Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.11.2016 00:25

Ieri, eveniment inaugural pe final de an


A A

DJ 701: legătura dintre Dâmbovița și Teleorman, modernizată în timp record

DJ 701: legătura dintre Dâmbovița și Teleorman, modernizată în timp record
Panglica inaugurală a fost tăiată de președinții celor două Consilii județene împreună cu primarii localităților Corbii Mari (Dâmbovița) și Gratia (Teleorman)

❚ În prezența celor doi președinți de Consilii județene, Adrian Țuțuianu – Dâmbovița și Adrian Ionuț Gâdea – Teleorman, s-a tăiat panglica inaugurală a sectorului de drum județean Corbii Mari – Grătia, drum așteptat cu nerăbdare de locuitorii, comercianții și firmele din ambele județe

VIRGIL VOINESCU


Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, împreună cu președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Ionuț Gâdea, au inaugurat ieri după amiază DJ 701 sector Corbii Mari (DN 61) - limita cu județul Teleorman din localitățile Corbii Mari și Gratia. Artera a fost reabilitată pe o porțiune de 8,1 kilometri, fiind o investiție de 10 milioane lei, bani asigurați de Ministerul Dezvoltării Regionale (pe OUG 28/2013). Celor doi președinți de consilii județene li s-au alăturat: Ionuț Bănică, primarul comunei Corbii Mari, primarul comunei Odobești, Nicolae Alecu, candidații PSD Dâmbovița la funcția de deputat în Parlament Oana Vlăducă și Carmen Holban, senatorul PSD Titus Corlățean și reprezentanți ai constructorului. Panglica inaugurală a fost tăiată de Adrian Țuțuianu și Adrian Ionuț Gâdea împreună cu primarii localităților Corbii Mari – Ionuț Bănică (Dâmbovița) și Gratia – Ion Florea (Teleorman).

S-au primit aprecieri pentru realizarea investiției

Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a declarat:

„Din valoarea investiției, până astăzi (n.r. ieri, 28 noiembrie) s-au decontat 5,4 milioane lei. La data de 18 septembrie, Guvernul Cioloș ne-a anunțat pe toți cei din administrația publică locală și pe constructori că a consumat banii alocați pe acest program și ar trebui sistate. Din fericire pentru noi, am avut un constructor bun, Societatea Comercială Port Trans de la Titu, care a continuat lucrările, are de încasat acum peste 5 milioane lei și suntem de o săptămână, în fiecare dimineață la ora 08.00, la ușa Ministerului Dezvoltării. Așteptăm ca Guvernul României să publice în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență privind rectificarea bugetară. Drumul este unul care trebuia făcut, iar la acesta județul Dâmbovița își asumase o obligație în anul 2005 când a fost scris și apoi finanțat proiectul Drumului Sudului Dobra – Titu – Potlogi – legătura cu Autostrada. Din păcate, până în 2012, nu s-a făcut nimic. În mandatul 2012-2016, ne-am ocupat mai întâi de studiul de fezabilitate, de proiect tehnic, am finalizat achiziția publică și am încheiat contractul de lucrări în luna februarie a acestui an. Suntem în luna noiembrie. Aveam 18 luni pentru execuția acestui proiect. Iată că s-a putut face într-un timp foarte scurt, cu insistențele mele și cu implicarea deosebită a constructorului, a proiectantului și a salariaților Directiei Tehnice a Consiliului Județean”, a declarat președintele CJ Dâmbovița.

Adrian Țuțuianu a mai precizat că referitor la realizarea acestui proiect au fost primite foarte multe aprecieri, în special din partea comercianților din cele două județe, dar și telefoane de mulțumire din partea mai multor societăți comerciale, „cea mai interesată era Petrom, care exploatează în zonă și avea nevoie de o cale de acces sigură și foarte bună. Eu sunt efectiv fericit că am reușit să terminăm acest obiectiv de investiții”, a adăugat președintele CJD, Adrian Țuțuianu. Domnia sa a amintit că în aceeași zonă mai există o lucrare: drumul de la Poieni (județul Teleorman) până la Șelaru (județul Dâmbovița).

„Suntem în licitație publică acum. Am pregătit și un proiect cu finanțare europeană. E prioritatea 2 pe programul Operațional Regional de la Șelaru până la Găești. Dacă nu vom putea să accesăm prioritatea 2, ne vom ocupa ca acest drum să fie introdus pe Ordonanța 28/2013 în anul care urmează. Este un drum pe 28 de kilometri estimat la 14,6 milioane de euro”, a detaliat președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

Președintele CJ Teleorman: „Investiție este extrem de importantă”

Președintele CJ Teleorman, Adrian Ionuț Gâdea, a mulțumit omologului de la Dâmbovița pentru invitație și pentru realizarea investiției:

„Putem vorbi despre un drum cu caracter regional. Această investiție este extrem de importantă pentru județul Teleorman, în special pentru cetățenii din partea de nord a județului pentru că de astăzi (n.r. ieri) au legătură de cea mai bună calitate cu Autostrada. Nu mai sunt nevoiți să meargă pe rute ocolitoare pentru a se deplasa către Bucure ști, Pitești către celelalte orașe și municipii importante din țară”.

În final, Adrian Țutuianu a prezentat pe hartă atât proiectele rezolvate, cât și viitoarele proiecte de infrastructură, vizând ambele județe vecine, precizând că în exercițiul financiar actual, pe Programul Operațional Regional, prioritatea unu este drumul Moreni – Târgoviște – Văleni – Bujoreanca – Drumul Național Butimanu – Niculești – Sectorul agricol Ilfov. „Există interconectivitate între sectoarele de drumuri reabilitate pe POR în mandatul trecut și în mandatul actual”, a subliniat președintele CJD, Adrian Țuțuianu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița
Întreruperi de energie electrică programate
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale