerț Dâmbovița

* Vizita delegației din Republica Chineză are dublu scop: de a prezenta femeilor de afaceri, dar și oamenilor politici punctele forte ale județului, în domeniul economic, industrial și turistic, dar și de a se dezvolta relații comerciale și interumane între Dâmbovița, România și China * Delegația chineză a fost compusă din șase femei politicieni și opt femei anteprenor, care au afaceri în diverse domenii, precum construcții, educație, cultură, turism și IT

ANA MARIA POPESCU


Femei antrepenor din China, în vizită în județul Dâmbovița! Însoțite de europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, delegația femeilor de afaceri din Beijing și-au început vizita în județ la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, unde s-a întâlnit cu vicepreședintele forului administrativ, Claudia Gilia, parlamentarii PSD de Dâmbovița Oana Vlăducă și Carmen Holban, președintele Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița, Gelu Rusescu, dar și cu reprezentanți ai mediului de afaceri dâmbovițean. Vizita delegației din Republica Chineză are dublu scop, acela de a prezenta femeilor de afaceri, dar și oamenilor politici punctele forte ale județului, atât în domeniul economic, industrial, cât și turistic, dar și de a se dezvolta relații comerciale și interumane între Dâmbovița, România și China. Acesta este motivul pentru care femeile anteprenori din China, după ce au avut o serie de discuții cu mediul de afaceri dâmbovițean, au fost invitate de conducerea forului administrativ județean să viziteze cele mai importante puncte de atracție turistică ale municipiului Târgoviște, parcurile industriale, dar și o serie de societăți comerciale din județ, prezentându- se astfel oportunitățile de afaceri care există în Dâmbovița și facilitățile oferite de administrația județeană și locală.

„Evenimentul este o oportunitate deosebită de a interacționa, de a schimba opinii cu privire la modul în care evoluează mediul de business din România și din Republica Populară Chineză, dar și un moment de a împărtăși experiențe trăite. (...) Antreprenoriatul feminin este strâns legat de imaginea femeii în societate, și implicit de cultură și mentalitate. Femeile antreprenor au dovedit de multe ori că au inteligență, personalitate puternică, creativitate, carismă și soluții la cele mai dificile probleme cu care se poate lupta un om de afaceri. Dâmbovița are o multitudine de oportunități de afaceri și sperăm ca prin această reuniune să deschidem noi orizonturi ale parteneriatului româno-chinez, nu doar de natură comercială, dar și interumană. Sper să deschidem noi punți ale prieteniei între doamnele din China și cele din județul Dâmbovița”, a declarat vicepreședintele CJD, Claudia Gilia.

Întărirea relațiilor de prietenie și comerciale dintre România, Dâmbovița și China reprezintă o prioritate și pentru europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, tocmai de aceea a decis să invite în Dâmbovița femeile anteprenor de la Beijing pentru a vedea la fața locului oportunitățile de afaceri pe care le oferă județul, dar și frumusețile acestuia.

„Consider că această întâlnire este un eveniment important pentru Dâmbovița atât din punct de vedere al dezvoltării relațiilor de prietenie cu Republica Populară Chineză, cât și a oportunităților investițiilor în Dâmbovița. Dâmbovița este un județ în care avem oameni implicați, care vor să contribuie la dezvoltarea județului și care își doresc ca investițiile Republicii Populare Chineze să fie prezente în județ, acestea aducând o dezvoltare economică, creare de forță de muncă, dar și o aprofundare a relațiilor dintre România și China. Sperăm să concretizăm această vizită printr-o mai strânsă relație de prietenie, dar și prin investiții ulterioare care ne vor apropia și mai mult”, a declarat europarlamentarul Viorica Dăncilă.

La rândul său, Liu Ling, președinta Federației Femeilor din Beijing, a subliniat importanța femeilor în mediul de afaceri, făcând un apel deschis pentru consolidarea relațiilor stabilite între femeile antreprenor din China și România, cât pentru încurajarea și susținerea colaborării în domeniul investițional.

„Ne simțim ca acasă în Dâmbovița, suntem printre prieteni, printre surori. În componența delegației noastre sunt șase femei politicieni și opt femei anteprenor, care au afaceri în diverse domenii, precum construcții, educație, cultură, turism și IT. Scopul nostru în această vizită este de a aprofunda și de a intensifica relațiile de prietenie dintre cele două țări și Organizațiile de femei din China și din România. Vrem să stabilim și primele contacte dintre oamenii de afaceri din China și din România, ca să aprofundăm relațiile pragmatice dintre noi. Doresc ca prietenia dintre Organizațiile de femei din China și România să fie veșnică. Vrem să deschidem o ușă de colaborare între mediul de afaceri dintre cele două țări, să se dezvolte cât mai repede parteneriate”, a declarat Liu Ling, președinta Federației Femeilor din Beijing.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale