Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.01.2014 08:16

Administrația Națională de Meteorologie are vești de groază pentru astăzi și mâine,


A A

Dâmbovița, din nou sub avertizări de ninsori și viscol

Dâmbovița, din nou sub avertizări de ninsori și viscol
Pericolul gheții pândește și de jos și... de sus!

❚ Până la ora 23.00, sudul județului se află sub Cod portocaliu, iar nordul – sub Cod galben ❚ Imediat după acest interval, până mâine la ora 10.00, tot județul intră sub Cod galben ❚ Inspectoratul Școlar Județean a luat decizia suspendării cursurilor pentru astăzi în toate instituțiile de învățământ dâmbovițene ❚ Aflată în fața unui nou val de ninsori, Târgoviștea se afla ieri tot în chinul deszăpezirii de la cel vechi, bineînțeles tot pe arterele principale ❚ Cartierele sunt tot sub troiene și se poate... prognoza cum vor arăta după ninsorile care se anunță ❚ Avertizăm cetățenii că pericolul gheții de jos este dublat de pericolul gheții... de sus, deci atenție la țurțurii imenși!

 

PETRE DRĂGUȚOIU,

VIRGIL VOINESCU


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a remis ieri redacției următorul comunicat de presă: Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări meteorologice de cod galben și o avertizare meteorologică de cod portocaliu, valabile și pentru județul Dâmbovița, astfel:

●pentru intervalul 29.01 ora 06.00 – 29.01 ora 23.00 atenționare meteorologică de cod galben pentru zona de nord a județului și avertizare meteorologică de cod portocaliu pentru zona de sud a județului;

● pentru intervalul 29.01 ora 23.00 – 30.01 ora 10.00 atenționare meteorologică cod galben pentru zona de sud a județului. Fenomenele vizate de aceste avertizări sunt: ninsori, intensificări ale vântului, viscol.

În urma acestei atenționări au fost informate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și s-a solicitat, în vederea informării operative a CJSU, despre producerea oricărui fenomen periculos, transmiterea urgentă a raportului operativ către Secretariatul Tehnic Permanent al CJSU Dâmbovița - asigurat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I” Dâmbovița. S-a solicitat, de asemenea, punerea în aplicare a prevederilor cuprinse în Planul de Măsuri al CJSU pentru sezonul rece 2013- 2014.

 

Zăpada și viscolul închid toate unitățile de învățământ dâmbovițene

Date fiind condițiile meteo, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Dâmbovița a luat decizia suspendării cursurilor în toate unitățile de învățământ din județ. Astfel, față de ieri, 28 ianuarie, când au fost închise doar 46 de instituții școlare, astăzi, 29 ianuarie, toate unitățile sunt închise. Cursurile vor fi ulterior recuperate.

 

Atenție la țurțurii... de Târgoviște!

Ieri, în Târgoviștea abia scăpată de ninsorile abundente și (ne)pregătită să înfrunte noile avertizări meteo Cod portocaliu și galben, continua chinul deszăpezirii. Bineînțeles tot în zona centrală și pe bulevardele principale, unde se încărcau în remorci „munții” de zăpadă strânși cu o zi înainte. Trotuarele se prezentau, în unele zone, puțin mai bine, asta pentru că s-a înțeles mesajul autorităților și cei mai mulți comercianți au curățat aceste perimetre. În cartiere sau, de exemplu, pe podul spre Combinatul de Oțeluri Speciale cetățenii se expuneau, fără voie, riscurilor rutiere mergând pe marginea carosabilului sau direct pe mijlocul străduțelor înecate în zăpadă măcinată și gheață.

 

Nu putem trece cu vederea, ca în fiecare iarnă, pericolul țurțurilor, acum imenși, înșirați ca „ghirlandele” la streșini și balcoane. Aproape nu există bloc sau instituție unde să nu se fi format țurțurii, care mai de care mai mari, așa cum se pot observa și în imaginile alăturate. De exemplu, pe strada Revoluției am surprins unii imenși, atrăgându-ne atenția bucățile de gheață desprinse din ei și căzute pe trotuar.

 

Avertizăm cetățenii să fie atenți și la aceste primejdii de gheață de sus, nu numai la „oglinda” de gheață de jos. Cum pompierii sunt sufocați de solicitări în aceste zile de iarnă autentică, ar fi normal ca, din proprie inițiativă, locatarii acestor imobile să încerce, organizat, să curețe țurțurii, mai ales în zonele centrale sau acolo unde este pericol să rănească vreun trecător.

 

După jandarmi, și persoanele private de libertate vor ajuta la deszăpezire

În perioada 28 ianuarie-3 februarie, 10 persoane private de libertate încarcerate la Penitenciarul Mărgineni vor participa în mod voluntar la acțiuni de deszăpezire la patru centre din Târgoviște aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

 

Activitățile au ca scop dezvoltarea spiritului civic și de echipă, se arată într-un comunicat remis redacției de Penitenciarul Mărgineni. Vă reamintim că marți, 28 ianuarie, și jandarmii au sărit în ajutorul autorităților de la Târgoviște, la cererea prefectului și a președintelui CJD. Astfel, ei au luat la lopată Bulevardul Carol I.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival
Pensionarii semnalează că serviciile medicale la domiciliu sunt în scădere
Peste 1000 de persoane și-au găsit un loc de muncă
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale