Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.05.2024 00:20

Editorial


A A

Dorul toxic după imperiul defunct (III)

Dorul toxic după imperiul defunct (III)

Lălăiala (alalea) Mașenkăi, a produs o halucinantă teorie de evoluție lingvistică. „Din punct de vedere istoric, limba moldovenească este mai veche decât limba română”. Ei, ca să vezi, ce-o fi știind Masenka și noi, românii, nu știm? Iar concluzia acestei „oceni krasivaia jenșcina”, purtătoare de gânduri putiniste, este asemenea unei rachete: „Cred că acest lucru este comparabil fie cu politica celui de-al Treilea Reich, fie cu modelul în care colonizatorii au părăsit Africa, tranșând granițele țărilor doar cu o riglă pe hartă”.

Un discurs în dodii (alalic) asemănător a fost rostit de țarul Putin atunci când a declanșat, fără declarație de război așa cum a declanșat cu de-al Doilea Război Mondial Adolf Hitler, așa-zisa „operație militară specială” în Ucraina. Și a urmat, și continuă, un apocaliptic genocid. Ca atare, trebuie să ne așteptăm la invadarea barbară a Basarabiei, cum s-au petrecut lucrurile și în iunie 1940, când, de fapt – acesta fiind adevărul istoric în toată cumplita sa grozăvie -, Stalin a atacat România, și nu invers, mutilând-o dincolo de Prut.

Însă aș vrea ca Mașenka să ne arate și nouă documentele – le-a invocat, nu-i așa – care ar proba că „limba moldovenească” ar fi mai veche decât limba română, și eu unul le voi înghiți dându-mi și două palme în oglindă. Repet: „națiunea moldovenească” și „limba moldovenească” sunt o idioțenie inventată de sangvinarul gruzin bolșevic I.V. Stalin. Nu mai intru adânc în această țărășenie lingvistică, pentru că ar o inutilă pierdere de timp, iar Mașenka – cucuveau vuvuzea a lui Putin – tot n-ar pricepe nimic, ea are o misiune războinică și o execută cu devotament bolșevic.

Precizez doar atât, spre luarea aminte a Mașenkăi barânia (cucoană), dumitale de la Kremlin. Nu Maia Sandu a produs așa ceva. Ea a repus în drepturi adevărul despre limba vorbită de românii din Basarabia. Și așa s-a întârziat prea mult cu recunoașterea oficială a acestui iminent ADEVĂR. Mai pune mâna pe carte! Știi ceva? Hai să i-o spunem verde în față: genocidul nazisto-bolșevic deja este produs în Ucraina și l-ar produce de-alde Putin dacă ar ataca Basarabia/Republica Moldova. Țarul kaghebist este gol! Lasă basmele de adormit copii! Tocika!

 

 

George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Alarmă la granițele României
Victoria electorală în Dâmbovița
Despre rezultatul alegerilor europene
Cum a evoluat reprezentarea României la Bruxelles în ultimii 5 ani?
Miza alegerilor europene: Belgia vs România
Cele mai influente persoane în politica de sănătate
Dacă Ucraina cade, piere o lume. Și România!
Cu cine votăm duminică?
Moldova – atacată cibernetic de Rusia
Economia Moldovei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale