Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.03.2015 00:11

În Dâmbovița, revine iarna


A A

Dublă atenționare meteo Cod galben

Dublă atenționare meteo Cod galben
Debut de martie cu trei zile de frig, ninsori și vânt în Dâmbovița

❚ De astăzi de la prânz până mâine după amiază, sunt prognozate precipitații abundente și vânt puternic în nordul județului ❚ În intervalul imediat următor, din 6 martie, vor urma 24 de ore de cod galben de ninsori și viscol în tot județul

comunicat de presă


Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo cod galben, valabilă și pentru județul Dâmbovița. Astfel, în intervalul 5 martie, ora 13 – 6 martie, ora 16, în nordul județului nostru sunt așteptate precipitații importante cantitativ, intensificări ale vântului și chiar ninsori. În zona montană și în regiunile sud-vestice vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și, îndeosebi la altitudini mari, se va depune strat consistent de zăpadă.

Cantitățile de precipitații vor depăși local 15... 20 l/mp și izolat 30...35 l/mp. În Dobrogea, sudul Munteniei și al Moldovei vor predomina ploile, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mixte. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va depăși la rafală 60 km/h, viscolind ninsoarea. ªi pentru intervalul imediat următor, respectiv 6 martie, ora 16 – 7 martie, ora 16, există de asemenea o atenționare cod galben valabilă pentru întregul județ Dâmbovița. Vor cădea precipitații mai ales sub formă de ninsoare în toate zonele montane, în Oltenia, Muntenia, centrul și sudul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sudul Banatului. În restul teritoriului precipitațiile vor fi mixte.

Cantitățile de precipitații vor depăși local 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp în regiunile sudice, estice și centrale. La munte, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze ce vor depăși 50 km/h, mai ales în sud. La munte vor fi rafale de peste 70 km/h, viscolind și spulberând zăpada. În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza informațiile.

Prefectura Dâmbovița a informat Comitetele locale pentru situații de urgență din zona vizată care au obligația de a institui permanența la sediul instituției și monitorizarea cu atenție a evoluției fenomenelor meteorologice la nivelul fiecărei localități. Având în vedere faptul că atenționarea meteo vizează și intensificări ale vântului, primarii trebuie să mențină un contact permanent cu operatorii de distribuție a energiei electrice pentru ca echipele de intervenție să acționeze operativ în cazul producerii de avarii la rețelele electrice.

 

Biroul de presă al Instituției Prefectului Dâmbovița



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival
Pensionarii semnalează că serviciile medicale la domiciliu sunt în scădere
Peste 1000 de persoane și-au găsit un loc de muncă
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale