Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.12.2023 00:14

În Dâmbovița,


A A

Direcția Silvică a finalizat controlul anul al pădurilor din județ

Direcția Silvică a finalizat controlul anul al pădurilor din județ

Controlul anual al regenerărilor pădurilor din județul Dâmbovița, desfășurat de către specialiștii Direcției Silvice, a devenit o tradiție esențială în gestionarea durabilă a resurselor forestiere. Această practică își propune să evalueze cantitatea și calitatea lucrărilor de regenerare din anii precedenți, asigurându-se că pădurile se dezvoltă într-un mod sănătos și sustenabil.

Controlul anual efectuat până la data de 30 noiembrie acoperă întreaga rețea de direcții silvice și reprezintă o etapă-cheie în gestionarea silviculturii. Prin această evaluare atentă, experții identifică necesitățile specifice pentru întreținerea și dezvoltarea puieților forestieri plantați în campaniile anterioare de împădurire. Acest proces contribuie la asigurarea unei creșteri sănătoase și independente a noilor păduri, contribuind la atingerea obiectivelor de protecție și conservare a mediului.

Reprezentanții Direcției Silvice Dâmbovița au subliniat că, în ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor - Romsilva a reușit să regenereze 72.545 hectare de pădure în fondul forestier deținut de stat. Aceste eforturi includ atât regenerarea naturală, cât și lucrările de împădurire, cu un număr impresionant de 132,9 milioane de puieți forestieri plantați.

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, care administrează aproximativ 48% din pădurile țării, se situează în fruntea eforturilor pentru protejarea mediului. Peste 80% din pădurile proprietate publică a statului au certificarea managementului forestier în standard internațional, reflectând o abordare sustenabilă și responsabilă în gestionarea resurselor forestiere.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

269 de locuri de muncă noi
Problemele pensionarilor, pe masa CJPV
Primele plăți pentru beneficiarii venitului minim de incluziune
Naveta profesorilor, pe cale de a se rezolva în totalitate
SLI Dâmbovița, mulțumit de creșterile salariale din educație
Polițiștii, „îndrăgostiți”... de amenzi!
Infracțiuni... la zi
Comunicare directă și liberă cu cetățenii, la Voinești
Județul Dâmbovița, afectat de numeroase incendii de vegetație
Infracțiuni... la zi!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai contează, la vot, poporul român?

Răspunsul la întrebarea din titlu este NU. Și, atunci, pentru ce s-au răzvrătit românii în decembrie 1989 dacă nu pentru, printre altele, dar fundamental, dreptul democratic de a fi ales și de a alege pe cei care pot fi garanții demnității și progresului națiunii? Fără a fi impuși pentru a servi fără crâcnire intereselor oneroase ale străinătății, manipularea, și fățișă, și subliminală, determinând votul.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale