Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.10.2021 00:13

La Hulubești...


A A

Demersuri pentru reabilitarea Școlii de Centru pe POR 2021-2027

Demersuri pentru reabilitarea Școlii de Centru pe POR 2021-2027

*„Școala Generală din comuna Hulubești datează din anul 1896, este o școală veche... cu mari probleme”, a declarat Ion Cursureanu, primarul comunei Hulubești.

 

Copii din ce în ce mai puțini și la Hulubești! La fel ca toate localitățile din județ, dar și din țară, pentru că trendul este același la nivel național, și comuna Hulubești se confruntă cu o depopulare masivă a unităților de învățământ. Singura școală funcțională, unde vin să învețe școlari din toată comuna,  este cea din satul de centru Hulubești, iar copiii sunt aduși la școală cu microbuzele. Însă, marea problemă a acestei unități de învățământ este  vechimea considerabilă, motiv pentru care școala trebuie să intre cât mai repede într-un proces de reabilitare și modernizare.  Autoritățile locale au început deja demersurile pentru realizarea acestei investiții cu ajutorul fondurilor europene, pe POR 2021-2027.

 ,,Avem în jur de 280 de copii, școlari și preșcolari. Referitor la Școala Generală din comuna Hulubești, trebuie să știți că aceasta datează din anul 1896, este o școală veche... cu mari probleme. Întocmim un proiect, suntem la studiul de fezabilitate prin care dorim ca prin Programul Operațional Regional (POR)  2021- 2027 să reabilităm această școală. Problema este că celelalte unități de învățământ din localitate  nu mai sunt, decât la Centru, unde dorim să reabilităm această școală, pentru că la Butoiu de Sus și Butoiu de Jos, datorită lipsei de copii, s-a restrâns activitatea. Toți elevii sunt aduși la Școala Hulubești cu microbuzele. În schimb funcționează în celelalte sate, respectiv la Butoiu de Sus, Butoiu de Jos și Măgura, numai grădinițele de copii. Sunt copiii din ce în ce mai puțini și la Hulubești’’, a declarat Ion Cursureanu, primarul comunei Hulubești.

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Noi reglementări privind marii contribuabili
Ultimele demersuri pentru realizarea rețelei de gaze
Conectarea aparatelor de marcat, în colimatorul ANAF
Modificări la Clasificarea Ocupațiilor din România
Proiectul extinderii rețelei de canalizare intră în linie dreaptă
472 locuri de muncă disponibile
Cursuri ECDL la Biblioteca Județeană Dâmbovița
CHAT - un nou serviciu electronic al ANAF
Maratonul controalelor la investițiile CJD
COS Târgoviște... la mâna instanței!
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Încrederea într-un Guvern (II)

Dacă elita mondială, economică și politică, se vede periodic în asemenea formate, sau în cele mai deschise, deși scumpe ca participare, precum Forumul de la Davos, asta nu înseamnă că, sub presiunea provocărilor mondiale, coordonarea multi-națională nu se intensifică. Ȋn același timp, se redefinesc organizații internaționale, de la cheia de boltă a sistemului postbelic, ONU, la alianțe militare precum NATO, sau structuri regionale mai mult... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale