Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.04.2015 00:10

FOTO :: Ieri, în Dâmbovița, de dragul "partidului militarizat",


A A

Exces de zel polițienesc la vizita președintelui UNPR, Gabriel Oprea

Exces de zel polițienesc la vizita președintelui UNPR, Gabriel Oprea

❚ Mobilizarea polițiștilor pentru vizita președintelui UNPR la Târgoviște a fost una fără precedent după decembrie 1989 ❚ Prezența ostentativă a agenților de poliție, postați la fiecare intersecție, a stârnit indignare și chiar panică printre cetățenii care treceau prin aceste zone ❚ „Am văzut că e orașul plin de poliție. Am crezut că s-a întâmplat ceva, nicidecum că e vizita unui ministru. Prea mulți polițiști. Nu cred că era nevoie de o așa desfășurare de forțe” ❚ Cotidianul „Jurnal de Dâmbovița” nu a fost invitat de liderii UNPR Dâmbovița la această manifestare politică a „partidului militarizat”, așa cum l-a numit însuși Gabirel Oprea ❚ Organizatorii nu au onorat evenimentul nici măcar cu o conferință de presă, așa cum o impun cutumele democratice

FLORIN MOLDOVEANU

 


 

Ieri, în județul Dâmbovița, polițiști câtă frunză, câtă iarbă au supravegheat cu atenție Drumul Național 71 București-Târgoviște și toate străzile care se intersectează cu acesta, pentru vizita la Târgoviște a președintelui UNPR Gabriel Oprea!

Toate aceste eforturi bugetare au fost făcute pentru că președintele UNPR Gabriel Oprea a venit să taie panglica la sediul organizației județene UNPR Dâmbovița de pe Bulevardul Carol I din Târgoviște. Deși am cerut un punct de vedere oficial pe acest subiect, surse din Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița ne-au declarat că mobilizarea agenților a ținut de acțiuni strict polițienești și nu a avut legătură cu vizita președintelui UNPR.


Surse din Instituția Prefectului ne-au asigurat că vicepremierul Gabriel Oprea nu a trecut ieri și prin Palatul Administrativ din Târgoviște, vizita fiind strict politică. Cotidianul „Jurnal de Dâmbovița” nu a fost invitat de liderii UNPR Dâmbovița la această manifestare politică a „partidului militarizat”, așa cum l-a numit însuși Gabriel Oprea. Organizatorii nu au onorat evenimentul nici măcar cu o conferință de presă, așa cum o impun cutumele democratice, mulțumindu-se doar să facă, formal, câteva declarații banale cu evidentă tentă propagandistică.

 

„Taxarea marilor averi” - spaima liderilor UNPR Dâmbovița?

După tăierea panglicii inaugurale la sediul UNPR Dâmbovița, Gabriel Oprea, a declarat în fața celor prezenți la eveniment:

„Am avut astăzi (n.n. ieri) o ședință cu activul nostru de partid din județul Dâmbovița. I-am mulțumit dlui președinte Miculescu, dlui președinte executiv Radu pentru tot ce au făcut. Suntem un proiect politic mai nou, pe 1 mai împlinim 5 ani de la înființare. Suntem un partid care ne-am propus să aducem stabilitate economică și politică în România. Am sprijinit guvernele din care am făcut parte, l-am sprijinit pe președintele României, indiferent cum îl cheamă, fiindcă, de fapt, sprijinim România. Am discutat cum să avem organizații în toate localitățile județului. Am discutat și am transmis mesajul nostru colegilor de aici. Ca obiectiv strategic, dorim ca până la alegerile generale să avem 1 milion de membri de partid. Am vorbit și despre prioritățile noastre parlamentare și legislative. Avem în continuare pe agenda noastră taxarea marilor averi. Credem că vom obține sprijinul politic, până la urmă, să putem să o trecem. Mesajul UNPR este simplu, cine dorește seriozitate, stabilitate și securitate să vină la UNPR”.

Din sursele noastre, am aflat că mesajul președintelui UNPR privind taxarea marilor averi i-a surprins și i-a îngrijorat pe unii dintre membrii de frunte ai organizației județene, care deja își simt averile... amenințate de noul proiect politic anunțat ieri de Gabriel Oprea!

 

VOX POPULI: „Au mai fost vizite,

dar parcă niciodată nu a fost atâta securitate”

Mobilizarea polițiștilor pentru vizita președintelui UNPR la Târgoviște a fost una fără precedent după decembrie 1989, agenții de poliție postați la fiecare intersecție stârnind indignare și chiar panică printre cetățenii care treceau prin aceste zone.

● „Am văzut că e orașul plin de poliție. Am crezut că s-a întâmplat ceva, nicidecum că e vizita unui ministru. Prea mulți polițiști. Nu cred că era nevoie de o așa desfășurare de forțe.”

● „La fiecare colț de stradă... Și când sunt probleme abia vin, iar acum...”

● „Au mai fost vizite, dar parcă niciodată nu a fost atâta securitate. Eu numesc asta exces de zel”.


 

Ieri, după vizita viceprim-ministrului Gabriel Oprea, am primit următoarele precizări din partea IJP Dâmbovița

Alege viața! Respectă regulile de circulație!

❚ Prevenirea și combaterea accidentelor de circulație, o prioritate pentru poliția dâmbovițeană

 

În primele trei luni ale anului 2015, pe drumurile publice din județul Dâmbovița, s-au produs 102 accidente de circulație, soldate cu decesul a 9 persoane, rănirea gravă a altor 19, precum și rănirea ușoară a 104 participanți la traficul rutier.

Astăzi (n.n. ieri), 31 martie a.c., a fost desfășurată o acțiune cu efective mărite pentru prevenirea accidentelor rutiere și salvarea de vieți. Astfel, peste 70 de polițiști de la rutieră și ordine publică au acționat pe raza județului, pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație, fiind aplicate 180 de sancțiuni contravenționale. 42 de conducători auto au fost amendați pentru exces de viteză și 81 pentru neportul centurii de siguranță ori folosirea telefonului mobil în timpul mersului fără a fi prevăzut cu sistem de tip „mâini libere”.

De asemenea, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravențonale ca urmare a nerespectării prevederilor OG 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 9 permise de conducere, dintre care 7 pentru neacordarea pirorității de trecere pietonilor de către conducătorii auto și au retras 4 de certificate de înmatriculare.

Totodată, un bărbat, de 47 de ani, din Braniștea, este cercetat pentru comiterea infracțiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influența alcoolului”, după ce a fost depistat conducând un autoturism pe raza orașului Titu, prezentând o alcolemie de 0.96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliția dâmbovițeană mulțumește tuturor celor care au înțeles importanța respectării regulilor de circulație și recomandă participanților la trafic să adopte un comportament responsabil pe timpul utilizării drumurilor publice.


Compartimentul relații publice al Inspectoratului de Poliție al Județului Dâmbovița

Nota redacției: ???


 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de militieni, nu politisti la 01.04.2015 20:54

aia nu erau politisti. erau militienii lui ceasca..
nici nu avem politisti in romania.


Trimis de Sorin la 01.04.2015 16:42

Foarte corect ceea ce ati scris, dar ma intreb si eu daca erati invitati la acest eveniment, mai scriati la fel acest articol ? Daca sunteti corecti , fiti pina la capat.


Trimis de MARIUS la 01.04.2015 09:33

Mereu politia sa crezut mai presus de lege ,iar ,noi,adica poprul ,am fost luati de fraieri ! In 1989 ,Militia a devenit Politia imediat ce a auzit despre fuga lui Ceausescu.In ultimii 25 de ani au iesit la pensie foarte multi militieni ,chiar daca aveau 15 ani vechime insa au luat salaraii compensatorii de ordinul milioanelor de lei basca pensii de multe zerouri[stie cineva de un fost militian sau politist sa aiba pensie sub 1500 lei],apoi au facut firme de paza ! Gabriel Oprea a marit norma de hrana pentru a atrage in partidul sau rudele politistilor ! Nu inteleg de ce politia are norma de hrana si un sofer de autobuz ,un doctor, s au chiar si un ziarist ce scoate la iveala furturile facute de mari corupti,nu are norma de hrana ?Foarte bun articolul si la obiect ! Felicitari !


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival
Pensionarii semnalează că serviciile medicale la domiciliu sunt în scădere
Peste 1000 de persoane și-au găsit un loc de muncă
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale