Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
20.03.2024 00:17
Mesaje cu suflet de Romanță la Sala Radio București
Ecouri după concertul "Romanțele Dorului"
***********************************************************
Felicitări ați fost minunați! Mulțumim, Alina Mavrodin Vasiliu! Mulțumim tuturor celor implicați în conservarea si dezvoltarea patrimoniului național muzical! Interpretarea voastră a luminat scena, iar versurile poeziilor scrise cu atâta pasiune și din tot sufletul de poeți sau de autori necunoscuți, străbat anii. Toți munciți și, pentru aceasta, Închinăciune cu respect! O seară plină de romanțe-mărgăritar adunate într-o poveste ce merge mai departe până va ajunge în Palatul Patrimoniului UNESCO.(Daniela Popescu, vicepreședinta Federației Mondiale a Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO)
***********************************************************
Romanțele dorului, un concert care a demonstrat că există un profund dor de romanță. Refrene vechi și noi șlefuite de voci tinere care au adus prospețime vârstei romanței, adevărata doamnă a frumosului și elegantei muzicale. Felicitări tuturor artiștilor! Felicitări si calde mulțumiri, Alina Mavrodin-Vasiliu pentru dragostea cu care ne așezi în suflete acest gen muzical reprezentativ pentru neamul românesc, demn de patrimoniul UNESCO. Recunoștința colaboratorilor, Fundației „Henry Mălineanu”, minunatei actrițe, Miruna Ionescu, Orchestrei de Muzica Populara Radio și maestrului Adrian Grigoraș! Aș concluziona spunând că am trăit o seară a emoției la unison. (Violeta Ianculescu, realizator de evenimente muzicale la Radio România)
***********************************************************
Eleganță, rafinament, voci suave și în același timp penetrante, pe scena Sălii Radio în concertul Romanțele dorului, conceput și închegat de Alina Mavrodin Vasiliu (directorul artistic al Festivalului Național „Crizantema de aur”) și Violeta Ianculescu, realizator de evenimente culturale la Radio România. O sală plină de iubitori ai acestui gen sensibil, în care emoția, întoarcerile în timp, amintirile duioase, dar și regretele pluteau în aerul încărcat de primăvară al lui Mărțișor. Artiștii prezenți, laureați ai festivalului de romanțe "Crizantema de aur", glasuri distincte și pline de culoare, susținuți armonic de Orchestra de Muzică Populară Radio, dirijată de Adrian Grigoraș, au creat o seară de neuitat pentru publicul dornic de cultură, romanță și dor. (Ileana Vieru, realizatoare de emisiuni la Radio România Antena Satelor)
***********************************************************
S-au auzit din nou acordurile Romanței în studioul de concerte al Radiodifuziunii. Un concert al Orchestrei de muzică populară Radio pentru un public care a ascultat de-a lungul spectacolului laureați ai Festivalului Național „Crizantema de Aur”. Un moment extraordinar a fost recitalul admirabilei doamne Alina Mavrodin Vasiliu, care ne-a readus aminte de minunata muzică a maestrului Henry Mălineanu. Sper ca aceste concerte să devină ceva obișnuit și să aducem în fiecare an o mică parte din „Crizantema de aur” la București. (Adrian Grigoraș, dirijorul Orchestrei de Muzică Populară Radio)
***********************************************************
Se întâmplă să nu mulțumim niciodată destul celor care slujesc cu adevărat, cu dăruire, cultura națională și patrimoniul românesc în care Romanța strălucește prin virtuțile ei spirituale și identitare. Le mulțumesc tuturor celor care au făcut parte din distribuția acestui concert, mulțumesc Radio România, Departamentului de concerte, realizatoarei Violeta Ianculescu și șefei de producție Anca Negoescu, Orchestrei de Muzică Populară Radio și maestrului dirijor Adrian Grigoraș, cărora le oferim astăzi, din partea organizatorilor Festivalului „Crizantema de aur” din Cetatea Romanței Târgoviște, Diploma de excelență „Romanța ne unește”, pentru 75 de ani de activitate în care au slujit cu devotament folclorul românesc și Romanța, inclusiv pe scena târgovișteană. Mulțumirile mele se îndreaptă, cu toată dragostea si prețuirea, și către Fundația „Henry Mălineanu”, către domnul Mălin Mălineanu, președintele acesteia, care din 2016 s-au asociat eforturilor noastre de a promova Romanța românească și de a-i omagia pe corifeii acestui gen muzical, sprijinindu-ne statornic în evenimentele asociate festivalului, în realizarea si înzestrarea muzeului, celebra pianină a maestrului Henry Mălineanu tronând în Muzeul „Casa Romanței”. Maestrul Mălineanu își numea pianina „ogorul meu”. M-am întrebat de ce „ogorul meu”... Poate pentru că romanțele și cântecele sale au izvorât din acest pământ românesc, unde a trăit, a trudit și a creat adevărate capodopere muzicale. Din Cetatea Romanței Târgoviște, am oferit Diploma de excelență Fundației „Henry Mălineanu” în semn de gratitudine pentru toată susținerea cu care onorează eforturile noastre de promovare a Romanței. Mulțumim pentru ajutorul divin care lucrează prin oameni minunați! (Alina Mavrodin Vasiliu, directoarea artistică a Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de aur”)
***********************************************************
De mulți ani, redacția organizării de spectacole la Sala Radio și-a creat bunul obicei de a ne răsfăța de fiecare dată cu evenimente culturale remarcabile. Violeta Ianculescu, realizatoarea concertului de duminică, 17 martie anul curent, împreună cu echipa sa, nu a făcut rabat de la calitate nici de data aceasta. Un concert deosebit intitulat „Romanțele dorului” a reunit interpreți lansați, promovați și consacrați de Festivalul de romanțe „Crizantema de Aur” de la Târgoviște. Publicul aflat în sală a avut șansa de a asculta câteva dintre cele mai cunoscute romanțe în interpretarea unor apreciați soliști, hărăziți cu talent și dragoste pentru frumos. Acompaniamentul a fost asigurat de veritabili profesioniști, membrii Orchestrei de Muzică Populară Radio, sub bagheta dirijorului și orchestratorului, maestrul Adrian Grigoraș. Gazda spectacolului, actrița Miruna Ionescu, a reușit, cu profesionalismu-i binecunoscut, să polarizeze atenția publicului spectator. Sufletul acestui spectacol a fost doamna Alina Mavrodin Vasiliu, artistă cu o bogată activitate concertistică și un număr semnificativ de premii și discuri înregistrate. Noblețea și expresivitatea interpretării au dat, și în concertul de duminică seara, nota de fast și eleganță cu care doamna Alina Mavrodin Vasiliu ne-a obișnuit de-a lungul întregii sale cariere artistice. Recitalul său, care a cuprins romanțe compuse de Henry Mălineanu, s-a bucurat de aprecierea unanimă a unui public foarte numeros, dar și de aprecierea familiei marelui compozitor, aflată în sală. Concertul de romanțe de la Sala Radio a fost un adevărat regal muzical menit să ne mângâie sufletele tuturor celor care am fost prezenți la spectacol. S-a demonstrat încă o dată, cu asupra de măsură, că romanța înseamnă emoție, iubire, dorință, speranță, tandrețe, duioșie, tristețe și bucurie în același timp, dar și rafinament, noblețe, eleganță și îndeosebi, și nu în ultimul rând, muzică de calitate. Este meritoriu faptul că Violeta Ianculescu și Anca Negoescu, o echipă mică de profesioniști adevărați, împreună cu „doamna romanței”, Alina Mavrodin Vasiliu și câțiva interpreți talentați, au repus romanța pe locul pe care-l merită, un loc de frunte printre genurile muzicale. Felicitări tuturor celor implicați în realizarea acestui veritabil eveniment cultural!
(Elise Stan, prof. dr, etnomuzicolog, realizator de emisiuni TV)
***********************************************************
Vă mulțumim și suntem onorați să fim parte din acest proiect meritoriu. Promitem să vă rămânem aproape! Tatăl meu, care ne privește complice din aceste fotografii, a devenit un mare iubitor de romanțe, de tânăr, iubire pe care a păstrat-o până la sfârșitul vieții. Astăzi, după acest recital, cred că și Romanța l-a iubit pe el. (Mălin Mălineanu, președintele Fundației „Henry Mălineanu”)
***********************************************************
Spectacolul de romanțe de la Sala Radio a fost minunat. M-am bucurat să văd atâția tineri talentați din toată țara și din Chișinău. Am remarcat vocea, talentul și sensibilitatea doamnelor Rodica Pop Seling din Zalău, Ina Cristea din Iași, Ana Cebotari de Chișinău, a domnului de la Deva, Cristian Fodor, a domnilor de la Constanța, Mădălin Băldău și Florian Popa cu frumoasa rugăciune și a domnului Giorgio Martin... Talentul actoricesc s-a văzut la domnul Marius Bălan de la Pitești. Frumoase compozițiile și interpretarea doamnei Camelia Florescu. Vedeta serii a fost doamna Alina Mavrodin, cu recitalul ei deosebit, care ne-a dus cu gândul la Ioana Radu și la ultimul ei spectacol aniversar. Felicitări tuturor și în special doamnei Alina Mavrodin. Să nu uităm frumoasele prezentări ale actriței Miruna Ionescu. Mă bucur că sunt oameni, compozitori și fundații care nu lasă să dispară acest gen de muzică specific sufletului românului! (Lena Stanca, soția regretatului jurnalist George Stanca)
***********************************************************
Succesul constă în a avea o relație bună cu toată lumea. Prin urmare, trebuie să trăim, să iubim, să iertăm și să dăm mereu tot ce putem. Cred că doamna Alina Mavrodin Vasiliu a dovedit toate acestea în seara concertului. Multe mulțumiri tuturor celor implicați în acest proiect, care a fost o reușită și a creat o seară de primăvară frumoasă (Ana Rus, sculptor)
***********************************************************
Pentru mine, romanța este o stare de spirit și o oază de liniște. Romanța este o poveste pe care o citești cu sufletul. Doamna Alina ne-a obișnuit să ne adune în jurul dânsei așa cum o cloșcă își cheamă puii și ne îndeamnă să mergem spre frumos. Și noi o urmăm. Sau în termeni de management, un „lider carismatic” care emană energie, frumos, putere și motivație. Discipolii ei au fost la înălțime. Parcă ascultam o poveste. Concertul a fost o mostră a lucrului bine făcut. Felicitări și ROMANȚA NE UNEȘTE! (prof.univ.dr.Dr.H.C. Ion Stegăroiu)
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Vindecarea lunaticuluiRata de promovare scade la 26,24%, fără note de 10
Suferința și boala în lumina Învierii Domnului
Sfințirea Bisericii Parohiei Izvorul Tămăduirii
Posibilă schimbare majoră pentru Bacalaureat în 2025
Bienala Națională de Artă "Gheorghe Petrașcu", 2024
Potolirea furtunii
Rolul eclezial și cultural al evangheliei învățătoare de la Mănăstirea Dealu
Tineri din Kenya în vizită la Mănăstirea Peștera Ialomiței
852 de elevi s-au înscris la Bac-ul de toamnă
Editorial
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)
DAN LUCA
În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.
Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.