Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro31.01.2023 00:14

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, semnal despre...


A A

Desființarea specializării de învățător de la liceele pedagogice

Desființarea specializării de învățător de la liceele pedagogice

„România este, cu siguranță, singura țară din Uniunea Europeană care formează învățători doar cu studii medii.”

Recent, fostul inspector școlar general al județului Dâmbovița, actual secretar de stat în Ministerul Educației, a transmis că  eliminarea specializării de învățător, prevăzută în proiectul legilor educației,  ar fi o normalitate. Acesta a punctat faptul că doar în Brazilia se mai formează învățătorii cu studii medii. Secretarul de stat a precizat că liceele pedagogie sunt importante pentru a forma, în primul rând, educatori puericultori.

„În țările OECD spre care tindem, știți că avem pași importanți de făcut, mai există o țară, Brazilia, care formează învățători doar cu studii medii. Repet, e un fapt, nici măcar nu e un argument din punctul meu de vedere, sau nu vreau să-l folosesc, dar e bine să vedem în ansamblu, pentru a putea discuta fără patimi despre acest lucru” , a transmis secretarul de stat, Sorin Ion.

29 de licee pedagogice din țară contestă desființarea specializării de învățător și au trimis o scrisoare deschisă președintelui țării, Parlamentului și Ministerului Educației, să nu fie eliminată această specializare.

„Considerăm că cei patru ani de studiu din cadrul profilului pedagogic pregătesc elevii pentru catedra învățământului primar într-un mod mult mai eficient spre deosebire de studiile universitare, care au o durată de trei ani și de-a lungul cărora numărul orelor de practică de specialitate este cu mult mai mic față de cel prevăzut de profilul liceal”, se arată în scrisoarea trimisă de elevi.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”
Meditație la Duminica a 3-a din Post
Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale