Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.05.2024 00:20

Editorial


A A

Dorul toxic după imperiul defunct (I)

Dorul toxic după imperiul defunct (I)

În 1991, Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste, de altminteri o formă reșapantă a Rusiei țaristo-imperiale, a dispărut, s-ar putea zice, pe mâna rusească, aia a comunismului bolșevic, metamorfozat (oare cu de la sine putere?) în capitalist autocratic Boris Elțîn.

Și care, tot cu mână rusească, de fapt, o gheară de diavol, se încearcă a fi reanimat în granițele fostei Uniuni Sovietice, deocamdată pe partea europeană ucraineană (slavă), într-o primă etapă în care a lansat un război genocidar, și românească (+Rep. Moldova) într-o a doua etapă, apoi și a „țărilor baltice” în următoarele etape.

Până aici nu am spus nimic nou. Acest dor toxic, asasin, al unui „criminal împotriva umanității” (cum l-a declarat Curtea de la Haga), care răspunde la numele odios Vladimir Vladimirovici Putin, de a aduce înapoi mortul de la groapa istoriei/ „imperiul răului” pe harta politico-statală a lumii, riscă să transforme planeta într-un cimitir nuclear.

Însă până atunci, pământul românesc dintre Prut și Nistru, așa-numita Republică Moldova, o creație absurdă (Republica Sovietică Socialistă Moldovenească) a demonicului I.V. Stalin, este, cu iminență, în primejdie de moarte. Țarul de la Kremlin, autoproclamat pentru a cincea oară președinte al Federației Ruse, după ce și-a asasinat și înlăturat prin șantaj concurenții la înalta funcție, este ferm hotărât, cu prețul unui înfiorător genocid, cel ucrainean, și al celui românesc în Basarabia – reiterez, iminent – să înstăpânească din nou „imperiul sălbatic” la Gurile Dunării.

 

(va urma)

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)
Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (I)
Cum se aleg liderii europeni (II)
Cum se aleg liderii europeni (I)
Alarmă la granițele României
Victoria electorală în Dâmbovița
Despre rezultatul alegerilor europene
Cum a evoluat reprezentarea României la Bruxelles în ultimii 5 ani?
Miza alegerilor europene: Belgia vs România
Cele mai influente persoane în politica de sănătate


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale