Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.08.2017 00:25

Plan ambițios al Ministerului Economiei pentru județul nostru


A A

Dâmbovița, hub al industriei de apărare

Dâmbovița, hub al industriei de apărare
Ministrul Economie Mihai Fifor și ministrul Apărării Naționale Adrian Țuțuianu au inspectat uzinele de profil din Dâmbovița

❚ Conducerea de la Uzina Automecanica Moreni, cu sabia lui Damocles deasupra capului ❚ „Suntem într-o evaluare în ceea ce privește managementul de la Moreni. Am spus-o cât se poate de clar, la Moreni, ducem un proiect foarte ambițios și nimeni nu-și permite în momentul de față să nu analizeze toate componentele ce țin de dezvoltarea acestui proiect”, a declarat ministrul Economiei, Mihai Fifor ❚ Săptămâna viitoare se va decide soarta societății mixte dintre Automecanica Moreni și Rheinmetall ❚ „Avem o nouă rundă de negocieri pe 22 și 24 august. Dacă definitivăm aceste negocieri, în condiții care să fie corecte pentru statul român, proiectul se va mișca foarte repede”, a declarat ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu ❚ Proiectele pe termen scurt de la Automecanica Moreni, dar și de la celelalte societăți din industria de apărare a județului, Mija și Dragomirești, se pare că merg foarte bine

VIOLETA STANCIU


„Performanțele” manageriale ale actualei echipe de conducere de la Uzina Automecanica Moreni... în atenția Ministerului Economiei! Chiar dacă a vizitat, la sfârșitul săptămânii trecute, uzina morenară care se confruntă în momentul de față cu numeroase probleme ce țin de lipsa comenzilor pe partea de producție militară, lipsa investițiilor, forța de muncă îmbătrânită și prost plătită, și nu numai, ministrul Economiei, Mihai Fifor a evitat să dea un răspuns direct... dacă este sau nu mulțumit de conducerea de la Automecanica Moreni. Acesta s-a mulțumit totuși să declare politicos că managementul societății se află în prezent... într-un amplu proces de evaluare care se pare că se va întinde pe parcursul a... maximum două săptămâni. Acest lucru ne face să credem că zilele actualei conduceri de la Automecanica Moreni... sunt ca și numărate.

„Suntem într-o evaluare în ceea ce privește managementul de la Moreni. Am spus-o cât se poate de clar, la Moreni, ducem un proiect foarte ambițios și nimeni nu-și permite în momentul de față să nu analizeze toate componentele ce țin de dezvoltarea acestui proiect. Până la urmă, împreună cu primul ministru și cu ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, am hotărât să aducem aici colaborarea cu Rheinmetall, care putea fi dusă oriunde în altă parte în țară. Noi am ales Moreniul pentru că e o uzină care are multă experiență în zona producției de transportoare. În afară de asta noi gândim Dâmbovița ca un hub pe industria de apărare din România. Vom vedea în perioada imediat următoare, și când spun asta mă refer la o săptămână – maxim două, cum construim proiectul în ansamblul său, cu management, cu tot ce înseamnă societatea mixtă”, a declarat, la Târgoviște, Mihai Fifor, ministrul Economiei.

Acesta a punctat și câteva aspecte referitoare la viitoarea societate mixtă, care momentan se află în chinurile facerii... „Dacă lucrurile se mișcă așa cum ne-am propus noi este foarte posibil ca în maximum două săptămâni să avem societatea înființată oficial. E o chestiune care ține în momentul de față de bucătăria Rheinmetall. Dânșii au avut o negociere cu Ministerul Apărării”, a conchis Mihai Fifor, pe marginea acestui subiect.


■ Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a pus punctu pe „i”

„Nu cred că Moreniul are vreo șansă cu actualul management”

Mult mai tranșant în declarații, față de colegul său de Guvern, s-a dovedit a fi ministrul Apărării Naționale și fostul președinte al CJD, Adrian Țuțuianu, care cunoaște foarte bine problemele județului! Acesta a ținut să puncteze trei lucruri legate de Automecanica Moreni.

„Ce spun sindicatele de la Moreni cu privire la Uzina Mecanică București este o discuție făcută puțin în necunoștință de cauză. La UMB dezvoltăm un produs care nu are aceleași caracteristici ca acelea pe care le are produsul de la Moreni. Cu Rheinmetall am purtat discuții aplicate legate de condițiile financiare, pentru că ceea ce ne-au cerut ei a fost departe de ceea ce și-a propus Ministerul Apărării și Ministerul Economiei. Avem o nouă rundă de negocieri pe 22 și 24 august. Dacă definitivăm aceste negocieri, în condiții care să fie corecte pentru statul român, proiectul se va mișca foarte repede. A treia subliniere pe care vreau s-o fac vizavi de Moreni... Eu am mai spus-o, o spun și astăzi... nu cred că Moreniul are vreo șansă cu actualul management”, a pus punctul pe „i”, Adrian Țuțuianu.

Sume consistente de bani pentru investiții la Mija și Dragomirești Proiectele pe termen scurt de la Automecanica Moreni, dar și de la celelalte societăți din industria de apărare a județului, se pare că merg ca pe roate! Cel puțin așa ne-a lăsat să înțelegem ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, care a anunțat deja investiții importante în aceste domenii strategice... în viitorul apropiat.

„Legat de proiectele pe termen scurt... am discutat de nevoile de mentenanță ale Armatei. Am discutat cu ministrul Mihai Fifor, personal, am stat la toate analizele acestea de trei săptămâni... am identificat și am adus în lucru 15 transportoare care le acoperă capacitatea de producție pe tot anul. Vom aduce în continuare și vom acoperi o parte și din anul viitor. De asemenea foarte important este că ministrul Fifor va da sume consistente de bani atât la Mija cât și la Dragomirești pentru dezvoltarea și modernizarea capacităților de producție, ceea ce înseamnă și locuri de muncă în plus în următoarea perioadă. Vreau să-i mulțumesc pentru asta pentru că era o promisiune făcută de ministrul Tudose, actualul prim ministru, de care ne ținem... Nu renunțăm la lucrurile spuse în trecut”, a declarat ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival
Pensionarii semnalează că serviciile medicale la domiciliu sunt în scădere
Peste 1000 de persoane și-au găsit un loc de muncă
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale