Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.10.2012 00:20

Asfaltările de sute de miliarde făcute în creierii munților pun în pericol turiștii și ecosistemul montan deopotrivă


A A

Drumul Babelor, spaima Bucegilor

Drumul Babelor, spaima Bucegilor

Zona montană înaltă a județului Dâmbovița a intrat în colimatorul combinatorilor PDL, care au văzut în Parcul Natural Bucegi locul perfect pentru a-și derula, în liniște, afacerile personale pe bani publici. După ce au înțeles că “munții noștri aur poartă”, autoritățile locale ne-au lăsat pe noi, cetățenii de rând, să “cerșim din poartă în poartă”, iar ei s-au apucat de diverse proiecte de asfaltări și contrucții (dintr-o fericită întâmplare compatibile tocmai cu obiectele de activitate ale firmelor din familia PDL!), ambalate pompos sub denumirea “Dezvoltarea infrastructurii în zona montană înaltă a județului Dâmbovița”.

 

În materialul de azi atragem atenția asupra binecunoscutului DJ 713, denumit și “Drumul Babelor”, a cărui asfaltare a adus turmele de grătaragii gălăgioși până în inima Parcului Natural Bucegi, lucru la care, culmea, nici cu gândul nu gândea președintele CJ Dâmbovița, Florin Popescu în momentul demarării lucrărilor.

 

“Vreau să vă informez că avem toate avizele și acordurile de la Agenția de Mediu, Parcul Natural Bucegi și toate instituțiile statului pentru derularea acestor proiecte. Important, și pentru mine personal, și pentru Consiliul Județean, pentru toți oamenii cărora le place muntele, este să nu ne batem joc de frumusețile acestea, să derulăm proiectele în condiții de mediu avantajoase (…) Vreau ca această zonă a Bucegilor să-și păstreze frumusețile care sunt astăzi aici și turiștii civilizați să se bucure în continuare de aceste lucruri”, declara senin Nașul PDL de Dâmbovița în iunie 2011, la una dintre vizitele de lucru propagandistice la fața locului, fără a preciza că avizele obținute erau “de principiu”, iar studiul de impact asupra proiectului prevedea și efectele nocive pe care le puteau provoca lucrările de asflatare din zona montană înaltă.

Trio Florin Popescu-Mircea Cosma-Elena Udrea a băgat sute de miliarde de lei din banii publici în asfaltările scandaloase din creierii munților Bucegi, sfidând în permanență semnalele de alarmă ale specialiștilor și campaniile de presă care demascau afacerile clientelei PDL

 

Mai conta cumva că proiectul intra chiar în inima unei arii naturale protejate prin lege? Detalii minuscule, care pălesc în fața sumei uriașe alocate din banii publici pentru acest proiect: peste 400 miliarde lei vechi (aproape 10 milioane de euro), fonduri asigurate de CJ Dâmbovița (60%), CJ Prahova și Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului.

 

În ciuda sumei uriașe, la licitație s-au prezentat doar doi ofertanți, iar câștigătorul a fost firma CAST SRL din Prahova, aparținând unui apropiat al Robertei Anastase, pe atunci președinta Camerei Deputaților.

 

Asfaltări de 10 milioane de euro în inima Parcului Natural Bucegi

Câștigătorii licitației pentru asfaltarea Drumului Babelor s-au grăbit așa de tare să demareze lucrările, încât s-au apucat de turnarea asfaltului chiar în buza iernii, mai precis în luna noiembrie. Efectele acestei decizii neinspirate s-au văzut, desigur, în primăvara anului următor, DJ 713 prezentând tot felul de gropi, crăpături și surpări la numai câteva luni de la turnarea asfaltului, motiv pentru care a fost… decopertat pentru a fi reasfaltat! Alți bani, altă distracție!

 

 

Custodele montan Adrian Ciorbă a publicat în repetate rânduri, pe blogul buceginatura2000.wordpress.com, fotografii despre asfaltările de zeci de miliarde care n-au rezistat nici măcar 6 luni! Utilajele portocalii ale firmei prahovene CAST SRL au fost surprinse decopertând porțiuni abia asfaltate din DJ 713


 

 

Mulțumită perseverenței custodelui montan Adrian Ciorbă, care bate neobosit drumurile Bucegiului și semnalează pe blogul său, buceginatura2000.wordpress.com, toate neregulile legate de administrarea zonei montane, publicăm astăzi și câteva fotografii cu Drumul Babelor în starea deplorabilă în care se afla în primăvara anului 2011, chiar după primele asfaltări. Lucrările nu au fost însă finalizate nici până în acest moment, lipsind marcaje, semne de circulație și chiar parapeți, iar drumul este, oficial, închis circulației publice. Cu toate acestea, nimeni nu se obosește să oprească afluxul de autoturisme pe Drumul Babelor, turiștii având “intrare liberă” pe DJ 713, în ciuda panourilor cu “accesul interzis” de la intersecția acestuia cu DN 71, aproape de Cota 1000.

 

Colegii de la “Jurnalul Național” acuză turismul necontrolat din zonă și semnalează chiar demararea unor afaceri de “transport”, asigurate pentru câteva zeci de lei de niște persoane “binevoitoare”, posesoare de jeep-uri, însă nu și de bun-simț sau frică de lege.

 

foto: Jurnalul Național           

Ziariștii de la “Jurnalul Național” au surprins în repetate rânduri puhoaie de mașini în aria naturală protejată în care… accesul mijloacelor motorizate este strict interzis! Amenzile par să-i sperie doar pe… urși, nu și pe turiști!

 

De asemenea, nu doar gazetarii și specialiștii, ci și aceia cărora logica elementară nu le-a fost contaminată politic, au făcut o legătură între invazia asfaltangiilor și, pe urmă, a mașinilor turiștilor în Parcul Natural Bucegi și invazia urșilor (deranjați din habitatul lor!) în comunele dâmbovițene de la poalele munților. Cum spuneam și în editorial, Bucegii se răzbună, iar urșii își fac singuri dreptate! Poate că doar o “invazie” a instituțiilor abilitate ale statului ar putea să repună legea în drepturile ei în Bucegii dâmbovițeni.

 

Andrei Vasiliu | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de dumbuzul la 04.04.2020 21:08

http://mewkid.net/when-is-xaxlop/ - Amoxicillin Online Amoxicillin 500 Mg kbw.obwb.jurnaldedambovita.ro.ovs.ag http://mewkid.net/when-is-xaxlop/


Trimis de iwubayixa la 04.04.2020 20:24

http://mewkid.net/when-is-xaxlop/ - Buy Amoxicillin Online Amoxicillin 500mg Capsules kaw.yzza.jurnaldedambovita.ro.fcr.uj http://mewkid.net/when-is-xaxlop/


Trimis de igukatoytux la 04.04.2020 19:39

http://mewkid.net/when-is-xaxlop/ - Amoxicillin Amoxicillin 500mg mmz.fypy.jurnaldedambovita.ro.nqa.tn http://mewkid.net/when-is-xaxlop/


Trimis de asanudu la 04.04.2020 18:13

http://mewkid.net/when-is-xaxlop/ - Amoxicillin 500 Mg Amoxicillin No Prescription xai.kamd.jurnaldedambovita.ro.vpg.oo http://mewkid.net/when-is-xaxlop/


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale