Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.03.2024 00:15

Rezultatele foarte bune, bilet garantat spre clasa a IX-a


A A

Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională

Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională

Ministerul Educației anunță că în anul școlar 2024-2025, elevii cu rezultate remarcabile la olimpiadele școlare și competițiile internaționale vor putea accede în clasa a IX-a fără a fi supuși Evaluării Naționale sau probelor de aptitudini.

Potrivit metodologiei de înscriere publicată în Monitorul Oficial, absolvenții din seria curentă care au obținut premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare finanțate de minister sau premii I, II, sau III la competițiile internaționale recunoscute de Ministerul Educației, vor beneficia de această facilitate.

Această decizie vine ca o veste bună pentru tinerii care au reușit să obțină rezultate importante la olimpiade sau competiții internaționale, oferindu-le oportunitatea de a continua studiile  fără presiunea unei evaluări naționale sau a probelor de aptitudini.

„Este un pas important pentru recunoașterea meritului și a efortului depus de către acești elevi în domeniile în care au excelat. Astfel, elevii cu performanțe deosebite vor putea participa la procesul de înscriere în clasa a IX-a într-un singur județ, fără a susține evaluarea națională sau probele de aptitudini, ceea ce le va permite să-și continue parcursul educațional într-un mod mai fluent și echitabil”, au transmis reprezentanții Ministerului Educației.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”
Meditație la Duminica a 3-a din Post


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale